Kezdőlap › Fórumok › Vegyes felvágott ›
- This topic has 44 hozzászólás, 16 résztvevő, and was last updated 19 years, 5 months telt el by
pointux.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-01-11-10:47 #2044480tothaa wrote:Win programok…) De van olyan kollégám, aki még csak néhány éve használ Linuxot, de már mellette Windowst nem.
Az MS-Windows egy olyan OS amit mindenki nyiltan fikáz és titokban használ. :wink1:
2006-01-11-13:57 #2044481tothaa wrote:lehet, hogy kicsit ritkán mondja az ember, de még fontos az is, hogy, ha át szeretnél állni Linuxra, akkor még mindig szükséges egy dolog: tudj egy kicsit angolul és tudd használni az angol szótárat, pl.: szotar.sztaki.huangol szótár… azzal nem lesz gond, tudok én angolul, sõt bocs ha valakinek nem fog tetszeni, de a programok nagy többségének esetében a magyar fordításokról megvan a véleményem. A Windows sem azért ír ki értelmetlenségeket, mert nem jólírták meg, hanem mert nem tudják lefordítani (lásd WinNT mint legfõbb példa, de ma is van hasonló)
2006-01-11-14:03 #2044482Hm. Ki mondta, hogy kiadtam rájuk egy rakás pénzt? Ha lenne annyim, lehet hogy némelyikért adnék, de nem mind éri meg az árát.
jajj, csak ezt ne!
szerintem, ha az ember csak kipróbál vmit, akkor tegye, ahogy akarja,
de amint pénzt keres vele, attól kezdve, ha nem veszi meg az eszközt, akkor az erkölcsileg is lopásnak minõsül,
nem csak jogilag.tehát ezzel nem hencegünk, hanem vagy fizetünk, vagy megkeressük (h)a létezõ gpl alá tatozó megfelelõjét.
ellenkezõ esetben erõsítjük a bulvármédia „linuxos==bûnözõ hacker” képét.bocs.
T.T.2006-01-11-14:08 #2044483Tétova_Teve wrote:szerintem, ha az ember csak kipróbál vmit, akkor tegye, ahogy akarja,
de amint pénzt keres vele, attól kezdve, ha nem veszi meg a feylesztõeszközt, akkor az erkölcsileg is lopásnak minõsül,
nem csak jogilag.bocs.
T.T.Bocs, rosszul fogalmaztam valószínûleg.
2006-01-11-14:15 #2044484Másrészrõl viszont az sem túl tisztességes, ha valaki számonkéri a linuxon (azaz inkább az opensource közösségen), hogy miért nincsenek a másik oldalon súlyos tíz/százezrekért megvásárolható, szoftverházak által fejlesztett kereskedelmi szoftverekkel teljesen egyenértékû nyíltforrású szoftverek. Mert igen gyakran látom (nem pont rólad beszélek), hogy valaki azzal nyit egy linuxos topikban, hogy „nem ér semmit ez a linux, nincs alá photoshop/dreamweaver/autocad/etc”, aztán gyorsan kideül, hogy warezolta mind. Ja, úgy könnyû.
2006-01-11-14:19 #2044485Ez mondjuk kétségtelen. Pont ezért nem vagyok ellene az opensrc szoftvereknek. Amin olyan költségvetéssel dolgoznak, mint pl a Microsoftnál, azzal szemben igencsak nehéz (de hangsúlyozom, nem lehetetlen!) dolgok van a freesource fejlesztõknek, még ha jóval többen vannak is.
2006-01-11-14:22 #2044486Azért ha lehet, máskor utólag ne törölj postot
2006-01-11-14:26 #2044487razoli wrote:Azért ha lehet, máskor utólag ne törölj postotBocs csak gondoltam félreérthetõ lenne magyarázat nélkül. Ami persze az én figyelmetlenségem úgyhogy még1x bocs.
2006-01-11-16:09 #2044488retaliator44 wrote:2006-01-11-16:12 #2044489milfer wrote:tothaa wrote:Win programok…) De van olyan kollégám, aki még csak néhány éve használ Linuxot, de már mellette Windowst nem.Az MS-Windows egy olyan OS amit mindenki nyiltan fikáz és titokban használ. :wink1:
nem fikázom de nem is használom, akkor most mi van? sõt még sok ilyen embert ismerek:)))))
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz