1+1=1 ? avagy Hányan is használják a rendszerem?

Kezdőlap Fórumok SOS! Bajban vagyok 1+1=1 ? avagy Hányan is használják a rendszerem?

3 bejegyzés megtekintése - 11-13 / 13
  • Szerző
    Bejegyzés
    linuxforum
    Felhasználó

Köszönöm, megnéztem. Érdekes módon 3 usert mutatott, igaz az egyik valami system reboot volt … ???
      Gondolom, ez ki lehet hagyni.
      A másik kettő felhasználó én voltam. De akkor a who miért nem mutatta? Miért csak egynek mutatta?
      Egy picit azért megnyugodtam, hogy nem valaki illegál ült a rendszerben.

linuxforum
      Felhasználó

Köszönöm, megnéztem. Érdekes módon 3 usert mutatott, igaz az egyik valami system reboot volt … ???
        Gondolom, ez ki lehet hagyni.
        A másik kettő felhasználó én voltam. De akkor a who miért nem mutatta? Miért csak egynek mutatta?
        Egy picit azért megnyugodtam, hogy nem valaki illegál ült a rendszerben.

csaba
        Felhasználó

Egy rendszerterhelést nyomoztam, amikor felfigyeltem a következő érdekességre:
          uptime szerint 2 user van a rendszerben, de a
          who -u szerint csak saját magam
          top szintén két usert mutat.
          sudo-val épp root joggal futtattam az mc-t, ezért kiléptem.
          Továbbra is ugyanez az eredmény.
          Akkor most hányan is használják a rendszert?
          Minden parancs azt írja, a /var/run/utmp fájlból veszi az adatot, de ez a fájl általam nemigen értelmezhető.
          Van ennek valami felfejthető formátuma? Elmentettem ezt a fájlt. Ki tudom deríteni, hogy miért mutat az egyik program 1 felhasználót, míg a másik kettőt?
          Nagyon fura!
          S mivel az erőforrásaim is érthetetlenül fogynak, félek, talán valaki olyan is matat a rendszeremben, akiről nem tudok…

3 bejegyzés megtekintése - 11-13 / 13
        • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.