- This topic has 58 hozzászólás, 11 résztvevő, and was last updated 20 years, 7 months telt el by
killall.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-11-10-09:38 #1983060
hát én az rpm alapuakanál kivenném elõle az RH-t mert így tisztára úgy tünhet a debianos alapján, mintha abból lett volna fejlesztve a többi, pl a suse, mdk, holott közük nincs az RH-hoz.
annak sztem elég lenne csak simán az „rpm alapú distrok”Nekem jó úgy is, bár a rövidebb „RPM-es disztrók” vagy „RPM-es terjesztések” jobban tetszene. Ezek ugyanis a Debian-alapúaktól eltérõen nem az RPM-en „alapulnak.” Az RPM-et csak csomagkezelõként használják.
2004-11-10-10:15 #1983061Nekem jó úgy is, bár a rövidebb „RPM-es disztrók” vagy „RPM-es terjesztések” jobban tetszene. Ezek ugyanis a Debian-alapúaktól eltérõen nem az RPM-en „alapulnak.” Az RPM-et csak csomagkezelõként használják.
[align=right][snapback]96170[/snapback][/align]ja igazad van, hülyén fogalmaztam meg, mert már a debián alapú gondolat menet mentén gondolkodtam miközben írtam (ugyanis nekem ez következett az eredeti felsorásból) 😀
rpm-es terjesztések vagy rpm-es disztrók sokkal jobb, de nekem az utóbbi sokkal szimpatikusabb az rpm-es terjesztések2004-11-10-17:19 #1983062mert akinek régi suséja van nem itt akarja majd keresni mert régebben nem rpm volt
Na, erre én sem emlékszem.
Mikor is volt???2004-11-10-17:42 #1983063Szerintem kellene egy csoportositas:
-binaris alapu
-mainstream (RH, Suse, MDK, UHU)
-power user (Debian, Slackware)-forras alapu
-mainstream (Gentoo)
-power user (Sourcemage, Lunar Linux)Valahogy ugy, mint a http://www.linux.org -nal a Distributions alatt. Szerintem az eleg egyertelmu, es igy nem is lenne vita…
Gege
2004-11-10-17:44 #1983064Szerintem kellene egy csoportositas:
- binaris alapu
mainstream (RH, Suse, MDK, UHU…)
power user (Debian, Slackware…)
egyeb…[/*:m] - forras alapu
mainstream (Gentoo…)
power user (Sourcemage, Lunar Linux…)
egyeb…[/*:m][/list:u]Valahogy ugy, mint a http://www.linux.org -nal a Distributions alatt. Szerintem az eleg egyertelmu, es igy nem is lenne vita…
Gege
2004-11-10-19:15 #1983065ariszlo:
„Hát ha az olyan, a Slackware-nél fiatalabb disztribúciók, mint a Debian, (…) akkor a legrégebbi még ma is használt disztribúciót nem kéne a futottak még kategóriába suvasztani.”
mielott nagyon beleeled magad, azert zarojelben megjegyeznem, hogy a slackware es a debian egyarant 1993ban indult; ian murdock es patrick volkerding egyarant az sls linuxszal szembeni problemak miatt inditott disztrot;
az mas kerdes, hogy a debet 3 evig hegsztettek, mig a slack „azonnal” kiadasra kerult;mondjuk szerintem Gege csoportositasa se kerek, mert aki akar desktop disztro alatt is lehet power user (pld red hat es suse nem keves kernel-hekkert alkalmaz), es a „binaris disztrok” is uzemeltethetok forrasbol (pld slack alatt emerde, deb alatt apt-fu), stb stb;
fellow2004-11-10-19:55 #1983066„mondjuk szerintem Gege csoportositasa se kerek, mert aki akar desktop disztro alatt is lehet power user (pld red hat es suse nem keves kernel-hekkert alkalmaz), es a „binaris disztrok” is uzemeltethetok forrasbol (pld slack alatt emerde, deb alatt apt-fu), stb stb;”
2004-11-10-21:04 #1983067mielott nagyon beleeled magad, azert zarojelben megjegyeznem, hogy a slackware es a debian egyarant 1993ban indult; ian murdock es patrick volkerding egyarant az sls linuxszal szembeni problemak miatt inditott disztrot;
az mas kerdes, hogy a debet 3 evig hegsztettek, mig a slack „azonnal” kiadasra kerult;Ezt a Slackware eljelentéktelenítése ellen írtam. Nem a Debiant akartam leszólni, még ha a szerencsétlen fogalmazás miatt úgy tûnhetett is.
2004-11-10-22:10 #1983068hm, jo kis topicwar lett itt 🙂
az abc sorrend nem hulyeseg, de minden egyes disztro nem kaphat kulon topicot (hany disztro is van?)en a kovetkezokepp gondolnam:
elterjedt disztribuciok:
-debian
-redhat/fedora
-mandrake
-suse
-slackware
-gentoo
-uhuegyeb (kevesbe elterjedt) disztribuciok:
-rpm-et hasznalok
-disztronevek felsorolasa (akar kerni is lehetne az adminoktol, ha szukseges
-deb-et hasznalok
-disztronevek
-forrast hasznalok
-disztronevek(amugy a link is jo otlet, bar sztem igy lenne a legesszerubb a dolog)
2004-11-11-00:11 #1983069vizsla:
„ - binaris alapu
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz