Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 11.0 user root jelszóval?
- This topic has 42 hozzászólás, 7 résztvevő, and was last updated 16 years, 6 months telt el by
admin.
-
SzerzőBejegyzés
-
2009-01-10-09:25 #2179727kisbetu wrote:Nemcsak.
(Bár nem is értem, miért kéne bárkinek az én gépemre bejelentkeznie, ha az nem én vagyok. Ott, a gépnél.)
Mivel ennek még nem olvastam utána, így üres ez a terület (is). Ha a netről akar valaki betörni, az nem a root jelszót keresi első sorban a desktop gépemen? Ha a jelszó kereső robotok rám találnak akkor milyen jelszót akarnak megtudni?
2009-01-10-09:25 #2179728kisbetu wrote:Nemcsak.(Bár nem is értem, miért kéne bárkinek az én gépemre bejelentkeznie, ha az nem én vagyok. Ott, a gépnél.)
Mivel ennek még nem olvastam utána, így üres ez a terület (is). Ha a netről akar valaki betörni, az nem a root jelszót keresi első sorban a desktop gépemen? Ha a jelszó kereső robotok rám találnak akkor milyen jelszót akarnak megtudni?
2009-01-10-09:32 #2179729kisbetu wrote:A user jelszavamat 1996-ban találtam fel, szerintem még nem jött el az ideje a változtatásnak.
A root jelszavam kb. 2000-ben született, bár akkoriban még két változatát cserélgettem.Ennek a leváltásán már gondolkodom egy ideje.
Megcseréled a kettőt?
2009-01-10-09:32 #2179730kisbetu wrote:A user jelszavamat 1996-ban találtam fel, szerintem még nem jött el az ideje a változtatásnak.
A root jelszavam kb. 2000-ben született, bár akkoriban még két változatát cserélgettem.Ennek a leváltásán már gondolkodom egy ideje.
Megcseréled a kettőt?
2009-01-10-11:01 #2179731Tony Magic wrote:Ha a jelszó kereső robotok rám találnak akkor milyen jelszót akarnak megtudni?Egy user/password párost keresnek először. Általában szótárból dolgoznak, pl. user/1234 nagyon hülye választás.
Ha meg bejutottak (de hogyan is? nyitva a gépeden a távoli hozzáférés? minek?), akkor a rendszer hibáit felhasználva (mikor frissítettél utoljára? csak az fut a gépeden, aminek kell?) szereznek root jogot, onnan meg szabad a pálya.
2009-01-10-11:01 #2179732Tony Magic wrote:Ha a jelszó kereső robotok rám találnak akkor milyen jelszót akarnak megtudni?Egy user/password párost keresnek először. Általában szótárból dolgoznak, pl. user/1234 nagyon hülye választás.
Ha meg bejutottak (de hogyan is? nyitva a gépeden a távoli hozzáférés? minek?), akkor a rendszer hibáit felhasználva (mikor frissítettél utoljára? csak az fut a gépeden, aminek kell?) szereznek root jogot, onnan meg szabad a pálya.
2009-01-10-13:06 #2179733Köszönöm, hogy ma is röhöghettem egy jót. Tulajdonképpen csak ezért nézek be néha erre az oldalra és szerencsére lelkes barátunk mindig gondoskodik a kacagásról 🙂
2009-01-10-13:06 #2179734Köszönöm, hogy ma is röhöghettem egy jót. Tulajdonképpen csak ezért nézek be néha erre az oldalra és szerencsére lelkes barátunk mindig gondoskodik a kacagásról 🙂
2009-01-10-13:54 #2179735Erről jut eszembe egy sztori. Az egyik volt blackPanther user most XP harcos. Az okokat most nem részletezem, csak annyit, hogy 3 év után váltott és az asszony miatt. Na. A barátság megmaradt -egyenlőre- ugyan de a gépéhez én nem nyúlok, gondoltam én 😀 A telepítés után úgy egy héttel már jöttek a pániktelefonok. A vége egy burkolt vacsora meghívás volt. Ekkor rájöttem, hogy jobb üzlet az XP mert így sűrűen fogok a családdal étteremben enni :D)) Jah, ez a gép egy étterem felett van. És akkor jött a beismerés, gond van a géppel. Persze kenterből előrántottam a pendrive-ot a belső zsebemből és már bootolt is a blackPanther OS. Az illető sóhajtott egyet, majd megjegyezte: Hát pár év eltelt vele, de még ilyen bajunk nem volt és az XP-vel meg az első héten. Nekem egyből az jutott eszembe, hogy a 3 év alatt nem kajáltam annyit a családommal étteremben mint amit az elkövetkezendő 1 hónapban fogok…. De nem szóltam semmit. Bebootolt közben a gép és amíg a sör megérkezett a Whisky mellé, már futott is a clamav. Kb úgy 10 perc múlva olyan 70 vírusos állomány között megláttam egy ilyet: passwdripper.exe 🙂 Csak úgy beugrott a sztori, de vajon hány embernek a gépén futhat egy ilyen ? A mai digitális világban mikor az ismerős is erről a gépről intézi a céges, bankos, internetes ügyeit ?
De a tanulság: Ha van étteremtulajdonos ismerősöd csak MS terméket szabad vele vetetni :D)
/Ja igen, még mindig XP van a gépen!/2009-01-10-13:54 #2179736Erről jut eszembe egy sztori. Az egyik volt blackPanther user most XP harcos. Az okokat most nem részletezem, csak annyit, hogy 3 év után váltott és az asszony miatt. Na. A barátság megmaradt -egyenlőre- ugyan de a gépéhez én nem nyúlok, gondoltam én 😀 A telepítés után úgy egy héttel már jöttek a pániktelefonok. A vége egy burkolt vacsora meghívás volt. Ekkor rájöttem, hogy jobb üzlet az XP mert így sűrűen fogok a családdal étteremben enni :D)) Jah, ez a gép egy étterem felett van. És akkor jött a beismerés, gond van a géppel. Persze kenterből előrántottam a pendrive-ot a belső zsebemből és már bootolt is a blackPanther OS. Az illető sóhajtott egyet, majd megjegyezte: Hát pár év eltelt vele, de még ilyen bajunk nem volt és az XP-vel meg az első héten. Nekem egyből az jutott eszembe, hogy a 3 év alatt nem kajáltam annyit a családommal étteremben mint amit az elkövetkezendő 1 hónapban fogok…. De nem szóltam semmit. Bebootolt közben a gép és amíg a sör megérkezett a Whisky mellé, már futott is a clamav. Kb úgy 10 perc múlva olyan 70 vírusos állomány között megláttam egy ilyet: passwdripper.exe 🙂 Csak úgy beugrott a sztori, de vajon hány embernek a gépén futhat egy ilyen ? A mai digitális világban mikor az ismerős is erről a gépről intézi a céges, bankos, internetes ügyeit ?
De a tanulság: Ha van étteremtulajdonos ismerősöd csak MS terméket szabad vele vetetni :D)
/Ja igen, még mindig XP van a gépen!/ -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz