Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE kezdõ ›
- This topic has 16 hozzászólás, 8 résztvevő, and was last updated 19 years, 2 months telt el by
bepe79.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-02-24-15:02 #2050711
linux:~ # aticonfig –initial
Using /etc/X11/xorg.conf
Uninitialised file found, configuring.
generate load ‘dri’ modulezt az üzenetet kaptam a parancs kiadása után
2006-02-24-15:07 #2050712linux:~ # aticonfig –initial
Using /etc/X11/xorg.conf
Found fglrx primary device sectionMásodszor beírva ezt találtam ez most jó?
2006-02-24-16:00 #2050713áá ezaz mûködik köszönöm a segítséget
2006-03-08-13:42 #2050714Hello mindenkinek!
Egy nagy problémám van mégpedig a következõ : Van egy Laptop abban meg egy Ati X700-as kártya.
Namármost próbáltam telepíteni suse 10.0-át,fel is települ de nincs grafikus felület,vagyis szerintem van csak nem látom mert ha konzol mód megy rendesen,tegnap egész éjszaka fórumokat olvastam és sikerült rávennem hogy mûködjön a grafikus felület is és örültem mint majom a farkának,bár felbontást nem tudtam állítani mert a yast-ból nem indult el a beállítása,majd ma reggel bejöttem melóba és büszkén próbáltam mutatni hogy mûködik a Suse és akkor õ elkezdett frissíteni letöltött egy pár megát aztán elmentem kávézni és mire visszajöttem egy fekete képernõ várt,gondoltam képernyõkímélõ de sajnos nem,valamit nagyon ELfrissített a drága.
Megpróbáltam újratelepíteni a kártyát de most már nem sikerült sehogy sem.
a http://susewiki.org/index.php?title=SUSE_10:_ATI_Driver_Installation alapján csináltam a telepítést és most meg 800×600 ban megy a grafikus felület és a yastban bármilyen más felbontásra átállítom akkor a mentés gombra kattintva elfeketedik és keményrefagy.
Mit tanácsoltok most újratelepítettem az egészet és persze megint nincs grafikus felület de legalább minden alapállapotban van.
Milyen és melyik leírás alapján érdemes nekiindulni mert nagyon sok van és nem tudom melyik lenne a jó.Köszi
2006-03-08-13:56 #2050715garamik wrote:Hello mindenkinek!Egy nagy problémám van mégpedig a következõ : Van egy Laptop abban meg egy Ati X700-as kártya.
Namármost próbáltam telepíteni suse 10.0-át,fel is települ de nincs grafikus felület,vagyis szerintem van csak nem látom mert ha konzol mód megy rendesen,tegnap egész éjszaka fórumokat olvastam és sikerült rávennem hogy mûködjön a grafikus felület is és örültem mint majom a farkának,bár felbontást nem tudtam állítani mert a yast-ból nem indult el a beállítása,majd ma reggel bejöttem melóba és büszkén próbáltam mutatni hogy mûködik a Suse és akkor õ elkezdett frissíteni letöltött egy pár megát aztán elmentem kávézni és mire visszajöttem egy fekete képernõ várt,gondoltam képernyõkímélõ de sajnos nem,valamit nagyon ELfrissített a drága.
a http://susewiki.org/index.php?title=SUSE_10:_ATI_Driver_Installation alapján csináltam a telepítést és most meg 800×600 ban megy a grafikus felület és a yastban bármilyen más felbontásra átállítom akkor a mentés gombra kattintva elfeketedik és keményrefagy.
Mit tanácsoltok most újratelepítettem az egészet és persze megint nincs grafikus felület de legalább minden alapállapotban van.
Milyen és melyik leírás alapján érdemes nekiindulni mert nagyon sok van és nem tudom melyik lenne a jó.Köszi
A sax2-vel megpróbáltad már beállítani?
2006-03-09-14:00 #2050716garamik wrote:Hello mindenkinek!Egy nagy problémám van mégpedig a következõ : Van egy Laptop abban meg egy Ati X700-as kártya.
Hi! A 8.23.7-es fglrx drivert próbáld meg, mert nagyobb támogatást kaptak benne az X700/X800/X850-es kártyacsaládokba tartozó videókártyák.
2009-12-04-19:57 #1882478felraktam a drivert ugy ahogy kell
# rpm -Uvh –force ati_csomag_neve.rpm sikeresen lefutott semmi hiba
„Ha a file létezik, akkor a következõ részt átugorva olvasd el a Konfigurálás részt, hogy beállítsd a drivert a tényleges használathoz.” ezt írja
odamegyek
„Tehát, miután sikeresen megvan a kernelmodulunk, már csak konfigurálni kell. Ezt a legegyszerûbben a saját konfiguráló scriptjével tehetjük, konzolban rootként adjuk ki:# fglrxconfig”
és mikor beírom rootként akkor kapom azt az üzenetet:
linux:/ # fglrxconfig
-bash: fglrxconfig: command not foundati honlapján https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz