120 GB LEPART

Kezdőlap Fórumok SOS! Bajban vagyok 120 GB LEPART

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 23
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

kezd elmúlni a sok…
      találok programot… találok… menni fog

van…
      holnap kipróbálom….
      menni fog….
      szüleimnek elmondjam??????

juuzer
      Felhasználó

szüleimnek elmondjam??????

Ha nem tudod visszacsinálni, majd észreveszik … amúgy meg, elromlott a hárddiszk  :poketoungeb: azt annyi.
        http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=partition+table+repair+linux&btnG=Keres%C3%A9s&meta=

smica
        Felhasználó

Igen, elromlott és te halált megvetõ bátorsággal küzdesz a felélesztéséért. 😀
          Egyébként ha nincsenek meg a megfelelõ tapasztalataid, akkor inkább vidd el egy céghez, ahol vállalják a helyreállítást.
          Nekik hamar menni fog.

Amúgy vigasztaljon a tudat, hogy velem is történt ilyesmi kb. öt éve, de akkor a Partition Magic 5 -ös verziója és a SuSe által létrehozott ReiserFS kibékíthetetlen ellentéte volt a ludas, amelynek folytán kb. 25 álpartíció jött létre és még a
          BIOS is legalább 5 percig dolgozott a vinyó felismerésén a boot -olásnál.

juuzer
          Felhasználó

Ha már itt tartunk lenne egy idevágó kérdésem:

Code:
            gentoo juuzer # fdisk -l /dev/hda

Disk /dev/hda: 80.0 GB, 80060424192 bytes
            255 heads, 63 sectors/track, 9733 cylinders
            Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot      Start        End      Blocks  Id  System
            /dev/hda1              1        125    1004062  82  Linux swap / Solaris
            /dev/hda2  *        126        1342    9775552+  7  HPFS/NTFS
            /dev/hda3            1343        9733    67400707+  5  Extended
            /dev/hda5            1343        1965    5004216  83  Linux
            /dev/hda6            1966        5950    32009481  83  Linux
            /dev/hda7            5951        9733    30386916    b  W95 FAT32

Jelenleg így néz ki hda …. ha ezeket az adatokat elrakom, és törlöm a partíciós táblát, … akkor ezeknek az adatoknak a segítségével mûködõképessé tudom-e tenni a rendszert úgy, hogy fdisk-vel újra létrehozom a táblát?

kelemengabor
            Felhasználó

Na, mielõtt nekiállsz befejezni amit elkezdtél (ti. adatok megsemmisítése), elõször is próbálj meg biztonsági mentést gyártani a sérült lemezrõl, amennyiben van kéznél üres nagyobb partíció (dd if=/dev/hdx of=/mnt/tartalek_vinyo/mentes.img). Aztán szerezd be a testdisk nevû csodát és ereszd rá a lemezre. Ha még nem vágtad tönkre a ma este folyamán, akkor jó esély van a partíciós tábla helyreállítására, legalábbis egyszer engem ez már kihúzott a bajból(=dd if=/dev/zero of=/dev/hda bs=512, count=1 – na ilyet ne csináljatok 🙂 )

admin
              Adminisztrátor

Egy partition table doctor nevû cuccot használtam. Bootolható CD-rõl ment, és viszonylag jól megcsinálta.
                De a C:-n sajnos sok 0 bájtos fájl maradt (véletlenszerû), és így a windowsnak ott annyi. Meg ár dokumentumnak is, de szerencsére a fontosabbakat külön partíciókon tároltuk, amik jól mûködnek.
                A chkdsk nem segített…
                Szóval a partíciós tábla rendbe lett hozva, de a windows újratelepítése valószínûleg elkerülhetetlen… 🙁

Vagy van még lehetõség? disk javító programot tudsz?

admin
                Adminisztrátor

Gyors kárfelmérés: elveszett anyám 1-2 legépelt dolgozata…

Fulike_1
                  Felhasználó

getdataback nagyon jó kis progi 😉

admin
                    Adminisztrátor

Megpróbáltam lecserélgetni a 0 kilobájtos rendszerfájlokat egy új windows telepítésbõl származóval

Elkezdi tölteni, semmi hal.dll stb. hiba de amikor be kéne jönnie a bejelentkezõ képernyõnek, csak egy fekete képernyõt kapok egy egérrel 🙁

balev
                      Felhasználó
                        GO:MBI wrote:
                        Gyors kárfelmérés: elveszett anyám 1-2 legépelt dolgozata…

Megmaradtak a Battlefield 2 beállításaim is  :happy:

Prioritás?

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 23
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.