Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 11.0 user root jelszóval?
- This topic has 42 hozzászólás, 7 résztvevő, and was last updated 16 years, 6 months telt el by
admin.
-
SzerzőBejegyzés
-
2009-01-10-20:51 #2179737Simico wrote:Köszönöm, hogy ma is röhöghettem egy jót. Tulajdonképpen csak ezért nézek be néha erre az oldalra és szerencsére lelkes barátunk mindig gondoskodik a kacagásról 🙂
Melyik részen derültél olyan jót?
2009-01-10-20:51 #2179738Simico wrote:Köszönöm, hogy ma is röhöghettem egy jót. Tulajdonképpen csak ezért nézek be néha erre az oldalra és szerencsére lelkes barátunk mindig gondoskodik a kacagásról 🙂Melyik részen derültél olyan jót?
2009-01-10-20:53 #2179739kisbetu ha nincsen nyitva portom és a távoli hozzáférés is le van tiltva, akkor is van még behatolásra alkalmas rés egy „betörő” számára?
Természetesen desktop gépről beszélünk.2009-01-10-20:53 #2179740kisbetu ha nincsen nyitva portom és a távoli hozzáférés is le van tiltva, akkor is van még behatolásra alkalmas rés egy „betörő” számára?
Természetesen desktop gépről beszélünk.2009-01-10-21:08 #2179741Például ha a betőrő leül a géped elé, bepötyögi a gondosan a monitorodra írt felhasználói és/vagy rendszergazdai jelszavadat, akkor hozzáférhet az adataidhoz. Bár valószínüleg, ha fogná és elvinné a komplett gépedet, többre megy vele. Azért ugyanis kap pénzt. (Bár nem tudom milyen szupertitkos adatok vannak a gépeden).
(Valahogy mindig furcsállom az ilyenfajta üldözési mániát, hogy minden gonosz ember pont a Te gépedre akar betörni. Igen tudom, a google egyetlen vágya az is, hogy minden információt tudjon rólad.)
2009-01-10-21:08 #2179742Például ha a betőrő leül a géped elé, bepötyögi a gondosan a monitorodra írt felhasználói és/vagy rendszergazdai jelszavadat, akkor hozzáférhet az adataidhoz. Bár valószínüleg, ha fogná és elvinné a komplett gépedet, többre megy vele. Azért ugyanis kap pénzt. (Bár nem tudom milyen szupertitkos adatok vannak a gépeden).
(Valahogy mindig furcsállom az ilyenfajta üldözési mániát, hogy minden gonosz ember pont a Te gépedre akar betörni. Igen tudom, a google egyetlen vágya az is, hogy minden információt tudjon rólad.)
2009-01-10-21:16 #2179743Tony Magic wrote:kisbetu ha nincsen nyitva portom és a távoli hozzáférés is le van tiltva, akkor is van még behatolásra alkalmas rés egy „betörő” számára?
Természetesen desktop gépről beszélünk.Olyan űberszakértő én se vagyok, csak a fórumokon tanulok tőletek (legfőképpen E. Laci-tól).
Szóval vannak böngésző-sebezhetőségek (trükkösen megírt oldalak, „hibás” képek, flashek), amik varázslatos viselkedést
okozhatnak.
Viszont a linuksz egyik nagy előnye, hogy ezeket elég gyorsan kijavítják, onnan meg rajad (rajtunk) áll, hogy frissítünk-e.2009-01-10-21:16 #2179744Tony Magic wrote:kisbetu ha nincsen nyitva portom és a távoli hozzáférés is le van tiltva, akkor is van még behatolásra alkalmas rés egy „betörő” számára?
Természetesen desktop gépről beszélünk.Olyan űberszakértő én se vagyok, csak a fórumokon tanulok tőletek (legfőképpen E. Laci-tól).
Szóval vannak böngésző-sebezhetőségek (trükkösen megírt oldalak, „hibás” képek, flashek), amik varázslatos viselkedést
okozhatnak.
Viszont a linuksz egyik nagy előnye, hogy ezeket elég gyorsan kijavítják, onnan meg rajad (rajtunk) áll, hogy frissítünk-e.2009-01-11-08:33 #2179745kisbetu wrote:Tony Magic wrote:kisbetu ha nincsen nyitva portom és a távoli hozzáférés is le van tiltva, akkor is van még behatolásra alkalmas rés egy „betörő” számára?
okozhatnak.
Viszont a linuksz egyik nagy előnye, hogy ezeket elég gyorsan kijavítják, onnan meg rajad (rajtunk) áll, hogy frissítünk-e.Köszönöm, remélem lesz időm utána böngeni, hogyan is működik ez az egész.
2009-01-11-08:33 #2179746kisbetu wrote:Tony Magic wrote:kisbetu ha nincsen nyitva portom és a távoli hozzáférés is le van tiltva, akkor is van még behatolásra alkalmas rés egy „betörő” számára?
okozhatnak.
Viszont a linuksz egyik nagy előnye, hogy ezeket elég gyorsan kijavítják, onnan meg rajad (rajtunk) áll, hogy frissítünk-e.Köszönöm, remélem lesz időm utána böngeni, hogyan is működik ez az egész.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz