Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ › 11.0 user root jelszóval?
- This topic has 42 hozzászólás, 7 résztvevő, and was last updated 16 years, 6 months telt el by
admin.
-
SzerzőBejegyzés
-
2009-01-11-10:57 #2179747strapal wrote:(Valahogy mindig furcsállom az ilyenfajta üldözési mániát, hogy minden gonosz ember pont a Te gépedre akar betörni. Igen tudom, a google egyetlen vágya az is, hogy minden információt tudjon rólad.)
Meg is lehet rá az oka akinek üldözési mániája van. Nem úgy van, hogy pont az ő gépére törnek be. Hanem aki az internetre csatlakozik megvan az esélye, hogy nagyon gyorsan, megközelítőleg és legkésőbb, a csatlakozás utáni 2. percben, megtörténik az első betörési kísérlet. Nem vicc ez nagyon komoly. Mára ezrek futtatnak keresőbotokat, amelyek kizárólag megadott hibákat (backdoor), felhasználónevek, gyenge fiókokat (test/test), adott verziójú sérülékeny szolgáltatásokat (régi ssh, php, apache, stb.) vagy éppen népszerű portálmotorokat keresnek.
Ez a blackPanther szerverére, kizárólag a webszerverre érkező betörési kísérleteket tükrözi:
http://www.blackpanther.hu/~vector/attacklist0901.htmlÉrdemes az időintervallumot megnézni, annak ellenére, hogy egy külön szolgáltatás figyeli és sorra blokkolja őket.
2009-01-11-10:57 #2179748strapal wrote:(Valahogy mindig furcsállom az ilyenfajta üldözési mániát, hogy minden gonosz ember pont a Te gépedre akar betörni. Igen tudom, a google egyetlen vágya az is, hogy minden információt tudjon rólad.)Meg is lehet rá az oka akinek üldözési mániája van. Nem úgy van, hogy pont az ő gépére törnek be. Hanem aki az internetre csatlakozik megvan az esélye, hogy nagyon gyorsan, megközelítőleg és legkésőbb, a csatlakozás utáni 2. percben, megtörténik az első betörési kísérlet. Nem vicc ez nagyon komoly. Mára ezrek futtatnak keresőbotokat, amelyek kizárólag megadott hibákat (backdoor), felhasználónevek, gyenge fiókokat (test/test), adott verziójú sérülékeny szolgáltatásokat (régi ssh, php, apache, stb.) vagy éppen népszerű portálmotorokat keresnek.
Ez a blackPanther szerverére, kizárólag a webszerverre érkező betörési kísérleteket tükrözi:
http://www.blackpanther.hu/~vector/attacklist0901.htmlÉrdemes az időintervallumot megnézni, annak ellenére, hogy egy külön szolgáltatás figyeli és sorra blokkolja őket.
2009-12-04-20:03 #1888758Install után az első bejelentkezésnél a felhasználó csak a root jelszavával tud bemenni. Ezt csak akkor tudom megszüntetni, ha bemegyek a yastba és ott a felhasználóknál megadok egy új jelszót a felhasználónak. Ez nektek is így működik, vagy nekem rosszul van crackelve a süsüm? 🙂
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz