Kezdőlap › Fórumok › Vegyes felvágott ›
- This topic has 28 hozzászólás, 7 résztvevő, and was last updated 20 years, 5 months telt el by
MeheMad.
-
SzerzőBejegyzés
-
2005-02-24-13:21 #2003959
Köszönöm, este kipróbálom.
Mi van akkor, ha nincs az UHU live Linuxban GCC?
2005-02-25-08:34 #2003960Köszönöm, este kipróbálom.
Mi van akkor, ha nincs az UHU live Linuxban GCC?
[align=right][snapback]120281[/snapback][/align]Muszály lesz olyan disztrót használnod amiben van.
2005-02-25-11:26 #2003961Azt gondoltam, hogy kicsit egyszerûbb lesz ez a mutatvány, elég ha kicsomagolom a futtatáshoz szükséges állományokat egy közös mappába, beállítom a konvertálás patamétereit (input név, output név, méret, konvertálandó karakterek listája) egy parancs állományba, azután futtatom a progit és nyugtázom a txf elkészültét…
A kiindulási fájlok között találtam a showtt.c és a ttf2txf.c állományokat, amik ugye futtatható programok, de ilyesmi hibaüzenetet kapok: bash, nem engedélyezett mûvelet. Sem a terminálról, sem a KDE grafikus felületrõl nem ment a futtatás.
Rootként léptem be az UHU live CD (Eszter) linuxba.
A forrás állományokat még WinXP alatt tömörítettem ki a merevlemezre.(NTFS)
Próbáljam floppyról, vagy pendrive-ról?2005-02-25-11:50 #2003962A *.c-k forrásállományok amiket fordítani kell.
2005-02-25-12:45 #2003963Tegyél fel egy uhu-t. 10 perc 😉 Komolyan…
Aztán indítasz egy shellt ( parancsértelmezõ )
su
megadod a jelszót – kapsz egy root promptot aztán:cd /ahová/kicsomagoltad/txfuti
make
make installMár használhatod is. Az egész ( uhu telepítéssel együtt ) 15 perc egy gyengébb vason…Ha meg ide irogatsz, próbálkozol a live-val és vagy megy vagy nem…az több nap… Ha nagyon kell, szánj rá 15 percet, ha nem, akkor kisérletezgess, aztán abból is tanulsz 😀
2005-02-25-12:46 #2003964A *.c-k forrásállományok amiket fordítani kell.
[align=right][snapback]120424[/snapback][/align]Köszönöm.
Az alábbi állományok közül van, ami közvetlenül futatható?
Próbálkoztam az összes futtatásával de nem ment mert: béna vagyok hozzá és/vagy a Linux nincsen jól beállítva.project.r
mkfont20.sh
Makefile
ttf2txf.cpp
ttf2txf2005-02-25-12:54 #2003965Köszönöm, este felrakom az UHU-t és kiprószálom amit írtál. :rolleyes:
2005-02-25-14:38 #2003966Köszönöm.
Az alábbi állományok közül van, ami közvetlenül futatható?
Próbálkoztam az összes futtatásával de nem ment mert: béna vagyok hozzá és/vagy a Linux nincsen jól beállítva.project.r
mkfont20.sh
Makefile
ttf2txf.cpp
ttf2txf
[align=right][snapback]120430[/snapback][/align]Hát a neve alapján a ttf2txf és az mkfont20.sh lehet futtatható.
A futtatás esetleg azért nem sikerült mert nincs futtatási jog a fájlokon. Próbáld meg root-ként a következõ parancsotCode:chmod a+x ttf2txf. Utána a ./ttf2txf paranccsal lehet futtani.
2005-02-27-14:00 #2003967Feltelepítettem az UHU 1.1 office verziót (kamion), sikerült a progit futtatnom.
Létrehozta a Obj mappába a ttf2txf -o állományt, majd a mkfont20.sh állománnyal elindítva elvégezte a konvertálást. (Nem fordítottam át az .sh-t, hanem bemásoltam a terminálra, így is mûködött.) A kapott txf fontokat a Celestia rendben használja.
Következõ lépés az ékezetes fontok konvertálásához a ttf2txf.cpp forráskód módosítása. Szerepel benne egy lista (angol karakterek), amit kiegészítettem az ékezetes magánhangzóinkkal. Ugyanígy módosítottam az mkfont20.sh parancsot és a cel-subset.txt fájlt kiegészítettem az ékezetes betûk kódjaival. Ezután újra lefordítottam, majd futtattam a progit. Már a futtatáskor jelezte, hogy nem boldogult a hozzáadott karakterekkel, nem is sikerült jól a txf.A forráskód helyes módosításához ismernem kellene a C++ nyelvet, így újra megakadtam.
Más: újdonsült Linux használóként szerettem volna a Celestia Linux változatát is telepíteni, hogy nem kelljen az oprendszerek között váltogatnom a txf-ek ellenõrzéséhez. Az usr/local/Celestia mappába csomagoltam ki, majd ./configure következett. Hibaüzenet: NO glut.h found
Szóval nem találja a GLU, vagy GLUT állományokat.
Kérdés: tartalmazza ezt a fenti Linux csomag, ha igen akkor mit csináljak vele? Ha nem, akkor hol találom meg?
A Slackware, vagy egyéb Linuxos Celestia csomagokat ugyanígy fel lehet tenni az UHU-ban is?🙁
2005-02-27-14:45 #2003968Feltelepítettem az UHU 1.1 office verziót (kamion), sikerült a progit futtatnom.
Létrehozta a Obj mappába a ttf2txf -o állományt, majd a mkfont20.sh állománnyal elindítva elvégezte a konvertálást. (Nem fordítottam át az .sh-t, hanem bemásoltam a terminálra, így is mûködött.) A kapott txf fontokat a Celestia rendben használja.
Következõ lépés az ékezetes fontok konvertálásához a ttf2txf.cpp forráskód módosítása. Szerepel benne egy lista (angol karakterek), amit kiegészítettem az ékezetes magánhangzóinkkal. Ugyanígy módosítottam az mkfont20.sh parancsot és a cel-subset.txt fájlt kiegészítettem az ékezetes betûk kódjaival. Ezután újra lefordítottam, majd futtattam a progit. Már a futtatáskor jelezte, hogy nem boldogult a hozzáadott karakterekkel, nem is sikerült jól a txf.Jó volna látni a hibaüzenetet.
A forráskód helyes módosításához ismernem kellene a C++ nyelvet, így újra megakadtam.
Csatold be ide, hátha valaki meg tudja csinálni.
Más: újdonsült Linux használóként szerettem volna a Celestia Linux változatát is telepíteni, hogy nem kelljen az oprendszerek között váltogatnom a txf-ek ellenõrzéséhez. Az usr/local/Celestia mappába csomagoltam ki, majd ./configure következett. Hibaüzenet: NO glut.h found
Mielõtt nekiállsz fordítgatni nézd meg nincs-e elõfordítot csomag belõle. Ha nincs a CDken nézd meg az ubk-n, ha ott sincs akkor kell fordítgatni.
Szóval nem találja a GLU, vagy GLUT állományokat.
Kérdés: tartalmazza ezt a fenti Linux csomag, ha igen akkor mit csináljak vele? Ha nem, akkor hol találom meg?A glut.h OpenGL Utility fejléc (header) fájl. Több helyen is lehet, pl videokártya meghajtó legalábbis az Nvidia-ban tudtommal van. Valamelyik MESA csomagban lehet még.
A Slackware, vagy egyéb Linuxos Celestia csomagokat ugyanígy fel lehet tenni az UHU-ban is?
Nem.
szerk. illetve pontosítanék közvetlenül nem, de ha jól emlékszem van alien az UHU-ban ezzel át kell konvertálni a más disztróhoz készített csomagokat és utána leht telepíteni.🙁
[align=right][snapback]120794[/snapback][/align] -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz