Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 10.2-ről 10.3-ra frissítésnél maradnak a beállítások?
- This topic has 16 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 17 years, 7 months telt el by
Macskajancsi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-12-03-14:02 #2142891
Mondok egy példát:
Ha „A” autót mondjuk lecserélsz „B” autóra valami okból, nagyon nehéz lesz ugyanazt az érzést visszakapni vezetés közben – pl. kényelem, futómű, motor, menettulajdonságok stb.
Ha be akarod lőni „B” autót „A”-ra, akkor nagyon meg fogsz szenvedni, hogy közelits a célod felé, ami persze nem lehetetlen.Visszakerdezek tehat:
Érdemes-e upgradelni 10.3-ra?Először is, ha fullos telepitesed van 10.2-re millió forrásból forditott cuccal együtt, akkor szinte lehetetlent kivánsz – persze lehet hogy van annyi időd, hogy elgondolkozz majd a YAST2 függőségi problémájain…vagy a JAVA…stb.
A helyedben inkább kimenteném a fontos dolgokat, majd telepitenék egy friss 10.3-ast. De mondom, ez csak egy vélemény…2007-12-03-14:02 #2142892Mondok egy példát:
Ha „A” autót mondjuk lecserélsz „B” autóra valami okból, nagyon nehéz lesz ugyanazt az érzést visszakapni vezetés közben – pl. kényelem, futómű, motor, menettulajdonságok stb.
Ha be akarod lőni „B” autót „A”-ra, akkor nagyon meg fogsz szenvedni, hogy közelits a célod felé, ami persze nem lehetetlen.Visszakerdezek tehat:
Érdemes-e upgradelni 10.3-ra?Először is, ha fullos telepitesed van 10.2-re millió forrásból forditott cuccal együtt, akkor szinte lehetetlent kivánsz – persze lehet hogy van annyi időd, hogy elgondolkozz majd a YAST2 függőségi problémájain…vagy a JAVA…stb.
A helyedben inkább kimenteném a fontos dolgokat, majd telepitenék egy friss 10.3-ast. De mondom, ez csak egy vélemény…2007-12-03-14:54 #2142893Ha a /home külön partíción van, az könnyíti többnyire a régi érzés visszaadását. Esetleg lementheted a teljes home könyvátradat, és a friss telepítés után visszamásolod.
Mindenképpen az új telepítés javasolt, a rendszer frissítése annyira nem. Bár lehetsz úttörő, de előtte ments adatot.
Az egyéb konfigurációs fájlok lementése is javasolt.2007-12-03-14:54 #2142894Ha a /home külön partíción van, az könnyíti többnyire a régi érzés visszaadását. Esetleg lementheted a teljes home könyvátradat, és a friss telepítés után visszamásolod.
Mindenképpen az új telepítés javasolt, a rendszer frissítése annyira nem. Bár lehetsz úttörő, de előtte ments adatot.
Az egyéb konfigurációs fájlok lementése is javasolt.2007-12-03-15:17 #2142895A /home külön partición van. Ha friss telepítés mellett döntök akkor a /home megmarad sértetlenül?
2007-12-03-15:17 #2142896A /home külön partición van. Ha friss telepítés mellett döntök akkor a /home megmarad sértetlenül?
2007-12-03-17:52 #2142897Az rajtad múlik.
2007-12-03-17:52 #2142898Az rajtad múlik.
2007-12-03-19:29 #2142899Érdekes dolgokat olvastam itt.
1. Ha frissíted a rendszert, a /home sértetlenül megmarad. Ez TÉNY, akárki akármit mond.
2. Ahogy elnéztem a topiknyitó hozzászólásait, nemigen volt forrásból-telepítési problémája, tehát ha (ésszerűen) a csomagkezelőt használta, és nem buherálta szét a gépét mindenféle egyéb sz@rsággal, akkor semmi nem szól a frissítés ellen.
3. A magam részéről frissítettem régebbi verzióról (egy gépet kivéve az összes többin), gond egy szál sem.Na, ez is egy vélemény.
2007-12-03-19:29 #2142900Érdekes dolgokat olvastam itt.
1. Ha frissíted a rendszert, a /home sértetlenül megmarad. Ez TÉNY, akárki akármit mond.
2. Ahogy elnéztem a topiknyitó hozzászólásait, nemigen volt forrásból-telepítési problémája, tehát ha (ésszerűen) a csomagkezelőt használta, és nem buherálta szét a gépét mindenféle egyéb sz@rsággal, akkor semmi nem szól a frissítés ellen.
3. A magam részéről frissítettem régebbi verzióról (egy gépet kivéve az összes többin), gond egy szál sem.Na, ez is egy vélemény.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz