10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 23
  • Szerző
    Bejegyzés
    Gregory
    Felhasználó

😆 

Csomagonként egy debiant is le lehet forgatni, de nem arra fejlesztették ki. Tehát a forgatás lassabb lesz, nembeszélve arról, hogy ott kell ülni elõtte, mert egyenként kell a csomagokat leforgatni. (Másik megoldás: scriptet kell rá írni, ami megcsinálja. De azt csak egyszer kell.)

Ha jól láttam, a deb csomagok 386-ra vannak fordítva. Létezik olyan apt cím, ahol más procira vannak forgatva az adott csomagok?

Egyenként hogyan kell fordítani?

pointux
      Felhasználó

Ha letöltöd a forrást, abban le van írva, hogy hogyan kell csinálni.

pointux
        Felhasználó

Ja ./configure –help – a konfigurálási paraméterek lekérdezése.

Gregory
          Felhasználó

Fordítottam már tarball-ból!!! 🙂

Igazán én arra gondoltam, hogy mintha lenne source deb csomag is!
            Nincs hasonló módszer, mint a gentoo-s?

admin
            Adminisztrátor

Fordítottam már tarball-ból!!! 🙂

Igazán én arra gondoltam, hogy mintha lenne source deb csomag is!
              Nincs hasonló módszer, mint a gentoo-s?

miert nem jo a gentoo?
              foleg, ha nem egyesevel akarsz forgatni.

pointux
              Felhasználó

Debianra ilyet nem fogsz találni!

Ha viszont mindent optimalizálni és fordítani akarsz, és lehetõ legkevesebbet akarsz ott ülni akkor válaszd a következõket:
                sorcerer, lunar, sourcemage

Ha nem kell ennyire durván, akkor válaszd a
                gentoo-t

A debiant akkor választod, ha a legkevesebb hibázási lehetõség fogatható csak el.
                Ezért van az, hogy a debianba az új csomagokat sosem teszik bele.

Az igények szerint kell választani! De olyan nincsen, ami mindennek megfelel.

Gregory
                Felhasználó

miert nem jo a gentoo?
                  foleg, ha nem egyesevel akarsz forgatni.

Azért, mert debian-nal dolgozom, eddig debian-t használtam!

Jó ez a gentoo, de azért egy kicsit idegen is! 🙂

fellow
                  Felhasználó

oke:
                    „Szóval meg lehet ezt tenni debian alatt? Tehát a lib-eket, stb. újra lehet fordítani?”
                    1. hogyan forgassunk debain csomagokat hibvatalos debian forrasbol:
                    http://fellow.linuxforum.hu/faq/faq-all.html#q2_4_17
                    2. de ennel sokkal jobb megoldas az apt-fu:
                    http://freshmeat.net/projects/apt-fu/
                    3. „Ha jól láttam, a deb csomagok 386-ra vannak fordítva.”
                    nem, a sidben mar a 3.3.3-as gcc az alapertelmezett (per pillanat), amiben mar nincs 386 tamogatas; tehat az ujabb csomagok mar 486-ra;
                    4. „Létezik olyan apt cím, ahol más procira vannak forgatva az adott csomagok?”
                    pld az fsf.hu-nak volt 586 projectje, de asszem a woodyra mar nem keszult el; beleuntak, mert…
                    5. imho kar ezzel tolteni az idot, mert a debiant tenyleg nem erre talaltak ki; tudom, en is szorakoztam ezzel vha, de jelentos sebessegnovekedes ugyse lesz, es a forditas kozben tobbszor elojonnek olyan problemak, amikhez vmennyi C, bash, (esetleg perl, python, ruby) ismeret nem art meg;
                    6. „Szerintem a legtöbb distribre 386 van írva (de nem mernék rá megesküdni, hogy egy is van, ami arra készült).”
                    pontosan azert van 386-ra forditva (mostanaban 486-ra), hogy akar 386-oson is hasznalhasd;
                    7. „Debianra ilyet nem fogsz találni!”
                    vannak eszkozok, amikkel magat a debian csomagokat forditjak a fejlesztok; van egy kulon felulet, ami egyfolytaban ujraforditja a csomagokat, forditasi hibakat keresve; sorry, most hirtelen nem jut eszembe a 14ezer kozul melyik ez; majd kicsit gondolkozom…
                    addig is erdemes itt kezdeni: http://www.debian.org/doc/ – Fejlesztõi kézikönyvek

IMHO, ha tenyleg sebessegnovekedest akarsz:
                    1. eros gep, proci hyper-threades legyen; memoria az atlagos hasznalt (‘free’ „used” oszlop, 2. sora) 2-3szorosa; merevlemez 2/3 ures;
                    2. optimalizalt sajat kernel, lehetoleg 2.6 vagy meg inkabb wolk-2.6;
                    3. eroforraspazarlo programok hagyangolasa (kde, gnome; mozilla, stb);
                    hasznlj xdm, xfce4/fluxbox, sylpheed, opera; vim, stb

Bbt
                    Felhasználó

Szerintem a debiant, arra találták ki, hogy mindenen elfusson és stabil legyen, nem arra, hogy gyors.

Ne beszéljünk marhaságokat… semmivel nem lesz lasabb mint más rendszerek, még ha nem a gépedre optimalizálod akkor sem. Arra találták ki, hogy gyors és stabil legyen. mint az összes, nem annyira felhasználóbarát linuxot. a többi rajtad múlik…

fellow
                      Felhasználó

„Szóval meg lehet ezt tenni debian alatt? Tehát a lib-eket, stb. újra lehet fordítani?”
                        „Debianra ilyet nem fogsz találni!”
                        debian alatt minden problemat konnyen meg lehet oldani, csak alaposan _kene_ ismerni a rendszert:
                        http://linuxforum.hu/modules.php?name=Foru…ewtopic&p=55161
                        nem rosszindulatbol mondom, de ne nyilatkozz olyat, amiben nem vagy _teljesen_ biztos; „picit” unom mar, hogy mindig akad egy par „szakerto” aki minden marhasagot osszehord, csak hogy szidhassa a debiant, amiknek a 10-ede sem igaz; nem akarok most egy megahekkellel folytatott dec. vegi afferra utalni…

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 23
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.