10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 60
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Mika: „Kened-vágod a wint, registry turkálás, futtatható fájlok írása/átírása egyéni igény szerint stb.? vagy csak tudsz kattingatva telepíteni, programot indítani?
      Ugye, nem mindegy……..”
      Csatlakozom!
      A linux nem egy „kattintgatós” csoda!
      Ne várj tõle semmit, ha semmit nem teszel azért, hogy megismerd!
      Ez olyan mint egy nõ:
      Ha meg akarod ismerni, küzdened kell érte,
      Ha nem küzdesz érte, nem ismered meg! 😀
      A döntés a tied.

LordOfTheBoards
      Felhasználó

Nem is tudtam, hogy a Linux más internetet használ. Másképp nem tudom elképzelni, hogy más eredményeket kapsz keresésnél…

meoindil
        Felhasználó

Mi a jó a LINUXban?

istvan18
          Felhasználó

Hi,

Köszönöm Hölgyek, Urak, azért még nem adtam fel, csak az bosszant, hogy úgy érzem, éreztem, nem csak a Windows, hanem a LINUX is keményen a pénzrõl szól. Elhintették „valakik”, hogy ingyenes, sok sok ember tényleg ingyen fejleszti, dolgozik rajta önként és dalolva, és a „valakik” qrva nagyot kaszálnak rajta. Lehet hogy nincs igazam, de így látszik. Köszi a hozzászólásokat!

István :unsure:

LordOfTheBoards
            Felhasználó

Hi,

Köszönöm Hölgyek, Urak, azért még nem adtam fel, csak az bosszant, hogy úgy érzem, éreztem, nem csak a Windows, hanem a LINUX is keményen a pénzrõl szól. Elhintették „valakik”, hogy ingyenes, sok sok ember tényleg ingyen fejleszti, dolgozik rajta önként és dalolva, és a „valakik” qrva nagyot kaszálnak rajta. Lehet hogy nincs igazam, de így látszik. Köszi a hozzászólásokat!

[align=right][snapback]124839[/snapback][/align]

Sajnos mindenkinek valamibõl meg kell élnie.

meoindil
              Felhasználó

Elhintették „valakik”, hogy ingyenes, sok sok ember tényleg ingyen fejleszti, dolgozik rajta önként és dalolva, és a „valakik” qrva nagyot kaszálnak rajta. Lehet hogy nincs igazam, de így látszik. Köszi a hozzászólásokat!
                [align=right][snapback]124839[/snapback][/align]

Ez igaz is meg nem is. 🙂 A disztribúciókat nem kis munkával készítik el, és a dobozos verziók bizony pénzbe kerülnek, vagy esetleg a plusz szolgáltatások. De mint tapasztalhattad a Mandrake is letölthetõ ingyenesen és frissíthetõ is ha beállítod a forrásokat. A Mandrake klub plusz szolgáltatásokat ad, arra valóban elõ kell fizetni, de annélkül is egy jólhasználható a rendszerhez jutsz ingyen.

csablak
                Felhasználó

Nem tudom mennyire értesz angolul, de ha forrás problémád van Mandrake esetében látogass el a http://easyurpmi.zarb.org oldalra.

Ezen az oldalon 3 barna színû menüpont van.

Az elsõ menüpontnál kiválasztod azt a rendszert amely a gépeden van. Jó esély van rá különben, hogy õ már tudni fogja. 🙂

A 2. menüpontban amit nem érdemes kiválasztani az a plf-nonfree. Ez ugyanis fizetõs, mint a nevében rejlik. A jpackage az java-s alkalmazásokat takar. Ezekre sincs mindenkinek szüksége.
                  Semmi más dolgod nincs, mint kipipálni, vagy ki x-elni azokat a forráslistákat amiket felajánl.
                  és a proceed to step 3 gombot megnyomni.
                  Ekkor pár pillanat múlva megjelenik egy jó hosszú fekete színû szöveg.
                  No ezt kell bemásolni a konzol-ba, és root-ként megfuttatni.

Ha ezzel is problémád van, akkor jelezd. Mert tudjuk, hogy minden kezdet nehéz.
                  De használd a google keresõt. Ott azt is betudod állítani, hogy magyar oldalakon keressen.
                  Errõl a forrásproblémáról pl. itt a linuxfórumon belül is volt már szó jópárszor.

Azt remélem tudod, hogy linux esetén nem illik root-ként HASZN

dexter11
                  Felhasználó

A 2. menüpontban amit nem érdemes kiválasztani az a plf-nonfree. Ez ugyanis fizetõs, mint a nevében rejlik.
                    [align=right][snapback]124878[/snapback][/align]

Egy kis helyreigazítás : szerintem azt más miatt hívják non-free -nek. Idézet a FAQból: Everything producted by PLF, be it logo, packages, etc…, is covered by the PLF license. It says that you’re free to use it any way you want, but if you intend to do some kind of benefit with it, all of these benefits would have to be given to some kind of free software organisation, and more specifically organisations that cares bout digital freedoms, such as EFF or eucd.info, as they precisely adress the reason why PLF exist: software patents, privacy enfringment laws, etc…
                    Szóval vedd hozzá nyugodtan azt is. Ha mégis fizetni kéne érte majd szólnak.

istvan18
                    Felhasználó

Hi,

Nyomom a LINUXOT, fiúk! Tudnátok valahol a neten letölhetõ irodalmat? A kezdõ korszakotokra gondoljatok, még nem a forráskódot akarom átírni…

skynetpro
                      Felhasználó

Megkérem valamelyik T. Moderátort, hogy zárja be ezt a topikot mielõtt hozzászólnék.

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 60
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.