10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 59
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

hát én az rpm alapuakanál kivenném elõle az RH-t mert így tisztára úgy tünhet a debianos alapján, mintha abból lett volna fejlesztve a többi, pl a suse, mdk, holott közük nincs az RH-hoz.
      annak sztem elég lenne csak simán az „rpm alapú distrok”

Nekem jó úgy is, bár a rövidebb „RPM-es disztrók” vagy „RPM-es terjesztések” jobban tetszene. Ezek ugyanis a Debian-alapúaktól eltérõen nem az RPM-en „alapulnak.” Az RPM-et csak csomagkezelõként használják.

q1q2
      Felhasználó

Nekem jó úgy is, bár a rövidebb „RPM-es disztrók” vagy „RPM-es terjesztések” jobban tetszene. Ezek ugyanis a Debian-alapúaktól eltérõen nem az RPM-en „alapulnak.” Az RPM-et csak csomagkezelõként használják.
        [align=right][snapback]96170[/snapback][/align]

ja igazad van, hülyén fogalmaztam meg, mert már a debián alapú gondolat menet mentén gondolkodtam miközben írtam (ugyanis nekem ez következett az eredeti felsorásból) 😀
        rpm-es terjesztések vagy rpm-es disztrók sokkal jobb, de nekem az utóbbi sokkal szimpatikusabb az rpm-es terjesztések

kisbetu
        Felhasználó

mert akinek régi suséja van nem itt akarja majd keresni mert régebben nem rpm volt

Na, erre én sem emlékszem.
          Mikor is volt???

admin
          Adminisztrátor

Szerintem kellene egy csoportositas:

-binaris alapu
            -mainstream (RH, Suse, MDK, UHU)
            -power user (Debian, Slackware)

-forras alapu
            -mainstream (Gentoo)
            -power user (Sourcemage, Lunar Linux)

Valahogy ugy, mint a http://www.linux.org -nal a Distributions alatt. Szerintem az eleg egyertelmu, es igy nem is lenne vita…

Gege

admin
            Adminisztrátor

Szerintem kellene egy csoportositas:

• binaris alapu
                mainstream (RH, Suse, MDK, UHU…)
                power user (Debian, Slackware…)
                egyeb…[/*:m]
              • forras alapu
                mainstream (Gentoo…)
                power user (Sourcemage, Lunar Linux…)
                egyeb…[/*:m][/list:u]

Valahogy ugy, mint a http://www.linux.org -nal a Distributions alatt. Szerintem az eleg egyertelmu, es igy nem is lenne vita…

Gege

admin
              Adminisztrátor

ariszlo:
                „Hát ha az olyan, a Slackware-nél fiatalabb disztribúciók, mint a Debian, (…) akkor a legrégebbi még ma is használt disztribúciót nem kéne a futottak még kategóriába suvasztani.”
                mielott nagyon beleeled magad, azert zarojelben megjegyeznem, hogy a slackware es a debian egyarant 1993ban indult; ian murdock es patrick volkerding egyarant az sls linuxszal szembeni problemak miatt inditott disztrot;
                az mas kerdes, hogy a debet 3 evig hegsztettek, mig a slack „azonnal” kiadasra kerult;

mondjuk szerintem Gege csoportositasa se kerek, mert aki akar desktop disztro alatt is lehet power user (pld red hat es suse nem keves kernel-hekkert alkalmaz), es a „binaris disztrok” is uzemeltethetok forrasbol (pld slack alatt emerde, deb alatt apt-fu), stb stb;
                fellow

pointux
                Felhasználó

„mondjuk szerintem Gege csoportositasa se kerek, mert aki akar desktop disztro alatt is lehet power user (pld red hat es suse nem keves kernel-hekkert alkalmaz), es a „binaris disztrok” is uzemeltethetok forrasbol (pld slack alatt emerde, deb alatt apt-fu), stb stb;”

admin
                  Adminisztrátor

mielott nagyon beleeled magad, azert zarojelben megjegyeznem, hogy a slackware es a debian egyarant 1993ban indult; ian murdock es patrick volkerding egyarant az sls linuxszal szembeni problemak miatt inditott disztrot;
                    az mas kerdes, hogy a debet 3 evig hegsztettek, mig a slack „azonnal” kiadasra kerult;

Ezt a Slackware eljelentéktelenítése ellen írtam. Nem a Debiant akartam leszólni, még ha a szerencsétlen fogalmazás miatt úgy tûnhetett is.

killall
                    Felhasználó

hm, jo kis topicwar lett itt 🙂
                      az abc sorrend nem hulyeseg, de minden egyes disztro nem kaphat kulon topicot (hany disztro is van?)

en a kovetkezokepp gondolnam:

elterjedt disztribuciok:

-debian
                      -redhat/fedora
                      -mandrake
                      -suse
                      -slackware
                      -gentoo
                      -uhu

egyeb (kevesbe elterjedt) disztribuciok:

-rpm-et hasznalok
                      -disztronevek felsorolasa (akar kerni is lehetne az adminoktol, ha szukseges
                      -deb-et hasznalok
                      -disztronevek
                      -forrast hasznalok
                      -disztronevek

(amugy a link is jo otlet, bar sztem igy lenne a legesszerubb a dolog)

admin
                      Adminisztrátor

vizsla:

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 59
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.