Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 11.0-ra frissítést DVD lemezről lehet?
- This topic has 12 hozzászólás, 5 résztvevő, and was last updated 16 years, 6 months telt el by
Tony Magic.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-12-26-18:00 #2178388
Névtelen
dd?
Készítesz róla egy image file-t (live CD-ről bootolva), kiírod, azt meg a másik gépen egy Live CD-ről (Knoppix tökéletes) vissza dd-zed. MBR-t rendberakod utána, és elvileg megy is. (Persze hardware függő dolgokat át kell állítani.)
2008-12-26-18:00 #2178389Névtelen
dd?
Készítesz róla egy image file-t (live CD-ről bootolva), kiírod, azt meg a másik gépen egy Live CD-ről (Knoppix tökéletes) vissza dd-zed. MBR-t rendberakod utána, és elvileg megy is. (Persze hardware függő dolgokat át kell állítani.)
2008-12-26-18:03 #2178390Tony Magic wrote:A 11.0-t szeretném úgy frissíteni, hogy DVD lemezre szeretném kiírni, majd elvini arra a gépre, ahol nincsen net. Megoldható? Hogyan?Pontosan mit akarsz? Az egész rendszert akarod frissíteni vagy csak néhány új csomagot?
2008-12-26-18:03 #2178391Tony Magic wrote:A 11.0-t szeretném úgy frissíteni, hogy DVD lemezre szeretném kiírni, majd elvini arra a gépre, ahol nincsen net. Megoldható? Hogyan?Pontosan mit akarsz? Az egész rendszert akarod frissíteni vagy csak néhány új csomagot?
2008-12-26-18:17 #2178392Tony Magic wrote:A 11.0-t szeretném úgy frissíteni, hogy DVD lemezre szeretném kiírni, majd elvini arra a gépre, ahol nincsen net. Megoldható? Hogyan?Az adott gépen megadod telepítési forrásként az általad készített dvd-t.
2008-12-26-18:17 #2178393Tony Magic wrote:A 11.0-t szeretném úgy frissíteni, hogy DVD lemezre szeretném kiírni, majd elvini arra a gépre, ahol nincsen net. Megoldható? Hogyan?Az adott gépen megadod telepítési forrásként az általad készített dvd-t.
2008-12-26-18:52 #2178394Valóban pongyola volt az első hozzászólásom, bocsi. Tehát: itt nincs lehetőségem frissíteni a rendszeremet sem a biztonsági, sem a programok tekintetében. Az érdekel, hogy egy másik gép segítségével a netről le tudom-e tölteni az aktuális frissítéseket? Ha igen akkor mi a módja? Természetesen ha már le tudom szedni egy DVD-re, akkor már sima ügy a yasttal a gépemre feltelepíteni.
2008-12-26-18:52 #2178395Valóban pongyola volt az első hozzászólásom, bocsi. Tehát: itt nincs lehetőségem frissíteni a rendszeremet sem a biztonsági, sem a programok tekintetében. Az érdekel, hogy egy másik gép segítségével a netről le tudom-e tölteni az aktuális frissítéseket? Ha igen akkor mi a módja? Természetesen ha már le tudom szedni egy DVD-re, akkor már sima ügy a yasttal a gépemre feltelepíteni.
2008-12-26-22:28 #2178396Tony Magic wrote:Valóban pongyola volt az első hozzászólásom, bocsi. Tehát: itt nincs lehetőségem frissíteni a rendszeremet sem a biztonsági, sem a programok tekintetében. Az érdekel, hogy egy másik gép segítségével a netről le tudom-e tölteni az aktuális frissítéseket? Ha igen akkor mi a módja? Természetesen ha már le tudom szedni egy DVD-re, akkor már sima ügy a yasttal a gépemre feltelepíteni.Megkeresed a telepítési forrásokat:
http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_RepositoriesA legfontosabb:
http://download.opensuse.org/update/11.0/
Értelemszerűen csak azt töltsd le, ami kell. Tehát ha 32bites intel típusú procid van, akkor sem a ppc, sem a ppc64, sem az x86_64 nem szükséges. Sőt, az src sem.Megjegyzem, ez így nagyon körülményes módja a frissítésnek, arról nem is beszélve, hogy mire letöltögeted, az egész már nem sokat ér.
Jobban jársz, ha a hónod alá csapod a gépet,* és rádugod egy szabad kábelvégre. Ha ezt akár havonta megcsinálod, még így is rengeteg időt (és egyéb szívást) takarítasz meg.*fontos dolgot ne bízz olyan gépre, amit magad is fel tudsz emelni. ;D
2008-12-26-22:28 #2178397Tony Magic wrote:Valóban pongyola volt az első hozzászólásom, bocsi. Tehát: itt nincs lehetőségem frissíteni a rendszeremet sem a biztonsági, sem a programok tekintetében. Az érdekel, hogy egy másik gép segítségével a netről le tudom-e tölteni az aktuális frissítéseket? Ha igen akkor mi a módja? Természetesen ha már le tudom szedni egy DVD-re, akkor már sima ügy a yasttal a gépemre feltelepíteni.Megkeresed a telepítési forrásokat:
http://en.opensuse.org/Additional_YaST_Package_RepositoriesA legfontosabb:
http://download.opensuse.org/update/11.0/
Értelemszerűen csak azt töltsd le, ami kell. Tehát ha 32bites intel típusú procid van, akkor sem a ppc, sem a ppc64, sem az x86_64 nem szükséges. Sőt, az src sem.Megjegyzem, ez így nagyon körülményes módja a frissítésnek, arról nem is beszélve, hogy mire letöltögeted, az egész már nem sokat ér.
Jobban jársz, ha a hónod alá csapod a gépet,* és rádugod egy szabad kábelvégre. Ha ezt akár havonta megcsinálod, még így is rengeteg időt (és egyéb szívást) takarítasz meg.*fontos dolgot ne bízz olyan gépre, amit magad is fel tudsz emelni. ;D
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz