Kezdőlap › Fórumok › Vegyes gondok › 1,5 év Ubuntu után váltás… De mire?
- This topic has 204 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 16 years, 11 months telt el by
Macskajancsi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-07-24-17:12 #2168177
Ne aggódj, nem egy vadmacsek… 😀
2008-07-24-17:12 #2168178Ne aggódj, nem egy vadmacsek… 😀
2008-07-24-17:21 #2168179[AbsolutOFF]
Ma találkoztam egy ablakból kidobott macskával a Bajcsy-Zsilinszky úton. Sikerült mentőcsapatot is szerveznem két idősebb hölgy illetve a szomszédos utazási irodában levő hölgy személyében, sőt a közeli állateledel bolt tulajdonosától is sikerült kölcsönkérnem egy macskahordó dobozt, de sajnos a macska bár hagyta magát simogatni egy kicsit, de amikor a macskatulajdonos hölgy meg akarta fogni, akkor elmenekült, előbb be az autók közé, aztán be egy mellékutcába, ahol elvesztettem a nyomát.
Ő sajnos eléggé vadmacsek volt, én meg ma elég szomorú vagyok emiatt.
Ezért ha kérhetném ma ne emlegessük a macskákat.2008-07-24-17:21 #2168180[AbsolutOFF]
Ma találkoztam egy ablakból kidobott macskával a Bajcsy-Zsilinszky úton. Sikerült mentőcsapatot is szerveznem két idősebb hölgy illetve a szomszédos utazási irodában levő hölgy személyében, sőt a közeli állateledel bolt tulajdonosától is sikerült kölcsönkérnem egy macskahordó dobozt, de sajnos a macska bár hagyta magát simogatni egy kicsit, de amikor a macskatulajdonos hölgy meg akarta fogni, akkor elmenekült, előbb be az autók közé, aztán be egy mellékutcába, ahol elvesztettem a nyomát.
Ő sajnos eléggé vadmacsek volt, én meg ma elég szomorú vagyok emiatt.
Ezért ha kérhetném ma ne emlegessük a macskákat.2008-07-24-17:24 #2168181TotalOFF/
Jó, ma többet szóba sem hozom a macskákat… 😉
TotalON/2008-07-24-17:24 #2168182TotalOFF/
Jó, ma többet szóba sem hozom a macskákat… 😉
TotalON/2008-07-25-03:20 #2168183Macskajancsi wrote:???
Reprodukáltam a hibát.
Létező internetkapcsolatnál beállítottam a repo-kat. (Mert máshogy nem lehet.)
Ezután lehúztam a gépről a hálózati kábelt.
A hibaüzenet szóról-szóra az volt, mint nálad.A problémát ezek után úgy oldottam meg, hogy visszadugtam a kábelt. ;D ;D ;D
Érdekes lenne tudni, hogy ehhez az interfésznek kell elmennie, vagy elég a linknek (= logikai kapcsolat)? (Ha kihúzod a kábelt, akkor az interfész+a link. ha van egy switched pl, amit beteszel a gép és a modem / router közé, és abból nem a gép-switch, hanem a switch-modem/router kábelt húzod ki, akkor csak a link.) Ha az utóbbi is elég, akkor jóformán „bármilyen” hálózattechnikai probléma előidézheti a tünetet, akár a szolgáltatónál is! (Szivtam ilyennel már rendesen, tesztelésnél!)
2008-07-25-03:20 #2168184Macskajancsi wrote:???
Reprodukáltam a hibát.
A hibaüzenet szóról-szóra az volt, mint nálad.A problémát ezek után úgy oldottam meg, hogy visszadugtam a kábelt. ;D ;D ;D
Érdekes lenne tudni, hogy ehhez az interfésznek kell elmennie, vagy elég a linknek (= logikai kapcsolat)? (Ha kihúzod a kábelt, akkor az interfész+a link. ha van egy switched pl, amit beteszel a gép és a modem / router közé, és abból nem a gép-switch, hanem a switch-modem/router kábelt húzod ki, akkor csak a link.) Ha az utóbbi is elég, akkor jóformán „bármilyen” hálózattechnikai probléma előidézheti a tünetet, akár a szolgáltatónál is! (Szivtam ilyennel már rendesen, tesztelésnél!)
2008-07-25-07:25 #2168185gendelider wrote:Macskajancsi wrote:???
Reprodukáltam a hibát.
Ettől még a logikai bukfenc benne van a történetben:
Előbb megcsinálta a netet, aztán megadta a repókat, amik működtek.
Később volt a hiba, ha nem találta a netet.2008-07-25-07:25 #2168186gendelider wrote:Macskajancsi wrote:???
Reprodukáltam a hibát.
Ettől még a logikai bukfenc benne van a történetben:
Előbb megcsinálta a netet, aztán megadta a repókat, amik működtek.
Később volt a hiba, ha nem találta a netet. -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz