Kezdőlap › Fórumok › Vegyes gondok › 1,5 év Ubuntu után váltás… De mire?
- This topic has 204 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 16 years, 11 months telt el by
Macskajancsi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-07-27-16:39 #2168197Macskajancsi wrote:Lehetne valami konkrétumot, hogy min bénáztok?
A türelem új topikot teremt.
2008-07-27-16:39 #2168198Macskajancsi wrote:Lehetne valami konkrétumot, hogy min bénáztok?A türelem új topikot teremt.
2008-07-27-16:42 #2168199rembutgood wrote:Egyébként nekem úgy oldódott meg a probléma, hogy nem a hálózati beállításokhoz írtam be utólag a címeket, hanem a tálcán is megtalálható network manager-be a kábeles kapcsolathoz.Bocs milfer ezt elfelejtettem hirtelen megemlíteni.
Mondjuk jó lett volna, ha ezt előbb elmondod.
Nálam a jelenség nem állhat elő, mert nem tudok netvörkmenedzsert használni – lévén két, egyidejűleg üzemelő kártya van a gépemben, és ez netvörkmenedzserrel nem megy.
Csak ifup-pal.És a szokás hatalma: az összes gépen ki van kapcsolva a netvörkmenedzser, a lapitopin pedig profilváltó van a vélannak.
Na mindegy, még szerencse, hogy ezt akár a „1,5 év Ubuntu után váltás… De mire?” topikban is megbeszélhetjük.
2008-07-27-16:42 #2168200rembutgood wrote:Egyébként nekem úgy oldódott meg a probléma, hogy nem a hálózati beállításokhoz írtam be utólag a címeket, hanem a tálcán is megtalálható network manager-be a kábeles kapcsolathoz.Bocs milfer ezt elfelejtettem hirtelen megemlíteni.
Mondjuk jó lett volna, ha ezt előbb elmondod.
Nálam a jelenség nem állhat elő, mert nem tudok netvörkmenedzsert használni – lévén két, egyidejűleg üzemelő kártya van a gépemben, és ez netvörkmenedzserrel nem megy.
Csak ifup-pal.És a szokás hatalma: az összes gépen ki van kapcsolva a netvörkmenedzser, a lapitopin pedig profilváltó van a vélannak.
Na mindegy, még szerencse, hogy ezt akár a „1,5 év Ubuntu után váltás… De mire?” topikban is megbeszélhetjük.
2009-12-04-20:03 #1888348Üdv mindenkinek!
1,5 éve használok kizárólag Ubuntu Linuxot, és a kezdeti nehezségeket átvészeltem anélkül, hogy idióta kérdésekkel zaklatnék fórumozókat, most viszont segítségre szorulok.
A 7.10-es Ubuntuval anno voltak problémáim, néha elszállt a FujitsuSiemens Amilo A1650G gépemen, de ez nem volt túlzottan gyakori, így ilyenkor vettem egy nagy levegőt és újraindítottam a gépet. Ezzel kész is volt…
a 8.04 megjelenése után (közben gépcsere is volt: Acer TravelMate 5520g), és az Ubuntu továbbra is szállogatott el néha, aztán később ez egyre gyakoribb lett, gyakran szállt el a grafikus felület, ilyenkor csak újraindítás segített. Tegnap délután lementettem minimális, szükséges adataimat, leformáztam a gépem, újra raktam az Ubuntut (64bites verziót), elkezdtem a gyakran használt programjaimat visszatenni. Ma elindítottam a NetBeans telepítőjének letöltését és lefagyott a gép. Kikapcsoltam, vissza, de amikor bejelentkezek kapok egy üzenetet(Nem írtam fel pontosan), hogy belső HAL hiba. Természetesen sem a hálókártyákhoz sem optikai meghajtóhoz nem férek hozzá, de még USB-háttértárhoz sem. (Mundjuk fura, mert a beállított témámat sem jeleníti meg a Gnome, de a panelek alatt az árnyék megvan, szóval Compiz fut…). Most a pendriveomra telepített Slax alól írok(vészhelyzetre tettem félre…), és kérdezném, hogy mi lehet az a disztró, amivel kiválthatnám az Ubuntut, mert nem kívánom még egyszer visszatenni. Nem lenne hátrány magyar nyelv jó támogatása, és hogy alaptelepítés+gui kiválasztásakor ne pakoljon fel millió programot (tudom, hogy ezt a telepítőkben általában be lehet állítani, de annyira nem értek még hozzá, ezért kérek segítséget). A 7.10 idejében Fedora-t próbáltam, de lehet, hogy én voltam béna, de nagyon sok angol nyelvű szöveget jelenített meg. Nem mintha nem tudnék angolul, csak kicsit idegen tőlem a nem magyar nyelvű rendszer.
Szerintetek mit tegyek fel? Debian? Frugalware? Fedora? Próbálkozzak meg az angollal?
csc -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz