Kezdőlap › Fórumok › Vegyes felvágott ›
- This topic has 95 hozzászólás, 24 résztvevő, and was last updated 21 years, 1 months telt el by
Bbt.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-05-18-08:18 #1942075
nem 1xû ez, de nevelés kérdése.
A barátom 1 középiskolában dolgozik. Mozillát és OpenOfficet használnak/tanítanak winen 😀
sajnos azt nem tudták elérni, hogy a linux is felkerüljön az oktatandó anyagok közé, de hogy belátták az explorer sebezhetõségét (és hogy nem lehet benne profilokat csinálni, így alkalmatlan a feladatra) és hogy OOo-t tanítanak, mert azt legálisan tudja majd használni a gyerek, és így talán nem warez M$offcet fog otthjon feltenni. mert ez is cél az oktatásban, hogy ne arra neveljük õket, hogy warezoljanak.
vagy te hány olyan családot tudsz, aki megvette az M$officet? mert én 1et se.2004-05-18-08:29 #1942076Látod, én is éppen ezt akartam megfogalmazni: ma MO-on számítástechnika-oktatás címén NEM számítástechnikát (szövegszerkesztést, táblázatkezelést, grafikus felület kezelését, esetleg kicsit komolyabb, már-már rendszergazdai mûveleteket) oktatnak, hanem Wordöt és Excelt.
2004-05-18-08:51 #1942077Az marketing volt, és bejött 🙁
Szerverszinten azt mondják: „a linux ingyenes, de a beállításához guru kell, ami sokkal drágább” – csak azt nem teszik hozzá, hogy jól mûködõ winhez is guru kell, és az sem olcsóbb, fõleg ha „MScertificate” .2004-05-18-09:18 #1942078Udv!
Csak a te tudásod a korlát. minden megoldható vele kissebb-nagyobb munkával.
Sajnos a hardver tamogatas miatt nem. De ez nem csak a linux hibaja.
Toma_
Azért ha egy profi programozó vagy szerintem ez sem jelentene nagy gondott.
Gondolom ez jelenti a nagyobb munkát a megoldáshoz.
😉2004-05-18-16:11 #1942079Aki meg nem ért hozzá annak édes mindegy mi van elötte. Olyan mint aki nem érez ízeket, mindegy hogy nemesbor vagy málnaszörp, amit iszik. Nem érzi.
Max annyi, hogy a bortól egy idõ után részeg lesz.
Na már most akkor melyik a bor és melyik a szörp? A win vagy a Lin?
Kissé buta hasonlat de szerintem jó! 😆 😆 😆 😆A hasonlat jó… nemcsak, hogy be lehet tõle rúgni, de függõvé is válhat az ember. 😀 😀 😀
2009-12-04-19:56 #1873983Halihó!
Az alábbiakban leírom a címmel kapcsolatos eszmefuttatásomat. Jelzem korántsem teljes!!!Szóval:
PIII, 850 Mhz, 160 MB memória, Savage (akárhányas) videókaresz.
Intel (Win)modem, HP 3650-s nyomtató, Mustek Via 1200 UB Plus scanner. Rajt WindowsXP, és UHU 1.1.1 (XFce „ablakkezelõvel”)Tapasztalataim szerint ezen a gépen sokkal jobb a WindowsXP.
Hogy mér’ is:
Olyan lassan indul, hogy néha majd elalszom. Az alvás meg ugye hasznos! Tehát ez egy jó pont. Az már igaz, hogy leállni is lassan áll le, akkor meg már majdnem lefordulok a székrõl, olyan fáradt vagyok a sok bütykölés után. Igen: bütykölés, mert nem csak a linuxot lehet bütykölni, hanem a Win XP-t is. A multkor is egy fél napig veszõdtem vele, mire sikerült helyreállítanom. Mondanom se kell, hogy egyik napról a másikra kergült meg a kicsike.
az Internet Explorer is jobb, mint pl. az Opera. Sokkal lassabban hozza be a lapokat, így legalább van idõm kimenni pisálni, vagy innivalót hozni. Az opera, olyan gyorsan hozza be a lapokat, hogy néha, még felállni sem tudok a székrõl. Ennye-bennye kedves Opera-fejlesztõk. Az opera egyetlen pozitívuma, hála az én „imádott” XP-mnek, hogy lassan indul el. Ilyenkor legalább van lehetõség a hajamat tépni!!!
Ami még csodálatos a windowsXP-ben, hogy két-három alaklmazás együttes futásakor vinnyog a virtuális memória miatt. Meg az, hogy nem lehet egyidejûleg szkennelni, meg mondjuk netezni, meg CD-t rippelni, vagy írni. Mert a „kedves” bekrepálhat, és dobhatom el a lemezt, vagy resetelhetek.
A másik „aranyos” tulajdonsága, hogy néha csak úgy se szó, se beszéd leáll, és újraindul, majd bejelentkezés után közli, hogy „a rendzser súlyos hiba után állt helyre”. Mintha én „szerenncsétlen hülye” ezt nem tudnám. Még jó, hogy Billi fiú ránk (hülyékre) is gondolt. Az már más kérdés, hogy mi si volt ez a súlyos hiba.
Ezel szemben az a „sz@r” linux, nevezetesen az UHU 1.1.1-es gyorsan indul, és még azt is kiírja induláskor, hogy minden OK-e. A winXP ezzel szemben olyan hülyéknek készült, mint jómagam ezért semmit nem ír ki induláskor, hanem egy csili-vili képecskét mutat.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz