11.0-ra frissítést DVD lemezről lehet?

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 11.0-ra frissítést DVD lemezről lehet?

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 13
  • Szerző
    Bejegyzés
    Névtelen

dd?

Készítesz róla egy image file-t (live CD-ről bootolva), kiírod, azt meg a másik gépen egy Live CD-ről (Knoppix tökéletes) vissza dd-zed. MBR-t rendberakod utána, és elvileg megy is. (Persze hardware függő dolgokat át kell állítani.)

Névtelen

dd?

Készítesz róla egy image file-t (live CD-ről bootolva), kiírod, azt meg a másik gépen egy Live CD-ről (Knoppix tökéletes) vissza dd-zed. MBR-t rendberakod utána, és elvileg megy is. (Persze hardware függő dolgokat át kell állítani.)

uzsolt
        Felhasználó
          Tony Magic wrote:
          A 11.0-t szeretném úgy frissíteni, hogy DVD lemezre szeretném kiírni, majd elvini arra a gépre, ahol nincsen net. Megoldható? Hogyan?

Pontosan mit akarsz? Az egész rendszert akarod frissíteni vagy csak néhány új csomagot?

uzsolt
          Felhasználó
            Tony Magic wrote:
            A 11.0-t szeretném úgy frissíteni, hogy DVD lemezre szeretném kiírni, majd elvini arra a gépre, ahol nincsen net. Megoldható? Hogyan?

Pontosan mit akarsz? Az egész rendszert akarod frissíteni vagy csak néhány új csomagot?

Macskajancsi
            Felhasználó
              Tony Magic wrote:

Az adott gépen megadod telepítési forrásként az általad készített dvd-t.

Macskajancsi
              Felhasználó
                Tony Magic wrote:

Az adott gépen megadod telepítési forrásként az általad készített dvd-t.

Tony Magic
                Felhasználó

Valóban pongyola volt az első hozzászólásom, bocsi. Tehát: itt nincs lehetőségem frissíteni a rendszeremet sem a biztonsági, sem a programok tekintetében. Az érdekel, hogy egy másik gép segítségével a netről le tudom-e tölteni az aktuális frissítéseket? Ha igen akkor mi a módja? Természetesen ha már le tudom szedni egy DVD-re, akkor már sima ügy a yasttal a gépemre feltelepíteni.

Tony Magic
                  Felhasználó

Valóban pongyola volt az első hozzászólásom, bocsi. Tehát: itt nincs lehetőségem frissíteni a rendszeremet sem a biztonsági, sem a programok tekintetében. Az érdekel, hogy egy másik gép segítségével a netről le tudom-e tölteni az aktuális frissítéseket? Ha igen akkor mi a módja? Természetesen ha már le tudom szedni egy DVD-re, akkor már sima ügy a yasttal a gépemre feltelepíteni.

Macskajancsi
                    Felhasználó
                      Tony Magic wrote:

Megkeresed a telepítési forrásokat:
                      http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories

A legfontosabb:
                      http://download.opensuse.org/update/11.0/
                      Értelemszerűen csak azt töltsd le, ami kell. Tehát ha 32bites intel típusú procid van, akkor sem a ppc, sem a ppc64, sem az x86_64 nem szükséges. Sőt, az src sem.

Megjegyzem, ez így nagyon körülményes módja a frissítésnek, arról nem is beszélve, hogy mire letöltögeted, az egész már nem sokat ér.
                      Jobban jársz, ha a hónod alá csapod a gépet,* és rádugod egy szabad kábelvégre. Ha ezt akár havonta megcsinálod, még így is rengeteg időt (és egyéb szívást) takarítasz meg.

*fontos dolgot ne bízz olyan gépre, amit magad is fel tudsz emelni.  ;D

Macskajancsi
                      Felhasználó
                        Tony Magic wrote:

Megkeresed a telepítési forrásokat:
                        http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_Repositories

A legfontosabb:
                        http://download.opensuse.org/update/11.0/
                        Értelemszerűen csak azt töltsd le, ami kell. Tehát ha 32bites intel típusú procid van, akkor sem a ppc, sem a ppc64, sem az x86_64 nem szükséges. Sőt, az src sem.

Megjegyzem, ez így nagyon körülményes módja a frissítésnek, arról nem is beszélve, hogy mire letöltögeted, az egész már nem sokat ér.
                        Jobban jársz, ha a hónod alá csapod a gépet,* és rádugod egy szabad kábelvégre. Ha ezt akár havonta megcsinálod, még így is rengeteg időt (és egyéb szívást) takarítasz meg.

*fontos dolgot ne bízz olyan gépre, amit magad is fel tudsz emelni.  ;D

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 13
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.