Kezdőlap › Fórumok › MANDRIVA (ex-MANDRAKE, ex-CONECTIVA) › Mandriva kezdõ › 12 évig vindóz és most Linux kezdegetés…
- This topic has 23 hozzászólás, 10 résztvevő, and was last updated 20 years, 2 months telt el by
fellow.
-
SzerzőBejegyzés
-
2005-03-21-21:24 #2009201
Szeretném ha nem fulladna azért flame-be a topic.
Néhány gondolat pro és kontra, akinek inge, vegye magára nyugodtan,de nem gyilkolni akarok vele:
1. kapott viszonylag korrekt választ, spec a unix filerendszert nem lehet egy mondattal letudni, ergo a kérdésére sem tudok frappáns, tömör választ adni.
2. Egy rendszer elsajátítása nem kezdõdhet úgy, hogy „van egy ilyen izém, nem tudom mi ez, hogy kell használni” ha iskolában tanítják, akkor a dolgozat/zh/vizsga rákényszeríti, hogy tanulja meg (már ha…) ha otthon van, akkor saját magát kell az embernek megerõszakolni, ez viszont látszik már a kérdésen. Olyan jellegû kérdésekre, amin a kérdezõn látszik, hogy még nem döntötte el mit is akar, nem tudom, hogy érdemes-e ennyit rágódni ( vaz: nem elbátortalanítani/eltántorítani akarlak, félre ne érts.)
3. Ezen a fórumon nagyon_ritkán kap csak RTFM-et az ember válasznak! Aki mást állít, az hazudik.
4. Ez nem igazán idevonatkozik, de most jutott eszembe: le kéne szokni, hogy egy rendszerrõl érzelmi alapokon vitatkozzunk. (erre ne ide reagáljon, aki akar. megtalálom a kocsmában is…)
5. vicces, kb. ketten indultak egyszerre ugyanazzal a kérdéssel. az egyik topic címében szerepelt a windows szó, kb. 3,5x akkora volt a nézettsége.
egyébiránt mindakettõ igen rosszul kérdezett,bár a másik még roszabb…2005-03-22-15:56 #2009202Jééééééééé………
Nem kell ám osszeveszni rajtam (végettem)..
Szal én még itt olyanokt se tudok hogy rpm van….
Full kezdo vagyok linux szinten..majd ha berakom 7vgn akkor okosabb leszek mert utána tudok nézni (ha tudok 😀 ) .
Nyugi skacok
ja és THANX2005-03-23-00:12 #2009203vaz_2103:
a faqm elejen an egy kis „alapozo” doksi gyujtemeny;
nem rovid, de sok alap problemat tisztaz;2009-12-04-19:57 #1878936Sziasztok.
Kb 2-3 honapja megszereztem a Linuxot DVD-n valami 10,1es verziot ami tud magyarul.Beraktam és kb 1 nap max 1,5 napomba kerult mirre beállítotam mindent rajta ugy ahogy jol. Pl. messingereket,mail,graf.,hang,net, és aproságok.
De már most Megint csak vindózos vagyok mert hiába teccik a linux mer jo ahogy nézegettem és állígatam 1xuen anyira .EXE-s vagyok hogy a linuxos végzodésekkel nemtudok mint kezdeni csak nézem és semmi.(ez szerintem értheto) ..Arra szeretnélek megkérni titeket hogy irjátok meg a hasonloságot mint pl :
exe = ??? és stb..
A gépekhez értek olyan fokon hogy állandoan lebontom a vint mer nembírja a strapát.(szal szar az egész.) Tényleg olyan rendszer ez hogy kattingatok.Ez nekem már kevés. -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz