10 bejegyzés megtekintése - 31-40 / 57
  • Szerző
    Bejegyzés
    pointux
    Felhasználó

Ha vissza akarod állítani a Galeon alapállapotás töröld a ~/galeon könyvtárat. (Ekkor viszont minden törlõdik és visszaáll az az állapot, ahogy elõször használtad. Brutális, de egyszerû.)

pointux
      Felhasználó

Amint a helyesírási hibák is mutatják, nem figyeltem oda eléggé, így biztos értelmetlen, amit írtam.

Vannak olyan könyvtárak, amiben futtatható állományok vannak. Ilyen a /bin /usr/bin stb..
        Ha ezekben van egy program, akkor bárhonna elindítható az elérési útjának megadása nélkül.

Na most, ha van egy olyan könyvtárunk, hogy /opt/firefox, vagy /usr/local/firefox, vagy ilyesmi, akkor ezeket hozzá tudjuk adni futtatható fileo-kat tartalmazó a könyvtárak listájához.

pointux
        Felhasználó

Kösssz! Ehhez a besoroláshoz 500 kell.

AZ
          Felhasználó

/root/.galeon -ilyen könyvtárat találtam. Ezt töröljem? Az általad javasolt könyvtár nevében mit jelent a szinuszgörbe?

Illetve:Találtam egy csomó magyarítást a 0.8-as Firefoxhoz, mind azt is írta,hogy feltelepültek, csak indítsam újra a firefoxot. Még a „Hungarian” -t is ki tudom választani az új menüjébõl, de nem lesz magyar nyelvû. Most akkor hogy van ez?

AZ
            Felhasználó

Ha ez a törlendõ könyvtár, akkor nem gond, hogy ebben van Mozilla nevû könyvtár is? Illetve: mik azok a pontok a Linuxban a könyvtárak neve elõtt?

AZ
              Felhasználó

Ja, meg galeon-könyvtár-törléssel kapcsolatban mégegy: a normál felhasználó (zoltan) galeonját csesztem el, most rootként netezek, itt jó a galeon. Szóval mindegy miként törlöm?

pointux
                Felhasználó

Semmiképpen ne netezz rendszergazdai módban!!!!!!!!!!

~ az azt jelenti, hogy saját könyvtár. (Mivel a Linux egy többfelhasználós rendszer.) Pl.: ha kispistike lép be akkor a ~ = /home/kispistike, ha a rendszergazda, akkor ~ = /root. Ez egyrészt azért jó, mert nem kell kiírni, másrészt, ha pl.: egy program a ~/programconfig könyvtárban tartja a beállításait, mindig az adott felhasználó beállítását használja.
                  Ezért tudsz most rendszergazdaként netezni. Ismétlem ne tedd!

AZ
                  Felhasználó

Végülis ezt a könyvtárat töröltem:
                    /home/zoltan/.galeon így most jó, köszi szépen!

De ha már itt vagy, mond meg légyszim hol tudom megnézni a vinyóm? Tehát, hogy mennyi hely van még. Mert 3 gigás a vinyó, 2 giga az install, meg 256 mega swap partició. De

AZ
                    Felhasználó

Oké, oké, nem netezek rootként, de csak azért tettem, mert (amiért indítottam ugye a topicot) a mozilla rosz volt, a galeont meg

pointux
                      Felhasználó

Hol láttad a pontokat.

Mer, ha pl.: ilyet láttál /.. egy file-kezelõben az azt jelenti, hogy nem vagy a fõkönyvtárban és ha arra kattintasz feljebb tudsz lépni.

Ha pl.: most a /home/nagypisti könyvtárban vagy és azt látod, hogy ../kispisti/x, akkor az a /home/kispisti/x-et jelenti.

10 bejegyzés megtekintése - 31-40 / 57
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.