10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 57
  • Szerző
    Bejegyzés
    AZ
    Felhasználó

Megvan a Linuxos Firefox! Hogyan tudom telepíteni?

Zilahia
      Felhasználó

Tök jó! nekem semmilyen választási lehetõség nem volt. egybõl töltöttem a :
        firefox-0.8-i686-pc-linux-gnu.tar.gz
        nevû tömörítést.
        Most már érdekel, mert vagy én, vagy te szúrtál el valamit.

Zilahia
        Felhasználó

Make meg ilyesmi nem stimmel. szerintem: ./firefox
          De most nincs linux a közelemben. próbáld ki.

AZ
          Felhasználó

Na, ez érdekes. Elindítottam a firefox nevû filét, (kiterjesztés nuku) és megy a firefox! Most is abból írok. Tehát nem kellett telepíteni??

Zilahia
            Felhasználó

Na, mivelhogy kezdõ vagyok, kérdem az okosokat, mit kell ezzel csinálni, hogy beépüljön a rendszerbe. AZ neked:
              1.Kiterjesztést ne várj a futtatható fájloktól, tehát exe nincs!! meg társai se.
              2. hogyan kell tönkretenni a galeont. ha elmondod, kitalálom, hogyan lehet visszacsinálni.

pointux
              Felhasználó

Több lehetõség van a serverek kiválasztására, majd van Win, Lin, Mac futtatható és forrás.

Pl.: itt van az egyik Lin futtatható. Csak kitömöríted egy könyvtárba, hozzáadod a könyvtár helyét a futtatható ákkományok helyének és mûködik.

http://ftp.fsf.hu/Mozilla/firefox/releases…inux-gnu.tar.gz

pointux
                Felhasználó

Na errõl úgy látom lekéstem.
                  Ez még túl új nem lehet magyarrá tenni, viszont skineket le lehet tölteni hozzá.

pointux
                  Felhasználó

A Linuxban nincsenek kiterjesztései a futtatható állományoknak (éppen lehetnek).
                    Ha scriptekrõl van szó azoknak sem biztos, hogy van, de néha sh szokott lenni.

Linuxban az számít, hogy mi a file-ok tartalma.
                    Pl.: ha Windows alatt egy exe-t átnevezel bmp-vé használhatatlan, Linux alatt az ilyen kiterjesztés változtatás nem jelent semmit.

Zilahia
                    Felhasználó

Több lehetõség van a serverek kiválasztására, majd van Win, Lin, Mac futtatható és forrás.

Pl.: itt van az egyik Lin futtatható. Csak kitömöríted egy könyvtárba, hozzáadod a könyvtár helyét a futtatható ákkományok helyének és mûködik.
                      http://ftp.fsf.hu/Mozilla/firefox/releases…inux-gnu.tar.gz

Mi az, hogy „hozzáadod a könyvtár helyét a futtatható ákkományok helyének és mûködik.”
                      A heljesirasi híbákát kivéve ilyt még nem hallottam. és akkor ez hogy fog bekerülni a csomagok közé. Szólj ha hulye kérdés!

Zilahia
                      Felhasználó

VAn egy új besorolásod vizsla? tök jó. gratula. ehhez mennyi kell?

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 57
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.