- This topic has 58 hozzászólás, 11 résztvevő, and was last updated 20 years, 7 months telt el by
killall.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-11-11-18:29 #1983080
Még ha valaki annyit megtenne, hogy a „Telepítés”-t átnevezné „UHU Telepítés”-re…
2004-11-12-03:29 #1983081ariszlo:
„Ha úgy csinálnánk, ahogy killall javasolta, akkor nagyon sokat kéne lefelé tekerni, (…)”
bocs, de meg mindig nem ertem… irjunk zanza konyvet, mert szegeny olvasonak faraszto lapozni? nehogymar 3 kepernyot ne tudjon vki gorgetni;„(…) ezért némi módosítással én maradnék az eredeti javaslatomnál:”
hiearchikus rendszer:
1. gyujto
a. disztro
b. disztro
2. gyujto
c. disztro
d. disztroegyszeru lista:
a. disztro
b. disztro
c. disztro
d. disztronu, melyik a _rovidebb_ es egyszerubb?
2004-11-12-06:39 #1983082nu, melyik a _rovidebb_ es egyszerubb?
Ha olyan disztróról van szó, amelyik fel van sorolva, akkor az „egyszerû,” ha olyanról, ami nincs, akkor a hierarchikus. Miért? Mert így a kimaradó disztrók is közel lesznek azokhoz, amelyekhez hasonlítanak (a Debian-származékok egy csoportban a Debiannal, a kimaradt rpm-es disztrók egy csoportban a többi rpm-essel).
2004-11-12-07:08 #1983083Hat szerintem ABC sorrend, nem kell keverni. Ha debian szarmazekok meg mittudomen mi szerint rendezzuk, akkor:
1) honnan tudja a juzer, hogy az adott disztri debian-szarmazek-e?
2) nem kell disztrokat egymassal keverni, mert nem biztos, hogy egy Debianos tud segiteni egy Ubuntusnak. Attol, hogy valami Debian alapu, az nem jelenti azt, hogy pont az a resze is Debian-kompatibilis lesz, mint amivel a gond van.Szerintem egy forum minden disztrinek, es sok kis forum altalanos Linux gondokra (kernel, programok, grafikus felulet problémák, hálózati gondok, stb…)
Gege
2004-11-12-09:44 #1983084Végül is, ha az összes disztrónak a Disztrók fórumcsoporton belül lenne saját külön fóruma, nem pedig szanaszét, mint most, akkor az ábécérend is jó lenne, úgy, hogy a végén lenne egy Minden más címû fórum a kimaradtaknak. Ez azért lenne jobb a kimaradt disztróknak, mint az
2004-11-12-10:41 #1983085en meg mindig fenntartom az elterjedt, es nem-elterjedt disztrok csoportokat. annal mondjon vki esszerubbet…
2004-11-12-10:44 #1983086amugy ariszlo: uhu-live mar egy ideje meghalt, emerson massal foglalkozik (nem-uhun alapulo live project), szal azt nyugodtan kilehet hagyni. masreszt az uhu miert van kiemelve? ennyi erovel barmelyik kilehetne emelve.
szooval:
elterjedt disztribuciok:
-debian
-redhat/fedora
-mandrake
-suse
-slackware
-gentoo
-uhuegyeb (kevesbe elterjedt) disztribuciok:
-rpm-et hasznalok
-disztronevek felsorolasa (akar kerni is lehetne az adminoktol, ha szukseges
-deb-et hasznalok
-disztronevek
-forrast hasznalok
-disztroneveken nemertem, hogy ezzel mi a gaz.
2004-11-12-11:41 #1983087en nemertem, hogy ezzel mi a gaz.
Az, hogy nem világos, hogy mire gondolsz. Erre?
- Egyéb (kevésbé elterjedt) disztribúciók
- rpm-et használók
- Egyetlen fórum a címében sok disztró felsorolásával?[/list:u]
- deb-et használók
- tgz-t használók (ezt miért hagytad ki?)
- forrást használók
[/*:m][/list:u]
[/*:m]
[/*:m][/list:u] Ennél szerintem jobb az én eredeti ötletem, mert nem kétszer csoportosítja a disztrókat (elõször elterjedtség, másodszor pedig csomagkezelõ alapján), hanem csak egyszer.
Vagy esetleg egy ilyen órák hosszat tekerhetõ listára gondolsz?
- rpm-et használók
- Elsõ kevésbé elterjedt rpm-es disztribúció
- Második kevésbé elterjedt rpm-es disztribúció
- Harmadik kevésbé elterjedt rpm-es disztribúció[/*:m]
- …[/*:m][/list:u]
- deb-et használók
- Elsõ kevésbé elterjedt deb-es disztribúció
- Második kevésbé elterjedt deb-es disztribúció[/*:m]
- Harmadik kevésbé elterjedt deb-es disztribúció[/*:m]
- tgz-t használók
- Elsõ kevésbé elterjedt tgz-s disztribúció
- Második kevésbé elterjedt tgz-s disztribúció[/*:m]
- Harmadik kevésbé elterjedt tgz-s disztribúció[/*:m]
- forrást használók
- Elsõ kevésbé elterjedt forrást használó disztribúció
- Második kevésbé forrást használó disztribúció[/*:m]
- Harmadik kevésbé forrást használó disztribúció[/*:m]
2004-11-12-11:45 #1983088Mivel többen is az ábécérendet tartanák jónak, egyelõre maradok a legutóbbi javaslatomnál.
2004-11-12-13:06 #1983089ok, az abc a legjobb. de mivan, ha en holnap a nonameix0.12beta3-rc34 -et hasznalom, es nincs topicja? akkor megszivtam? ezert kell csak a _legelterjedtebb_ disztroknak kulon topic (ne tamadasnak vedd)
a masik: a tgz-t tenyleg kihagytam, sorry
harmadik: pontosan ugy gondolom, ahogy irtad. (de mivel a userek 90%-a elterjedt disztribuciot hasznal, ezert en logikusnak tartanam eloszor azt a parat felsorolni. pl blackpanthert kb. hasznalnak huszan. minek neki kulon topic? mondjuk lehet, hogy nagyot tevedek, de akkoris kevesebben hasznaljak, mint pl a mandrake-et)remelem erted.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz