4 bejegyzés megtekintése - 11-14 / 14
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Nem úgy értettem! Ha hardverhiba, akkor nem foglalkozok vele tovább.
      Csak az a tény, hogy a két rendszer két különbözõ idõt produkált, teljesen megkavart.
      [align=right][snapback]128740[/snapback][/align]

A linuxforum órája után ne menj randira! 🙂
      Ntp démon-t telepítsd linuxra (vagy mást)
      http://www.ntp.org/
      http://tldp.fsf.hu/HOWTO/TimePrecision-HOWTO-hu/ntp.html

admin
      Adminisztrátor

Birkatürelmû kifürkészést valósítottam meg! Az órát a LINUX b….tassa! Ha beállítom BIOS-ban,
        és csak a Windowst használom, akkor jó. Amikor elindítom a SuSe Linuxot, rögtön késés áll be, kb 3 perc. Nehezen megállapítható, de szerintem amikor leállítom, akkor is makkol rajta!
        Rendkívül gyanús, hogy indulás/leállás esetén a parancssoros mindenfélék között mindig írja, hogy „Setting up the hardware clock to current time”. Ez természetes?
        Az óra helyi idõre van beállítva.

admin
        Adminisztrátor

Mindenkit üdvözlök önmûködõ topic-omban!
          Az óramegkergülésre nem sikerült gombot varrni, viszont a problémát bravúrosan megkerültem!
          Kezdõ (tehát nem hozzám mérhetõ genie) SuSe felhasználók részére a következõ mûtéti eljárást ismertetem:
          1 xntp program rpm változatban letöltést szenved
          2 YaST útján telepítõdik
          3 Szintén a YaST-ban az INTERNETES SZOLG

csaba
          Felhasználó

A gépemen Win98 és SuSe9.1 van.Egy idõ óta az óra teljesen megzavarodott.Most kifigyeltem, hogy Win-ben késik, linuxnál siet.Lehet ennek szoftveres oka, vagy nyugodjak meg, hogy alaplaphiba?Azért gyanús, mert már találkoztam drasztikus idõelállítódással linux alapú videoszerver esetében. Aki a problémában fenemód, vagy kismértékben tájékozott, kérném, ossza meg tudását velem és a néppel!
            A két rendszert vegyesen használom, néhány órás idõtartamokban,most éppen beállítottam linuxban, megnéztem, a Win-ben is átállítódott az idõ.Legutóbb Win alatt állítottam be, ezután jött be, hogy a két rendszerben más-más idõt mutat. Az egyetlen
            jelentõs beavatkozás egy kernelfrissítés volt, nagyjából azóta vacakol.

4 bejegyzés megtekintése - 11-14 / 14
          • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.