Kezdőlap › Fórumok › Vegyes gondok › 1,5 év Ubuntu után váltás… De mire?
- This topic has 204 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 16 years, 12 months telt el by
Macskajancsi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-07-25-08:21 #2168187kisbetu wrote:Ettől még a logikai bukfenc benne van a történetben:
Előbb megcsinálta a netet, aztán megadta a repókat, amik működtek.
Később volt a hiba, ha nem találta a netet.Ez nem feltétlenül bukfenc, ha… – de adtál egy ötletet.
Ismerősnél, DSL modem + router, a gép emögött volt. A router úgy volt bekonfigurálva, hogy timeouttal lebontott, és on demand kapcsolódott. A kapcsolódás meg qrva lassú volt, minden jobbérzésü protokoll hibát jelzett, ha egy ideig nyugiban volt a gép, és utána akartál valamit.Itt – ha jól emlékszem – nem volt router. De nem tudom, hogy az adott pppoe nem csinál-e esetleg ilyesmit (le és visszakapcsol) Mert ez magyarázhatná akkor a jelenséget, ha összefoglalódat jól értem. (Eredetiben annyi volt a „flame”, hogy elvesztettem a fonalat.)
2008-07-25-08:21 #2168188kisbetu wrote:Ettől még a logikai bukfenc benne van a történetben:
Előbb megcsinálta a netet, aztán megadta a repókat, amik működtek.
Később volt a hiba, ha nem találta a netet.Ez nem feltétlenül bukfenc, ha… – de adtál egy ötletet.
Ismerősnél, DSL modem + router, a gép emögött volt. A router úgy volt bekonfigurálva, hogy timeouttal lebontott, és on demand kapcsolódott. A kapcsolódás meg qrva lassú volt, minden jobbérzésü protokoll hibát jelzett, ha egy ideig nyugiban volt a gép, és utána akartál valamit.Itt – ha jól emlékszem – nem volt router. De nem tudom, hogy az adott pppoe nem csinál-e esetleg ilyesmit (le és visszakapcsol) Mert ez magyarázhatná akkor a jelenséget, ha összefoglalódat jól értem. (Eredetiben annyi volt a „flame”, hogy elvesztettem a fonalat.)
2008-07-27-16:13 #2168189milfer wrote:Fölcsigáztatok.
Már csurog lefelé a 11.0 DVD.
Ha leér a hétvégéig akkor hétfőn én is beszállok a vitába. 😀Nahát leért. Fel is tettem és nem tudom beállítani a netet.
Én nem akarom végigolvasni (és értelmezni) ezt az egész topicot. De az biztos, hogy nem működő internet kapcsolat mellett (azt akarom beállítani). A kész gombra kattintás után a netről akar letölteni valamit, ami nem sikerül, mivel nincs élő internet kapcsolat.
A netbeállításnak nyitok egy másik topicot.2008-07-27-16:13 #2168190milfer wrote:Fölcsigáztatok.
Már csurog lefelé a 11.0 DVD.
Ha leér a hétvégéig akkor hétfőn én is beszállok a vitába. 😀Nahát leért. Fel is tettem és nem tudom beállítani a netet.
Én nem akarom végigolvasni (és értelmezni) ezt az egész topicot. De az biztos, hogy nem működő internet kapcsolat mellett (azt akarom beállítani). A kész gombra kattintás után a netről akar letölteni valamit, ami nem sikerül, mivel nincs élő internet kapcsolat.
A netbeállításnak nyitok egy másik topicot.2008-07-27-16:22 #2168191Ez az!!!
Igen!!!
8)2008-07-27-16:22 #2168192Ez az!!!
Igen!!!
8)2008-07-27-16:24 #2168193Lehetne valami konkrétumot, hogy min bénáztok?
2008-07-27-16:24 #2168194Lehetne valami konkrétumot, hogy min bénáztok?
2008-07-27-16:34 #2168195Egyébként nekem úgy oldódott meg a probléma, hogy nem a hálózati beállításokhoz írtam be utólag a címeket, hanem a tálcán is megtalálható network manager-be a kábeles kapcsolathoz.
Bocs milfer ezt elfelejtettem hirtelen megemlíteni.
2008-07-27-16:34 #2168196Egyébként nekem úgy oldódott meg a probléma, hogy nem a hálózati beállításokhoz írtam be utólag a címeket, hanem a tálcán is megtalálható network manager-be a kábeles kapcsolathoz.
Bocs milfer ezt elfelejtettem hirtelen megemlíteni.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz