8 bejegyzés megtekintése - 11-18 / 18
  • Szerző
    Bejegyzés
    Bunya
    Felhasználó

Hali!

Lejött a 3.0, de nem tudok bootolni cd-rõl.

Betölti a kernelt, majd ezt a hibaüzenetet kapom:

Code:
      kmod: Failed ot exec /sbin/modprobe -s -k block-major-2, errno = 2
      VFS: Insert root floppy and press ENTER.

Berakom, Entert nyomok aztan ez:

Code:
      VFS: Cannot open root device „fd0” or 02:00
      Please append a correct „root=” boot option
      Kernel panic: VFS: Unable to mount root fs on 02:00

Próbáltam másik lemezekkel, hátha azokkal van a baj, de ugyanezt csinálta.

Hogy vegyem rá, hogy elinduljon? Esetleg másik disztró bootlemezével hogy lehet elkezdeni a telepítést?

admin
      Adminisztrátor
        admin
        Adminisztrátor

Szia!

BaBoKa
          Felhasználó

Szia

Nekem egy 5×86-on fut a Slack 10.

Mivel a gep nem tud bootolni Cd-rol, ezert egy masik gepen telepitettem fel, majd a hd-t visszaraktam az eredeti gepbe, es ott allitgattam be.

Szvsz ezis egy jarhato ut B) , mindossze a LiLo beallitasainal kellett egy kicsit figyelni, mivel nem hda volt a telepiteskor hanem hdd :blush:

admin
            Adminisztrátor

A Slaki cd-n találsz leírást arról, hogy milyen boot lemezt hozzál létre, hogy felismerje a CD-ROM-od.

Bunya
              Felhasználó

Lehet egyáltalán valamit kezdeni ezzel? A boot floppin egyetlen szövegszerkesztõvel olvasható file van: syslinux.cfg

Amiben ez van:

DEFAULT vmlinuz
                APPEND vga=normal load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=1 root=/dev/fd0 rw
                DISPLAY message.txt
                PROMPT 1

LABEL linux
                KERNEL vmlinuz
                APPEND vga=normal load_ramdisk=0 ro

Itt a hibaüzenet még1x:
                VFS: Insert root floppy and press ENTER.

floppycsere

=========================

Megpróbáltam úgy is, hogy beleraktam egy cd-vel bootolható gépbe a winchestert és úgy telepítettem. (primary masteren van, úgy is telepítettem, figyeltem rá)

Visszarakva a vinyót be is bootol, cs iszonyatos lassan, közben folyamatosan ezt írja ki:

hda:lost interrupt
                ide0(?): unexpected interrupt, status=0x58, count=1 [akármeddig elszámolgat]

Be tudok jelentkezni (ilyen hibaüzenetek közepette) De onnantól fogva nem nagyon tudok mit csinálni.

Vagy hagyjam inkább a másik gépben való telepítéses módszert?

admin
                Adminisztrátor

Megpróbáltam úgy is, hogy beleraktam egy cd-vel bootolható gépbe a winchestert és úgy telepítettem. (primary masteren van, úgy is telepítettem, figyeltem rá)

Visszarakva a vinyót be is bootol, cs iszonyatos lassan, közben folyamatosan ezt írja ki:

hda:lost interrupt
                  ide0(?): unexpected interrupt, status=0x58, count=1 [akármeddig elszámolgat]

Be tudok jelentkezni (ilyen hibaüzenetek közepette) De onnantól fogva nem nagyon tudok mit csinálni.

Vagy hagyjam inkább a másik gépben való telepítéses módszert?
                  [align=right][snapback]118352[/snapback][/align]

csaba
                  Felhasználó

Hali!

Egy 10 éves pentium gépbe akarok életet lehelni. Már próbálkoztam egy ún. delilinux nevû slackware alapú rendszerrel, de az már túl lightweight volt. Hangkártya támogatás, stb semmi nem volt. Azért gondoltam, hogy leszedek egy régebbi slackware-t. Olyan kelleni amelyik 3.3-as XFree-vel van, mert az biztos, hogy támogatja a videokártyámat.
                    Egyébként zenehallgatásra használnám, meg netezésre esetleg webszerkesztésre(csak egyszerû html, semmi php vagy ilyesmi)
                    Ilyet honnan lehet letölteni? Vagy esetleg valami más ötletetetk van?

Elõre is kösz.

Ui: Ez egy 90Mhz-es pentium 64Mb ram, meg egy olyan 8x-os cd-rom amit se az uhu se a mandrake boot lemeze nem ismert fel.

8 bejegyzés megtekintése - 11-18 / 18
                  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.