- This topic has 58 hozzászólás, 11 résztvevő, and was last updated 20 years, 7 months telt el by
killall.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-11-11-06:13 #1983070
Killall 5lete jó, talán annyit tennék hozzá, hogy az uhu-t és a suse-t tenném elõre. Mint azt mindenki tudja, általában ezzel „kezdenek” az emberek és jellemzõen az elsõ topicra klikkelnek és írják be a gondjukat…Ha a debian az elsõ, vagy folyamatosan lehet a topicokat áthelyezni vagy elrettenve menekül innen, mert – sajna – sokan nem ismerik az egérgörgõnek azt a tulajdonságát, hogy azt tekerve, a lap le/fel mozgaható… 🙂
Szóval vhogy így rendezném át killall javaslatát:-uhu
-suse
-mandrake
-redhat/fedora
-slackware
-gentoo
-debian2004-11-11-07:58 #1983071ariszlóé tetszik, annyi megjegyzéssel, hogy a SuSE részleg jó úgy ahogy van külön, ill. a slackit én is külön választanám.
2004-11-11-08:25 #1983072ABC sorrend az korrekt.
fellow: power user disztrot nem arra ertettem, hogy milyen guru aki a disztrit csinalja, hanem arra, hogy mig egy UHUt grafikus telepito meg tovabb gombra kattogtatassal lehet felrakni, addig egy gentoo mar nem ilyen 1xû. Mondjuk ez tenyleg problemas, mert mind2õbe beletartozik, szal’ igazad van.
Mondjuk akkor mar minden disztrinevet fel kellene sorolni, de akkor folyamatosan kell boviteni, meg mittudomen.
Masik kerdes: Mi a gond, ha a problema nem disztri-specifikus? Mondjuk kernel forditasi gond, vagy egy bugos progi miatt kernek segitseget? Meg ezekre kellene vmi okosat kitalalni.
Gege
2004-11-11-08:44 #1983073pomm:
„Mint azt mindenki tudja, általában ezzel „kezdenek” az emberek és jellemzõen az elsõ topicra klikkelnek és írják be a gondjukat…Ha a debian az elsõ, vagy folyamatosan lehet a topicokat áthelyezni vagy elrettenve menekül innen, mert – sajna – sokan nem ismerik az egérgörgõnek azt a tulajdonságát, hogy azt tekerve, a lap le/fel mozgaható…”
dunno, ha egy „xyz disztroval kapcsolatos temak” felirat vkinek nem eleg egyertelmu, akkor ott tenyleg gaz van;
_de_ igenis abc sorrend, viszont berakjuk az „altalanos linuxos temak” vagy ilyesmit a disztrolista elejere;
nem hozhatsz „igaszagos” dontest, ha szubjektiv vagy (nepszeruseg);Gege:
„Mondjuk akkor mar minden disztrinevet fel kellene sorolni, de akkor folyamatosan kell boviteni, meg mittudomen.”
distrowatch top10 + helyi nepszeruek; + „egyeb disztribuciok”;„Masik kerdes: Mi a gond, ha a problema nem disztri-specifikus? Mondjuk kernel forditasi gond, vagy egy bugos progi miatt kernek segitseget? Meg ezekre kellene vmi okosat kitalalni.”
lepuskazom (http://www.linuxforum.hu/ipbmb/index.php?act=idx):
„2004-11-11-09:12 #1983074Killall 5lete jó, talán annyit tennék hozzá, hogy az uhu-t és a suse-t tenném elõre. Mint azt mindenki tudja, általában ezzel „kezdenek” az emberek és jellemzõen az elsõ topicra klikkelnek és írják be a gondjukat…Ha a debian az elsõ, vagy folyamatosan lehet a topicokat áthelyezni vagy elrettenve menekül innen, mert – sajna – sokan nem ismerik az egérgörgõnek azt a tulajdonságát, hogy azt tekerve, a lap le/fel mozgaható… 🙂
Szóval vhogy így rendezném át killall javaslatát:-uhu
-suse
-mandrake
-redhat/fedora
-slackware
-gentoo
-debian
[align=right][snapback]96350[/snapback][/align]abc sorrend lesz 🙂
tehat mindenkepp a debian lesz elol (talan mert a legelterjedtebb disztro is egyben?)
amugy nem szamit a sorrend, azert irtam elore a debiant, mert azt hasznalok 🙂2004-11-11-09:32 #1983075Kicsi vagyok én ahhoz hogy ide írkáljak ,de úgy kéne hogy egy kezdõ is gyorsan és egyszerüen megtalálja amit keres.
2004-11-11-10:11 #1983076—Laszlo—:
„Kicsi vagyok én ahhoz hogy ide írkáljak ,”
?„de úgy kéne hogy egy kezdõ is gyorsan és egyszerüen megtalálja amit keres.”
ad1: van az oldalnak egy keresoje; _sokan_ nem talaljak meg, pedig ott van legfelul; jobbrol a 3.;
ad2: egy disztroneveket es egybeket tartalmazo max 20as listat csak el lehet olvasni;2004-11-11-12:33 #1983077Ha úgy csinálnánk, ahogy killall javasolta, akkor nagyon sokat kéne lefelé tekerni, ezért némi módosítással én maradnék az eredeti javaslatomnál:
- UHU
- Telepítés
2004-11-11-13:31 #1983078—Laszlo—:
„Kicsi vagyok én ahhoz hogy ide írkáljak ,”
?„de úgy kéne hogy egy kezdõ is gyorsan és egyszerüen megtalálja amit keres.”
ad1: van az oldalnak egy keresoje; _sokan_ nem talaljak meg, pedig ott van legfelul; jobbrol a 3.;
ad2: egy disztroneveket es egybeket tartalmazo max 20as listat csak el lehet olvasni;
[align=right][snapback]96403[/snapback][/align]a keresõ sokszor nem mûködik rendesen, és bugos.
2004-11-11-18:21 #1983079abc sorrend lesz 🙂
Ezt teljes mellszélességgel támogatom.
Az abc-t általában sokan ismerik, így talán a megfelelõ topik is eltalálható minimális (egyeseknél kicsit megerõltetõ) agymunkával. - UHU
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz