1+1=1 ? avagy Hányan is használják a rendszerem?

Kezdőlap Fórumok SOS! Bajban vagyok 1+1=1 ? avagy Hányan is használják a rendszerem?

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 13
  • Szerző
    Bejegyzés
    Wait
    Felhasználó

Gondolom be vagy jelentkezve grafikusan ÉS nyitva van egy konzol. Nekem – bár csak én használom a gépem – öt userem van bejelentkezve. 1+1+1+1+1 = 5 = 1.

Wait
      Felhasználó

Gondolom be vagy jelentkezve grafikusan ÉS nyitva van egy konzol. Nekem – bár csak én használom a gépem – öt userem van bejelentkezve. 1+1+1+1+1 = 5 = 1.

linuxforum
        Felhasználó

Köszi, de sajna nem.
          Előszöris a grafikusan bejelentkezetteket is jelzi a who.
          Másodszor ez egy szerver, és csak konzolon vagyok rajta.
          Harmadszor meg azóta újraindítottam a rendszert, és meg is szűnt a jelenség.
          De a kérdés továbbra is kérdés marad, hogy hogyan mutathat két eltérő értéket egy fájlból két program?

linuxforum
          Felhasználó

Köszi, de sajna nem.
            Előszöris a grafikusan bejelentkezetteket is jelzi a who.
            Másodszor ez egy szerver, és csak konzolon vagyok rajta.
            Harmadszor meg azóta újraindítottam a rendszert, és meg is szűnt a jelenség.
            De a kérdés továbbra is kérdés marad, hogy hogyan mutathat két eltérő értéket egy fájlból két program?

Wait
            Felhasználó

w mit mond?

Szerk: fáradt vagyok, most látom, hogy reboot kidobta.

Wait
              Felhasználó

w mit mond?

Szerk: fáradt vagyok, most látom, hogy reboot kidobta.

linuxforum
                Felhasználó

Ezt a w-t nem ismertem. Kár. Pedig érdekes lett volna, mit mond.
                  Megnéztem az új utmp fájlt, és az kisebb, mint a régi fele, bár nem biztos, hogy ez jelent bármit is.
                  Nem tudom a w-t úgy futtatni, hogy a mentett utmp fájlomat olvassa? (Bár a mit csinál gondolom nincs a fájlban.)
                  Azt is látom a logjaimból, hogy ez a mágikus user, mióta logolom az uptime-ot (hónapok óta) ott van.

linuxforum
                  Felhasználó

Ezt a w-t nem ismertem. Kár. Pedig érdekes lett volna, mit mond.
                    Megnéztem az új utmp fájlt, és az kisebb, mint a régi fele, bár nem biztos, hogy ez jelent bármit is.
                    Nem tudom a w-t úgy futtatni, hogy a mentett utmp fájlomat olvassa? (Bár a mit csinál gondolom nincs a fájlban.)
                    Azt is látom a logjaimból, hogy ez a mágikus user, mióta logolom az uptime-ot (hónapok óta) ott van.

gendelider
                    Felhasználó

A /var/run/utmp fájlt a
                      last
                      paranccsal nézzed, akkor több minden kiderül, pl hogy melyikkel mikor jelentkeztél be.

gendelider
                      Felhasználó

A /var/run/utmp fájlt a
                        last
                        paranccsal nézzed, akkor több minden kiderül, pl hogy melyikkel mikor jelentkeztél be.

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 13
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.