- This topic has 22 hozzászólás, 8 résztvevő, and was last updated 21 years, 2 months telt el by
fellow.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-05-01-17:03 #1940683
😆
Csomagonként egy debiant is le lehet forgatni, de nem arra fejlesztették ki. Tehát a forgatás lassabb lesz, nembeszélve arról, hogy ott kell ülni elõtte, mert egyenként kell a csomagokat leforgatni. (Másik megoldás: scriptet kell rá írni, ami megcsinálja. De azt csak egyszer kell.)
Ha jól láttam, a deb csomagok 386-ra vannak fordítva. Létezik olyan apt cím, ahol más procira vannak forgatva az adott csomagok?
Egyenként hogyan kell fordítani?
2004-05-01-17:10 #1940684Ha letöltöd a forrást, abban le van írva, hogy hogyan kell csinálni.
2004-05-01-17:11 #1940685Ja ./configure –help – a konfigurálási paraméterek lekérdezése.
2004-05-01-17:22 #1940686Ja ./configure –help – a konfigurálási paraméterek lekérdezése.
Fordítottam már tarball-ból!!! 🙂
Igazán én arra gondoltam, hogy mintha lenne source deb csomag is!
Nincs hasonló módszer, mint a gentoo-s?2004-05-01-17:31 #1940687Ja ./configure –help – a konfigurálási paraméterek lekérdezése.
Fordítottam már tarball-ból!!! 🙂
Igazán én arra gondoltam, hogy mintha lenne source deb csomag is!
Nincs hasonló módszer, mint a gentoo-s?miert nem jo a gentoo?
foleg, ha nem egyesevel akarsz forgatni.2004-05-01-17:37 #1940688Debianra ilyet nem fogsz találni!
Ha viszont mindent optimalizálni és fordítani akarsz, és lehetõ legkevesebbet akarsz ott ülni akkor válaszd a következõket:
sorcerer, lunar, sourcemageHa nem kell ennyire durván, akkor válaszd a
gentoo-tA debiant akkor választod, ha a legkevesebb hibázási lehetõség fogatható csak el.
Ezért van az, hogy a debianba az új csomagokat sosem teszik bele.Az igények szerint kell választani! De olyan nincsen, ami mindennek megfelel.
2004-05-01-18:27 #1940689miert nem jo a gentoo?
foleg, ha nem egyesevel akarsz forgatni.Azért, mert debian-nal dolgozom, eddig debian-t használtam!
Jó ez a gentoo, de azért egy kicsit idegen is! 🙂
2004-05-01-20:20 #1940690oke:
„Szóval meg lehet ezt tenni debian alatt? Tehát a lib-eket, stb. újra lehet fordítani?”
1. hogyan forgassunk debain csomagokat hibvatalos debian forrasbol:
http://fellow.linuxforum.hu/faq/faq-all.html#q2_4_17
2. de ennel sokkal jobb megoldas az apt-fu:
http://freshmeat.net/projects/apt-fu/
3. „Ha jól láttam, a deb csomagok 386-ra vannak fordítva.”
nem, a sidben mar a 3.3.3-as gcc az alapertelmezett (per pillanat), amiben mar nincs 386 tamogatas; tehat az ujabb csomagok mar 486-ra;
4. „Létezik olyan apt cím, ahol más procira vannak forgatva az adott csomagok?”
pld az fsf.hu-nak volt 586 projectje, de asszem a woodyra mar nem keszult el; beleuntak, mert…
5. imho kar ezzel tolteni az idot, mert a debiant tenyleg nem erre talaltak ki; tudom, en is szorakoztam ezzel vha, de jelentos sebessegnovekedes ugyse lesz, es a forditas kozben tobbszor elojonnek olyan problemak, amikhez vmennyi C, bash, (esetleg perl, python, ruby) ismeret nem art meg;
6. „Szerintem a legtöbb distribre 386 van írva (de nem mernék rá megesküdni, hogy egy is van, ami arra készült).”
pontosan azert van 386-ra forditva (mostanaban 486-ra), hogy akar 386-oson is hasznalhasd;
7. „Debianra ilyet nem fogsz találni!”
vannak eszkozok, amikkel magat a debian csomagokat forditjak a fejlesztok; van egy kulon felulet, ami egyfolytaban ujraforditja a csomagokat, forditasi hibakat keresve; sorry, most hirtelen nem jut eszembe a 14ezer kozul melyik ez; majd kicsit gondolkozom…
addig is erdemes itt kezdeni: http://www.debian.org/doc/ – Fejlesztõi kézikönyvekIMHO, ha tenyleg sebessegnovekedest akarsz:
1. eros gep, proci hyper-threades legyen; memoria az atlagos hasznalt (‘free’ „used” oszlop, 2. sora) 2-3szorosa; merevlemez 2/3 ures;
2. optimalizalt sajat kernel, lehetoleg 2.6 vagy meg inkabb wolk-2.6;
3. eroforraspazarlo programok hagyangolasa (kde, gnome; mozilla, stb);
hasznlj xdm, xfce4/fluxbox, sylpheed, opera; vim, stb2004-05-01-22:35 #1940691Szerintem a debiant, arra találták ki, hogy mindenen elfusson és stabil legyen, nem arra, hogy gyors.
Ne beszéljünk marhaságokat… semmivel nem lesz lasabb mint más rendszerek, még ha nem a gépedre optimalizálod akkor sem. Arra találták ki, hogy gyors és stabil legyen. mint az összes, nem annyira felhasználóbarát linuxot. a többi rajtad múlik…
2004-05-02-10:51 #1940692„Szóval meg lehet ezt tenni debian alatt? Tehát a lib-eket, stb. újra lehet fordítani?”
„Debianra ilyet nem fogsz találni!”
debian alatt minden problemat konnyen meg lehet oldani, csak alaposan _kene_ ismerni a rendszert:
http://linuxforum.hu/modules.php?name=Foru…ewtopic&p=55161
nem rosszindulatbol mondom, de ne nyilatkozz olyat, amiben nem vagy _teljesen_ biztos; „picit” unom mar, hogy mindig akad egy par „szakerto” aki minden marhasagot osszehord, csak hogy szidhassa a debiant, amiknek a 10-ede sem igaz; nem akarok most egy megahekkellel folytatott dec. vegi afferra utalni… -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz