Kezdőlap › Fórumok › Vegyes gondok › 1,5 év Ubuntu után váltás… De mire?
- This topic has 204 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 16 years, 11 months telt el by
Macskajancsi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-07-23-17:26 #2168027
Szerintem akik ezt mondják, azok egy része is divatot követ…
(Amúgy NEM használom az (X)/(K)Ubuntu-t…)2008-07-23-17:26 #2168028Szerintem akik ezt mondják, azok egy része is divatot követ…
(Amúgy NEM használom az (X)/(K)Ubuntu-t…)2008-07-23-17:59 #2168029Ebben van valami, hiszen a különcség is lehet divat. Nekem eddig az ég világon minden jól futott rajta: Blender, Screem, Bluefish, Azureus, zene, film, stb.. AMD_64 es rendszert töltöttem le, de ellentétben azzal amit olvastam 64-es repo hiányairól; se hiányosnak, se hibásnak nem nevezhetem a progikat amiket letöltök. Nekem ebben a „distro-harcban” – mint kezdőnek teszem, hozzá – az ubi jött be a legjobban.
Az meg nyilvánvaló, hogy kezdetben azt válassztjuk, ami komolyabb buherálás nélkül, tökéletesen fut. Ezt az oldalt még régebben linkelte nekem egy segítőkész forumozó: http://www.linux-on-laptops.com/. Itt keresse ki a fiatalember a laptopját.
No meg a süsü se rossz.
2008-07-23-17:59 #2168030Ebben van valami, hiszen a különcség is lehet divat. Nekem eddig az ég világon minden jól futott rajta: Blender, Screem, Bluefish, Azureus, zene, film, stb.. AMD_64 es rendszert töltöttem le, de ellentétben azzal amit olvastam 64-es repo hiányairól; se hiányosnak, se hibásnak nem nevezhetem a progikat amiket letöltök. Nekem ebben a „distro-harcban” – mint kezdőnek teszem, hozzá – az ubi jött be a legjobban.
Az meg nyilvánvaló, hogy kezdetben azt válassztjuk, ami komolyabb buherálás nélkül, tökéletesen fut. Ezt az oldalt még régebben linkelte nekem egy segítőkész forumozó: http://www.linux-on-laptops.com/. Itt keresse ki a fiatalember a laptopját.
No meg a süsü se rossz.
2008-07-23-18:09 #2168031„és hogy alaptelepítés+gui kiválasztásakor ne pakoljon fel millió programot „
Gentoo.
„Szerintetek mit tegyek fel? Debian? Frugalware? Fedora? Próbálkozzak meg az angollal?”
Ubuntu után Etch lehet megváltás lesz. 🙂
2008-07-23-18:09 #2168032„és hogy alaptelepítés+gui kiválasztásakor ne pakoljon fel millió programot „
Gentoo.
„Szerintetek mit tegyek fel? Debian? Frugalware? Fedora? Próbálkozzak meg az angollal?”
Ubuntu után Etch lehet megváltás lesz. 🙂
2008-07-23-18:10 #2168033gendelider wrote:….Nem igazán értem az ubuntu ellenszenvet.Ez ugyanolyan pszichés hatás, mint ahogy valaki nyomul a gogbolinux-szal. ;D
Ott már azt is elérte az illető, hogy ki sem próbálom….Személyes: a gnome-ot nagyon nem kedvelem, a kubuntu meg szörnyen bugos volt.
A süsülinux minden állítgatás nélkül ment, ahol a buguntut nyilván hegeszteni kellett volna. Tehát az általam régóta használt süsü helyből barátságosabb volt – ergo az ubi NEM JOBB, mint a többi. Csak ezt a szöveget nyomatják, és ez bennem ellenérzést kelt.
Ugyanakkor egy rakás jó ötlettel előrukkoltak a fejlesztői, ami át lett mentve pl. a süsübe. Ez pozitívum.Végeredmény: ha valami agyon van hájpolva, az ellen eleve fenntartással élek. Ez belémivódott az M$ termékek körül csapott marketing kapcsán. 🙂
Ez van. Vállalom.2008-07-23-18:10 #2168034gendelider wrote:….Nem igazán értem az ubuntu ellenszenvet.Ez ugyanolyan pszichés hatás, mint ahogy valaki nyomul a gogbolinux-szal. ;D
Ott már azt is elérte az illető, hogy ki sem próbálom….Személyes: a gnome-ot nagyon nem kedvelem, a kubuntu meg szörnyen bugos volt.
A süsülinux minden állítgatás nélkül ment, ahol a buguntut nyilván hegeszteni kellett volna. Tehát az általam régóta használt süsü helyből barátságosabb volt – ergo az ubi NEM JOBB, mint a többi. Csak ezt a szöveget nyomatják, és ez bennem ellenérzést kelt.
Ugyanakkor egy rakás jó ötlettel előrukkoltak a fejlesztői, ami át lett mentve pl. a süsübe. Ez pozitívum.Végeredmény: ha valami agyon van hájpolva, az ellen eleve fenntartással élek. Ez belémivódott az M$ termékek körül csapott marketing kapcsán. 🙂
Ez van. Vállalom.2008-07-23-18:58 #2168035Hát az ubi nekem a netbeállítás miatt is előnyös, mert dsl nethez tartalmazza alapból a pppoconf-ot.
Emlékszem nemrég netet akartam beállítani statikus ip-címmel süsü alatt és az volt a legcsodálatosabb, hogy mire beírkáltam x alatt a hálózatbeállításnál a címeket, hozzáadtam a hálókártyát és végül zárásképp rányomtam a nextre néhány dologra még szüksége lett volna hozzá amit azon nyomban elkezdett keresni. Na most a DVD is föl volt véve a telepítő források közé de arra rá se hederített és repoból akarta leszedni a cuccokat. Erre én nem tudtam mit csinálni, csak ültem és néztem, na meg csodálkoztam.
A gui beállítás előtt megpróbáltam szerkeszteni az interfacest, de más volt az elérési útvonala, meg se találtam. Persze ez nem baj! Nem azért íróm félre ne értsétek. Az ifconfigot mondjuk ki se próbáltam, de csak azért, mert nem volt annyira fontos azon a gépen beállítani a netet (a laptopomon). De bármennyire szidjátok az ubit rám rossz benyomást tett az süsüvel kapcsolatban, hogy mikor megpróbáltam beállítani a netet a szűz rendszeren a drágaság még netről akarta leszedni a hiányzó dolgokat.
Na persze most lehet, hogy valaki beírja, hogy milyenhülyevagyokmertnállasimánmentés,hogybiztosénnemértekhozzá… De az a pillanat mikor kiírta, hogy nem elérhetőek (a szükséges csomagok a netem beállításához) az csodálatos volt.
Meg még régebben debiánon akartam dsl kapcsolatot beállítani és ott is hiányzott a csomag, ugyancsak meglepő módon a dvd-ről is. 🙂
De persze én nektek hiszek. :rolleyes:
2008-07-23-18:58 #2168036Hát az ubi nekem a netbeállítás miatt is előnyös, mert dsl nethez tartalmazza alapból a pppoconf-ot.
Emlékszem nemrég netet akartam beállítani statikus ip-címmel süsü alatt és az volt a legcsodálatosabb, hogy mire beírkáltam x alatt a hálózatbeállításnál a címeket, hozzáadtam a hálókártyát és végül zárásképp rányomtam a nextre néhány dologra még szüksége lett volna hozzá amit azon nyomban elkezdett keresni. Na most a DVD is föl volt véve a telepítő források közé de arra rá se hederített és repoból akarta leszedni a cuccokat. Erre én nem tudtam mit csinálni, csak ültem és néztem, na meg csodálkoztam.
A gui beállítás előtt megpróbáltam szerkeszteni az interfacest, de más volt az elérési útvonala, meg se találtam. Persze ez nem baj! Nem azért íróm félre ne értsétek. Az ifconfigot mondjuk ki se próbáltam, de csak azért, mert nem volt annyira fontos azon a gépen beállítani a netet (a laptopomon). De bármennyire szidjátok az ubit rám rossz benyomást tett az süsüvel kapcsolatban, hogy mikor megpróbáltam beállítani a netet a szűz rendszeren a drágaság még netről akarta leszedni a hiányzó dolgokat.
Na persze most lehet, hogy valaki beírja, hogy milyenhülyevagyokmertnállasimánmentés,hogybiztosénnemértekhozzá… De az a pillanat mikor kiírta, hogy nem elérhetőek (a szükséges csomagok a netem beállításához) az csodálatos volt.
Meg még régebben debiánon akartam dsl kapcsolatot beállítani és ott is hiányzott a csomag, ugyancsak meglepő módon a dvd-ről is. 🙂
De persze én nektek hiszek. :rolleyes:
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz