7 bejegyzés megtekintése - 21-27 / 27
  • Szerző
    Bejegyzés
    pointux
    Felhasználó

Ezt tudom, többek között ezért tömör!

Na persze így csak a képeket és a struktúrát láthatod.

Gege
      Felhasználó

Többek között azért van elmaradva, mert például word-formátumot nem tud normálisan csinálni és megnyitni. Tudom, hogy ez nem feltétel, de mivel a 90% M$ Office-t használ ezért az OOo szinte használhatatlan emiatt. A baromi lassú betöltõdése és az állandó fagyásai pedig majdnem olyanok mint a má$ik rendszeren.

Nekem ezek a tapasztalataim. A legutóbbi, amit használtam az még ilyen volt. Azóta nem tudom, javult-e. Nekem ha szövegszerkeszteni kell, akkor nano, mcedit, kwrite, vagy kword. :mrgreen:

pointux
        Felhasználó

Most, ha kipróbálod:
          – 90 %-ig word kompatibilis (az, hogy nem az a M$ titkolózásának a következménye)
          – 10000-bõl egy fagy le, akkor is mindig elmenti a file-t (a védet mód egy processzor bitjének köszönhetõen, ami nem mûködig a wordnél)
          – pdf exportálás beépítve

A word-worddel sem teljesen kompatibilis (ha régebbi wordbe mentesz valamit, majd az újjal megnyitod a û, õ helyett kérdõjelek lesznek)

Egyébként én azt mondanám, hogy a word nem kompatibilis, mert minden nagyobb program igyekszik az összes nagyobb formátumot megnyithatóvá tenni, de a word nem (kiv. a pdf, azt sem teljes mértékben)

blasius
          Felhasználó

Legyünk igazságosak: az OOo 1.1 sokat javult az 1.0 óta. Most már egész használható a perzentáció-szerkesztõje is. Pás hónap/év és beéri a riválist.

kokog
            Felhasználó

Engem – bevallom – különösképpen nem izgat az OOo word-kompatibilitása. Azokat az általánosan használt dolgokat, amiket a különbözõ cégek használnak, tudja. Még a változáskövetést is! Otthon nem használok word-ot (MS-t sem). A munkahelyemen a legtöbb gépen fent van az OOo (haladni kell a korral, némely ügyfélnek is van). Szóval ha word-ben nem tudom helyesen megnyitni az otthon szerkesztett dokumentumot, akkor még mindig van OOo is kéznél… Ez utóbbi még nem nagyon fordult elõ. Lefagyások? Az 1.0-ban tényleg tapasztaltam ilyesmit, bár az nem lefagyás volt, hanem az OOo kilépett. Kis trükközéssel helyre tudtam állítani mindent (otthon csinálok bonyolult szövegszerkesztési munkákat is, de azokat csak pdf-ben hordozom, mert csak ott marad oldalhelyesen a cucc). Az 1.1, amióta használom, nem produkált ilyesmit.

kokog
              Felhasználó

Még egy pár szó. Mire kell az OOo? Otthon írogatunk pár levelet, kinyomtatjuk (mert van nyomtató). Amíg nem volt nyomtató, a feleségem megírta a táblázatait, elvitte az iskolába, és a word-on még dolgozott velük kicsit (át kellett törni, mert a törések nem maradtak meg jól). Aztán ott kinyomtatta. Nem kellett olyan gyakran táblázatokat csinálnia, hogy megérte volna az a 100-200 ezret, amit kiadhattunk volna a programokra.

csaba
                Felhasználó

Sziasztok!

egy hétig nem voltam itthon, itt hagytam a szgépet anyunak, a grub-ban az uhu a default, de XP is fent van. Február végén állt neki, 60 éves fejjel hogy kicsit megismerje a gépet, és netezzen, levelezzen, játszogasson.
                  Figyeltem rá, hogy egyszerre ismerje meg az igényeinek beálított UHU-t, és az XP-t. Eleinte úgy láttam, hogy gyakrabban inditja el az XPt, Outlokkal levelezett, de már egyértelmûen UHU párti lett. Ma vígan ujságolta, netezni sokkal jobban szeret UHUval, és hogy mostantól levelezni is ezzel szeretne!! Azt is mondta, hogy a kpatience-t sokkal jobban szereti, mint a má$ik fekete özvegyet, meg pa$ziánszt.

Csak el akartam nektek is mesélni, nemá mindig a komoly dolgok meg a problámák legyenek itt.

Szia!

7 bejegyzés megtekintése - 21-27 / 27
                • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.