Kezdőlap › Fórumok › Vegyes gondok › 1,5 év Ubuntu után váltás… De mire?
- This topic has 204 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 16 years, 11 months telt el by
Macskajancsi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-07-23-19:39 #2168057rembutgood wrote:Kelvin nem is mondtam, hogy én adtam meg, azt írtam, hogy meg volt adva, pontosabban: „föl volt véve”. 🙂
Na álljunk meg egy pillanatra.
Ez a topik amúgy is már OFF, így mindegy.
1. A süsülinuxon nincsenek alapból megadott telepítési források. Ezek a telepítés folyamán a netkapcsolat helyes működése után „állítódnak be”. Amennyiben elfogadod. (De szép mondat volt. :))
2. Amennyiben net nélkül akarsz telepítési forrást beállítani, a yast nem tudja letölteni az iniciáláshoz szükséges fájlokat, és hibaüzenettel leáll.
3. A tények (a telepítési forrás modul használata) és a hozzászólásod között éles ellentétet vélek felfedezni. Mondhatnám, feloldhatatlant.
a) valamire rosszul emlékszel
b) valamit nagyon benéztél
c) szándékosan hamis információt adsz, azaz hazudsz.
Válassz.Nem bántani akartalak (tudom, sikerült, ezért most kérek bocsánatot) de olyan baromságot akarsz elhitetni, amire reagálnom kellett.
2008-07-23-19:39 #2168058rembutgood wrote:Kelvin nem is mondtam, hogy én adtam meg, azt írtam, hogy meg volt adva, pontosabban: „föl volt véve”. 🙂Na álljunk meg egy pillanatra.
Ez a topik amúgy is már OFF, így mindegy.
1. A süsülinuxon nincsenek alapból megadott telepítési források. Ezek a telepítés folyamán a netkapcsolat helyes működése után „állítódnak be”. Amennyiben elfogadod. (De szép mondat volt. :))
2. Amennyiben net nélkül akarsz telepítési forrást beállítani, a yast nem tudja letölteni az iniciáláshoz szükséges fájlokat, és hibaüzenettel leáll.
3. A tények (a telepítési forrás modul használata) és a hozzászólásod között éles ellentétet vélek felfedezni. Mondhatnám, feloldhatatlant.
a) valamire rosszul emlékszel
b) valamit nagyon benéztél
c) szándékosan hamis információt adsz, azaz hazudsz.
Válassz.Nem bántani akartalak (tudom, sikerült, ezért most kérek bocsánatot) de olyan baromságot akarsz elhitetni, amire reagálnom kellett.
2008-07-23-19:39 #2168059Wifihez nekem semmilyen egyéb csomagot nem kellett feltenni, DSL-hez kettőt és utána működött, a többit nem teszteltem… Milyen interneted van, hogy alapból nem támogatott a csatlakozás?
2008-07-23-19:39 #2168060Wifihez nekem semmilyen egyéb csomagot nem kellett feltenni, DSL-hez kettőt és utána működött, a többit nem teszteltem… Milyen interneted van, hogy alapból nem támogatott a csatlakozás?
2008-07-23-19:44 #2168061Kelvin1 wrote:erdsiger wrote:Javítsatok ki, de úgy tudom, hogy a DSL kapcsolathoz szükséges két csomagot tartalmazza SuSE DVD telepítője…A DSL-ét. De akinek nem DSL internete van? Azoknak miért kell szívnia a többi beállítással?
Mire gondolsz?
1. Kábelnet. Hol a szívás?
2. Modem. Dettó.
3. Wlan. Amennyiben a kernel tartalmazza a drivermodult, azonnal működik, ha nem, a telepítődvd-n megtalálhatóak a szükséges csomagok. Pl. ndiswrapper.Szóval mi is a gond?
Közben azon filózok, hogy a topik átment egy „fingom sincs a süsülinux telepítéséről” témájú csevegésbe.
Ma este ráérek flémelni. ;D2008-07-23-19:44 #2168062Kelvin1 wrote:erdsiger wrote:Javítsatok ki, de úgy tudom, hogy a DSL kapcsolathoz szükséges két csomagot tartalmazza SuSE DVD telepítője…A DSL-ét. De akinek nem DSL internete van? Azoknak miért kell szívnia a többi beállítással?
Mire gondolsz?
1. Kábelnet. Hol a szívás?
2. Modem. Dettó.
3. Wlan. Amennyiben a kernel tartalmazza a drivermodult, azonnal működik, ha nem, a telepítődvd-n megtalálhatóak a szükséges csomagok. Pl. ndiswrapper.Szóval mi is a gond?
Közben azon filózok, hogy a topik átment egy „fingom sincs a süsülinux telepítéséről” témájú csevegésbe.
Ma este ráérek flémelni. ;D2008-07-23-19:45 #2168064DSL kapcsolatom van, de elszállt a netem és ideiglenesen fix ip-címet kaptam, de suse esetében írtam, hogy ott statikus ip-címes netet akartam beállítani és ahhoz nem volt csomag. DSL-hez persze van smp-akármi meg kinternet, az megy is (a dsl). De még azt is írtam, hogy kapásból 3 féle képpen lehet beállítani netet linux alatt: grafikusan, ifconfiggal, fájlszerkesztéssel. nem azt írtam, hogy lehetetlen csak azt, hogyha valaki előszörlátoklinuxotésazthallottamhogyasusekönnyű felhasználó be akarja állítani a netét, – persze kezdetben csak grafikusan tudja – akkor az majd pislog nagyokat ha a netéhez szükséges csomagokat a nemlétező netéhez a netről akarja letölteni. 😀
Macskajancsi
1. Ha én új rencert rakok egy leformatált winchesterű gépre és csak a netkábel van bedugva, attól még nem lehet rajta net.
2. De bizony, net nélkül suse és ubuntu alatt is be vannak állítva a telepítési források „automatice”úgy érzem kijelentéseidben föloldhatatlan ellentmondások vannak. ;D
erdsiger
Lehet, hogy nállam valami ilyesmi van, hogy „nem támogatott a csatlakozás”. dhcp-vel kiosztott felhasználó neves, jelszavas, tányéros (rádiós) netem van amúgy.2008-07-23-19:45 #2168063DSL kapcsolatom van, de elszállt a netem és ideiglenesen fix ip-címet kaptam, de suse esetében írtam, hogy ott statikus ip-címes netet akartam beállítani és ahhoz nem volt csomag. DSL-hez persze van smp-akármi meg kinternet, az megy is (a dsl). De még azt is írtam, hogy kapásból 3 féle képpen lehet beállítani netet linux alatt: grafikusan, ifconfiggal, fájlszerkesztéssel. nem azt írtam, hogy lehetetlen csak azt, hogyha valaki előszörlátoklinuxotésazthallottamhogyasusekönnyű felhasználó be akarja állítani a netét, – persze kezdetben csak grafikusan tudja – akkor az majd pislog nagyokat ha a netéhez szükséges csomagokat a nemlétező netéhez a netről akarja letölteni. 😀
Macskajancsi
1. Ha én új rencert rakok egy leformatált winchesterű gépre és csak a netkábel van bedugva, attól még nem lehet rajta net.
2. De bizony, net nélkül suse és ubuntu alatt is be vannak állítva a telepítési források „automatice”úgy érzem kijelentéseidben föloldhatatlan ellentmondások vannak. ;D
erdsiger
Lehet, hogy nállam valami ilyesmi van, hogy „nem támogatott a csatlakozás”. dhcp-vel kiosztott felhasználó neves, jelszavas, tányéros (rádiós) netem van amúgy.2008-07-23-19:50 #2168065rembutgood wrote:DSL kapcsolatom van, de elszállt a netem és ideiglenesen fix ip-címet kaptam, de suse esetében írtam, hogy ott statikus ip-címes netet akartam beállítani és ahhoz nem volt csomag.Egyre cukibb.
Szóval szerinted a statikus ip-címhez külön csomag kell.
A többire nem reagálok, mert esetleg azt hinné valaki, hogy még nem láttam süsülinuxot. ;D2008-07-23-19:50 #2168066rembutgood wrote:DSL kapcsolatom van, de elszállt a netem és ideiglenesen fix ip-címet kaptam, de suse esetében írtam, hogy ott statikus ip-címes netet akartam beállítani és ahhoz nem volt csomag.Egyre cukibb.
Szóval szerinted a statikus ip-címhez külön csomag kell.
A többire nem reagálok, mert esetleg azt hinné valaki, hogy még nem láttam süsülinuxot. ;D -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz