Kezdőlap › Fórumok › Vegyes gondok › 10.3 tele a rendszer, a felesleges dolgokat honnan tudom törölni?
- This topic has 46 hozzászólás, 5 résztvevő, and was last updated 17 years telt el by
moljanesz.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-06-07-14:44 #2163632
ez jól hangzik! 🙂 de a csomagkezelés az azért nem olyan lassú, én mint xp-hez szokott ember azt kell hogy mondjam nem lassabb a program telepítés mint az xp-én. mert ott hiába van az hogy elindít az ember egy telepítést és csak a „next” gombot kell nyomogatni mellette a kémprogram irtó kérdezget és megállítja a folyamatot hogy szerinted veszélyes e ez a folyamat… tehát már tombol az ember mikor minden fájlnál kérdezget!
a suse-nél nincs ez a hülyeség! igaz az idő míg a modul elindul, de cserébe több programot tudsz egyszerre le ill. feltelepíteni frissíteni. szerintem nagyon is jól át gondolt dolog a Yast modul. csak meg kell érteni hogy mit csinál(ezt pont én írom! ;D) a „debian” rendszert nem ismerem nem tudom mit tud.
jól emlékszel a suse bizony tudja kezelni a windows NFTS fájlrendszerét, vígan és dalolva! hogy úgy mondjam bele lát az xp és bill gates sötét lelkébe is! 😉
mert legtöbb windowsos adatmentésre tart egy linuxot a gépén ha megdöglik a rendszer. már én is csináltam ilyet.
akkor jól gondoltam én hogy a harmadik xp meghajtó az nagyszerű lesz „raktár” célra.
lehet majd ha elérhető lesz a 11.0 letöltöm, csak nem tudom virtuális gépen fut e? jó lenne kipróbálni mielőtt végleg cserélek…2008-06-07-14:44 #2163633ez jól hangzik! 🙂 de a csomagkezelés az azért nem olyan lassú, én mint xp-hez szokott ember azt kell hogy mondjam nem lassabb a program telepítés mint az xp-én. mert ott hiába van az hogy elindít az ember egy telepítést és csak a „next” gombot kell nyomogatni mellette a kémprogram irtó kérdezget és megállítja a folyamatot hogy szerinted veszélyes e ez a folyamat… tehát már tombol az ember mikor minden fájlnál kérdezget!
a suse-nél nincs ez a hülyeség! igaz az idő míg a modul elindul, de cserébe több programot tudsz egyszerre le ill. feltelepíteni frissíteni. szerintem nagyon is jól át gondolt dolog a Yast modul. csak meg kell érteni hogy mit csinál(ezt pont én írom! ;D) a „debian” rendszert nem ismerem nem tudom mit tud.
jól emlékszel a suse bizony tudja kezelni a windows NFTS fájlrendszerét, vígan és dalolva! hogy úgy mondjam bele lát az xp és bill gates sötét lelkébe is! 😉
mert legtöbb windowsos adatmentésre tart egy linuxot a gépén ha megdöglik a rendszer. már én is csináltam ilyet.
akkor jól gondoltam én hogy a harmadik xp meghajtó az nagyszerű lesz „raktár” célra.
lehet majd ha elérhető lesz a 11.0 letöltöm, csak nem tudom virtuális gépen fut e? jó lenne kipróbálni mielőtt végleg cserélek…2008-06-07-14:51 #2163634jut eszembe!
olvastam ujságban hogy van egy új rendszer a „fedora” 8 vagy 9?
állítólag van neki olyan változata hogy pendriveról lehet futtatni, és ha módosítjuk a beállításokat akkor megmaradnak… csak angol nyelvű ha jól tudom. létezik magyar nyelvű rendszer is ilyen tuljadonságokkal?
talán a Black Panther-nek mintha valahol olvastam volna létezik ilyen változata. csak nem tudom hogy elég rá másolni a pendrivera vagy kell még valami hozzá hogy működjön?2008-06-07-14:51 #2163635jut eszembe!
olvastam ujságban hogy van egy új rendszer a „fedora” 8 vagy 9?
állítólag van neki olyan változata hogy pendriveról lehet futtatni, és ha módosítjuk a beállításokat akkor megmaradnak… csak angol nyelvű ha jól tudom. létezik magyar nyelvű rendszer is ilyen tuljadonságokkal?
talán a Black Panther-nek mintha valahol olvastam volna létezik ilyen változata. csak nem tudom hogy elég rá másolni a pendrivera vagy kell még valami hozzá hogy működjön?2008-06-07-15:16 #2163636Az új fedora a 9-es a sorban. Lehet telepíteni pendrive-ra:
http://geekravings.blogspot.com/2008/05/howto-fedora-9-on-usb-drive.html
Ezt a leírást is követheted, de tulajdonképpen egy programot „kell” használni:
https://fedorahosted.org/liveusb-creator2008-06-07-15:16 #2163637Az új fedora a 9-es a sorban. Lehet telepíteni pendrive-ra:
http://geekravings.blogspot.com/2008/05/howto-fedora-9-on-usb-drive.html
Ezt a leírást is követheted, de tulajdonképpen egy programot „kell” használni:
https://fedorahosted.org/liveusb-creator2008-06-07-15:39 #2163638próbálkozom a letöltéssel.
te milyen rendszert használsz különben „strapal”?2008-06-07-15:39 #2163639próbálkozom a letöltéssel.
te milyen rendszert használsz különben „strapal”?2008-06-07-15:41 #2163640moljanesz wrote:ez jól hangzik! 🙂jó lenne kipróbálni mielőtt végleg cserélek…
Akkor töltsd le a mostani RC-t, és futtasd live-CD módban.
Ezzel kipróbáltad, hogy tetszik-e.(Nekem az a szar, amit filekezelő helyett adnak, kimondottan nem áll kézre.)
2008-06-07-15:41 #2163641moljanesz wrote:ez jól hangzik! 🙂jó lenne kipróbálni mielőtt végleg cserélek…
Akkor töltsd le a mostani RC-t, és futtasd live-CD módban.
Ezzel kipróbáltad, hogy tetszik-e.(Nekem az a szar, amit filekezelő helyett adnak, kimondottan nem áll kézre.)
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz