Kezdőlap › Fórumok › Vegyes gondok › 1,5 év Ubuntu után váltás… De mire?
- This topic has 204 hozzászólás, 14 résztvevő, and was last updated 16 years, 11 months telt el by
Macskajancsi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2008-07-23-19:56 #2168067rembutgood wrote:2. De bizony, net nélkül suse és ubuntu alatt is be vannak állítva a telepítési források „automatice”
ubuntu és suse fedőnevű linugzokról nem tudok nyilatkozni.
DE!
openSUSE alatt a telepítési forrásokat magamnak kellett – az előre elkészített listából – összekattogtatni.
De azt is csak a 11.0-nál. Régebben a netről kellett összevadászni, és beetetni a YaST-nak.Te Macsek!
Most jut eszembe: a mienk warez suse, azért működik máshogy, mint a zulubuntu használók suséja.2008-07-23-19:56 #2168068rembutgood wrote:2. De bizony, net nélkül suse és ubuntu alatt is be vannak állítva a telepítési források „automatice”ubuntu és suse fedőnevű linugzokról nem tudok nyilatkozni.
DE!
openSUSE alatt a telepítési forrásokat magamnak kellett – az előre elkészített listából – összekattogtatni.
De azt is csak a 11.0-nál. Régebben a netről kellett összevadászni, és beetetni a YaST-nak.Te Macsek!
Most jut eszembe: a mienk warez suse, azért működik máshogy, mint a zulubuntu használók suséja.2008-07-23-19:59 #2168069kisbetu wrote:Te Macsek!
Most jut eszembe: a mienk warez suse, azért működik máshogy, mint a zulubuntu használók suséja.A francba, megint lebuktam.
De Te is. ;D2008-07-23-19:59 #2168070kisbetu wrote:Te Macsek!
Most jut eszembe: a mienk warez suse, azért működik máshogy, mint a zulubuntu használók suséja.A francba, megint lebuktam.
De Te is. ;D2008-07-23-20:00 #2168071Most van elegem.
Azt mondtam, hogy simán be lehetett volna állítani a netet ifconfiggal, vagy fájlszerkesztéssel.
Arra akarta rávilágítani, hogy aki nem ismeri ezeket a módokat, és grafikusan akarja beállítani a netét akkor, ha olyan nete van mint nekem, értsd.: tényleg el akarta kezdeni a letöltést, de mivel nem sikerült kapcsolatot létesíteni a repoval ezért meghiuúsult nem csak a telepítés, de egyben a grafikus beállítás is bezár ilyenkor.
A részemről lezártnak tekintem.
Ha továbbra sem értesz valamit kérlek olvasd vissza amiket írtam és utánna reagálj.
Köszönöm
2008-07-23-20:00 #2168072Most van elegem.
Azt mondtam, hogy simán be lehetett volna állítani a netet ifconfiggal, vagy fájlszerkesztéssel.
Arra akarta rávilágítani, hogy aki nem ismeri ezeket a módokat, és grafikusan akarja beállítani a netét akkor, ha olyan nete van mint nekem, értsd.: tényleg el akarta kezdeni a letöltést, de mivel nem sikerült kapcsolatot létesíteni a repoval ezért meghiuúsult nem csak a telepítés, de egyben a grafikus beállítás is bezár ilyenkor.
A részemről lezártnak tekintem.
Ha továbbra sem értesz valamit kérlek olvasd vissza amiket írtam és utánna reagálj.
Köszönöm
2008-07-23-20:01 #2168073rembutgood wrote:Meg még régebben debiánon akartam dsl kapcsolatot beállítani és ott is hiányzott a csomag, ugyancsak meglepő módon a dvd-ről is. 🙂De persze én nektek hiszek. :rolleyes:
Hülyeség!
Code:pomm pomm # mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type ext3 (rw,noatime,data=ordered)
tmpfs on /lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid)
proc on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec)
sysfs on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw)
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec)
fusectl on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
/dev/hda6 on /media/adat type xfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
/dev/hda1 on /media/Xp type fuseblk (rw,user_id=0,group_id=0,allow_other)
/dev/hdc on /media/dvd type iso9660 (ro,nosuid,nodev,noexec)
pomm pomm # cd /media/dvd/pool/
contrib/ main/
pomm pomm # cd /media/dvd/pool/main/p/
pomm p # find | grep „pppoe”
./pppoeconf
./pppoeconf/pppoeconf_1.13_all.deb
pomm p #Ne trollkodj!
2008-07-23-20:01 #2168074rembutgood wrote:Meg még régebben debiánon akartam dsl kapcsolatot beállítani és ott is hiányzott a csomag, ugyancsak meglepő módon a dvd-ről is. 🙂De persze én nektek hiszek. :rolleyes:
Hülyeség!
Code:pomm pomm # mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type ext3 (rw,noatime,data=ordered)
tmpfs on /lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid)
proc on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec)
sysfs on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw,nosuid,nodev,noexec)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw)
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec)
fusectl on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
/dev/hda6 on /media/adat type xfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
/dev/hda1 on /media/Xp type fuseblk (rw,user_id=0,group_id=0,allow_other)
/dev/hdc on /media/dvd type iso9660 (ro,nosuid,nodev,noexec)
pomm pomm # cd /media/dvd/pool/
contrib/ main/
pomm pomm # cd /media/dvd/pool/main/p/
pomm p # find | grep „pppoe”
./pppoeconf
./pppoeconf/pppoeconf_1.13_all.deb
pomm p #Ne trollkodj!
2008-07-23-20:08 #2168075Debian alatt először pppoconf-al akartam beállítani, nem találta.
Másodsorban grafikusan, nem sikerült.
Egy másik rendszer alatt kerestem a neten egy megoldást pdf-ben volt elmentve. Ez egy kombinált megoldást tartalmazott fájlszerkesztéssel és egy program használatával konzolban. Na most ezt a programot nem találtam a telepítőn.
De ha találtál egy megoldást akkor ezt én most szépen lementem ha kijön szeptemberben a debi.
Köszi.
2008-07-23-20:08 #2168076Debian alatt először pppoconf-al akartam beállítani, nem találta.
Másodsorban grafikusan, nem sikerült.
Egy másik rendszer alatt kerestem a neten egy megoldást pdf-ben volt elmentve. Ez egy kombinált megoldást tartalmazott fájlszerkesztéssel és egy program használatával konzolban. Na most ezt a programot nem találtam a telepítőn.
De ha találtál egy megoldást akkor ezt én most szépen lementem ha kijön szeptemberben a debi.
Köszi.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz