- This topic has 57 hozzászólás, 16 résztvevő, and was last updated 20 years telt el by
medi.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-10-06-18:52 #1964721
Mé szerencse hogy pont az õ hozzászólásukat nem látni.
[align=right][snapback]88267[/snapback][/align]Ez csak azért van, mert Emersonnal napi kapcsolatban állok, õ privát levélben segitett, Zsoltino pedig nem nagyon jár erre, csak irc-re 🙂
A segitségüket pedig fentebb tolmácsoltam a linuxforum olvasóinak 🙂
2004-10-06-18:55 #1964722Kicsit furcsa, hogy az image-on végre lehet hajtani, a javítást, amikor a dd_rescue fizikailag másolja image-ba a az adatokat, meghagyva a hibákat, a rossz blokkokat, mindent.
Innentõl kezdve van még egy ugyanolyan hibás bár virtuális médiád. Szóval nem értem…2004-10-06-19:03 #1964723Kicsit furcsa, hogy az image-on végre lehet hajtani, a javítást, amikor a dd_rescue fizikailag másolja image-ba a az adatokat, meghagyva a hibákat, a rossz blokkokat, mindent.
Innentõl kezdve van még egy ugyanolyan hibás bár virtuális médiád. Szóval nem értem…
[align=right][snapback]88269[/snapback][/align]2004-10-06-20:13 #1964724Nos, fiúk, akkor a megoldás!
Tehát, adott egy sérült fájlrendszerü partició. Az én esetemben a hda1, ami az UHU gyökérkönyvtára volt, kb 10 GB. Mellette volt egy partició az adatoknak, 47-48 GB.
Elõször az adatokat lementettem az utóbbi particióról.
Ezt követõen ide telepitettem egy másik példány UHU-t.
A hda1 természetesen nincs csatlakoztatva (mivel sérült, nem is lehet csatlakoztatni).
Irány: freshmeat.net.
Le kell vadászni: dd_rescue elnevezésü progit.
Kicsomi, make, make install.A varázsparancs (root vagy!!!!):
dd_rescue /dev/hda1 hda1.img -o loop
Ekkor létrejön a saját könyvtáradban a hda1.img
Ezután:
fsck.ext3 hda1.img
(Persze, ha ext3 volt a particiód fájlrendszere. Ha nem az volt: man fsck :D)
Ezt követõen mountolod a fájlt, pl.
mount hda1.img /home/mika/img
2005-06-11-00:31 #1964725Kár volt elsietni a másik vinyót… meg lehet javítani, mind a kettõt.
UHU telepítõ-cd-t be kell tenni, ott el kell indítani a karbantartó rendszert, ott kapsz majd egy root promptot. Ott megnézed, hogy miket csatolt fel…
(alias beírod: „cd /mnt” aztán „ls” Erre rossz esetben ki fog írni egy rakat ilyesmi nevet:
„disk0-Maxtor-vagy-a-disk-pontos-neve-part1”, „disk0-ugyanazmintazelõbb-part2” és így tovább.
Na, ekkor kell azt, hogy „umount /mnt/uhufõfájlrendszerneve”
Ha nincs az mnt-ben semmi, akkor semmi gáz, még jó is, egy utasítással kevesebb…
Azután pedig:
„fsck.ext3 /dev/hdxy” ahol x a vinyót jelöli (a te setedben „hda„, y pedig a partíció számát… Azt beírod. Pl. ha a második partíción van az uhu, akkor „fsck.ext3 /dev/hda2”
ennyi. lefut, kiad vmi hibát esetleg, azt bemásolod ide, segítünk…
kl223
[align=right][snapback]76771[/snapback][/align]Sziasztok, segítség kellene.
Uhu1.2, a jelenség ugyanaz mint a topikindítónál.
lefutattam a fsck.ext3 /dev/hda8 (ez a /home )Ezt írta ki: WARNING Filesystem still has errors
/dev/hda8:40/3670016 files (25.0% non-contiguous)
A boot megállMit csináljak még, hogy legyen Linuxom?
Nem igazán akarnám újra telepíteni ha nem muszáj.2005-06-11-00:44 #1964726medi:
„Uhu1.2, a jelenség ugyanaz mint a topikindítónál.
lefutattam a fsck.ext3 /dev/hda8 (ez a /home )Ezt írta ki: WARNING Filesystem still has errors
/dev/hda8:40/3670016 files (25.0% non-contiguous)
A boot megáll”
https://www.hup.hu/wiki/index.php/Fsck
Ajánlom a ripet livecdnek, könnyed és funkciógazdag: http://www.tux.org/pub/people/kent-robotti/looplinux/rip/2005-06-11-11:13 #1964727/dev/hda8:40/3670016 files (25.0% non-contiguous)
A boot megáll”
https://www.hup.hu/wiki/index.php/Fsck
Ajánlom a ripet livecdnek, könnyed és funkciógazdag: http://www.tux.org/pub/people/kent-robotti/looplinux/rip/
[align=right][snapback]137929[/snapback][/align]Thx, olvasom a HupWiki-t. Remélem sikerül.
2009-12-04-19:56 #1875632Kb. két havi küzdés után felkerült az UHU, az Apache, a Samba, meglévõ gépeimmel is összekötöttem a baglyot, és most – valószinüleg melege lett az AMD-nek – fogta magát, és újraindult.
Betöltéskor a következõ hibaüzenet: (idézem)Valamelyik fájlrendszer hibás, a hibát kézzel kell javítani!
Az fsck visszatérési kódja : 8
stb. stb.Most mit tegyek? Azt NE mondjátok, hogy küzdjem újra vissza a két hónapot 🙁
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz