- This topic has 56 hozzászólás, 10 résztvevő, and was last updated 21 years, 2 months telt el by
AZ.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-04-13-20:33 #1937716
Sokféleképpen meg lehet nézni azt, hogy mennyi helyed van.
Az egyik leglátványosabb (egyszerre mindent látsz) a kdf (a parancssorba ennyit írsz: kdf).2004-04-13-20:38 #1937717Hol láttad a pontokat.
Mer, ha pl.: ilyet láttál /.. egy file-kezelõben az azt jelenti, hogy nem vagy a fõkönyvtárban és ha arra kattintasz feljebb tudsz lépni.
Ha pl.: most a /home/nagypisti könyvtárban vagy és azt látod, hogy ../kispisti/x, akkor az a /home/kispisti/x-et jelenti.
Ezeket a pontokat értem.
2004-04-13-20:40 #1937718A root-ként netezéshez visszatérve:
-miért ne? biztonsági okokból?
-beállítottam, hogy boot során autómatikusan építse fel az ADSL-kapcsolatot. Akkor ez is gáz, ha root-ként jelentkezek be?
-Egyébként már csak userként (zoltan) vagyok bejelentkeve.2004-04-13-20:43 #1937719Valóban van már magyarítás. Akkor még nem volt, õszintén nem is érdekelt.
A leírás szerint így kell indítani a firefoxot, hogy mûködjön a magyar nyelv:
firefox -UILocale hu-HU -contentLocale HU
Azt írja instabil és csak úgy ajánlatos átváltani a magyar nyelvre, ha forrásból lett telepítve a firefox.2004-04-13-20:44 #1937720Sokféleképpen meg lehet nézni azt, hogy mennyi helyed van.
Az egyik leglátványosabb (egyszerre mindent látsz) a kdf (a parancssorba ennyit írsz: kdf).Hát ez nem túl jó… A 3 gigás vinyómat 2,7-nek látja és azt írja, hogy csak 580MB szabad. Lehet, hogy csak azért mert a swap particiót már eleve levonta? Van egy ext3-as particióm meg egy nemtudjamilyen. Szóval nem sok mindent telepítettem le eddig a 2 gigás instalból ugye? Az a baj, hogy nem tudom mit lehet és mit nem…
2004-04-13-20:48 #1937721Tehát te erre gondoltál pl.: /.configfile. Ami azt jelenti, hogy ezek konfigurációs file-ok vagy könyvtárak. A legtöbb program számára rejtettek, de elérhetõek.
Ez benne a zsenialitás, mert nem zavar a böngészésben (mert nem látod), de, ha mégis szükséged van rá, kézzel beírod, akkor megtalálja.2004-04-13-20:50 #1937722Valóban van már magyarítás. Akkor még nem volt, õszintén nem is érdekelt.
Azt írja instabil és csak úgy ajánlatos átváltani a magyar nyelvre, ha forrásból lett telepítve a firefox.Igen ezt már próbáltam, de nem ment. Utolsó kérdés mára:
Hogyan tudom beállítani, amit már írtál, hogy a firefoxot az indíthatók közé tenni? Tehát, hogy tudja, hol keresse, mi az elérési út?2004-04-13-20:50 #1937723Valóban van már magyarítás. Akkor még nem volt, õszintén nem is érdekelt.
Azt írja instabil és csak úgy ajánlatos átváltani a magyar nyelvre, ha forrásból lett telepítve a firefox.Igen ezt már próbáltam, de nem jött össze….
Egy utolsó kérdés mára:
Hogy lehet azt megcsinálni amit korábban írtál, hogy a futtathatók közé betenni a firefoxot? Ez gondolom olyan mint mikor dosban az autoexec.bat-ba beírod az elérési utat, hogy tudja hol keresse.
2004-04-13-20:52 #1937724Tehát te erre gondoltál pl.: /.configfile. Ami azt jelenti, hogy ezek konfigurációs file-ok vagy könyvtárak. A legtöbb program számára rejtettek, de elérhetõek.
Ez benne a zsenialitás, mert nem zavar a böngészésben (mert nem látod), de, ha mégis szükséged van rá, kézzel beírod, akkor megtalálja.Aha… Mondjuk
2004-04-13-20:54 #1937725Ha rendszergazdaként jelentkezel be, mindenhez hozzáférésed, van.
Ami azt jelenti, hogy
– önkéntelenül is tönkretehetsz bármit
– bárki és bármi, hozzáférhet a rendszerfile-okhoz, a rendszergazdai jelszó megfejtése nélkül(Ez egy kicsit paranoia is, de gondolj bele jön egy vírus, és az addig szinte sebezhetetlen rendszereden bármit megcsinálhat.)
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz