10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 31
  • Szerző
    Bejegyzés
    xcut
    Felhasználó

nastjakam: tehát akkor nincsen olyan lehetõség, hogy Windows+Java?

nastjakam
      Felhasználó

Nincs.
        Csomo ideig kerestem neked ezt a pdf file-t, ahol fel vannak sorolva, hogy belinkelhessem, de nem talaltam meg. Majd holnap meg utananezek, hatha jonnek ujabb otletek a fejembe, hogy hol talalhato 🙂

wladek
        Felhasználó
          OldMan01 wrote:
          „Sztem nem érdemes nagy mellénnyel oo-t választani, ha msword az oktatott anyag!”

ezzel egyet értek.. én is inkább az m$ termékét választottam.. és most azt ismetelgetem.. én azon gondolkodtam hogy ha ne adj uristen de vmi probléma lép fel a programmal.. mennyi az esély  arra hogy vanott vki aki érte hozzá??.. az M$ office nál azért erre több az esély…

Már ne is haragudj, de miért is kell neked félni? Azért, mert bal@ a rendszargazda? Neked feladatot kell megoldanod, kontrollálni szakembernek kell. Hja, hogy nem szakember? A magyar képzési rendszer hiányossága…

xcut
          Felhasználó
            wladek wrote:
            Már ne is haragudj, de miért is kell neked félni? Azért, mert bal@ a rendszargazda? Neked feladatot kell megoldanod, kontrollálni szakembernek kell. Hja, hogy nem szakember? A magyar képzési rendszer hiányossága…

Ez eddig ötös, csak ha mûszaki hiba miatt nem tudod megoldani, akkor is lehúzzák a jegyed…

Gyuszk
            Felhasználó
              xcut wrote:
              wladek wrote:

Ez eddig ötös, csak ha mûszaki hiba miatt nem tudod megoldani, akkor is lehúzzák a jegyed…

Nem húzzák le .. ok, hogy „fejbõl” ez jut eszedbe, azonban:
              a vizsga megkezdése elõtt kapsz idõt hogy megnézhesd hogy minden általad kért progi rendben és könnyen elérhetõen elindul-e
              ha valamilyen probléma adódik (önhibádon kívül) akkor szólni kell, felveszik jegyzõkönyvbe hogy mikor szakítottad félbe a dolgot, és hívni lehet a rendszergazdát. az idõ egészen addig áll amíg meg nem oldódik a probléma.
              elolvastam a fogadó iskolák rendszergazdáinak és felügyelõ tanárainak szánt hivatalos papírokat (amúgy om.hu) és egészen megnyugodtam.

xcut
              Felhasználó
                Gyuszk wrote:
                Nem húzzák le .. ok, hogy „fejbõl” ez jut eszedbe, azonban:
                a vizsga megkezdése elõtt kapsz idõt hogy megnézhesd hogy minden általad kért progi rendben és könnyen elérhetõen elindul-e
                ha valamilyen probléma adódik (önhibádon kívül) akkor szólni kell, felveszik jegyzõkönyvbe hogy mikor szakítottad félbe a dolgot, és hívni lehet a rendszergazdát. az idõ egészen addig áll amíg meg nem oldódik a probléma.
                elolvastam a fogadó iskolák rendszergazdáinak és felügyelõ tanárainak szánt hivatalos papírokat (amúgy om.hu) és egészen megnyugodtam.

ez tavaly még biztosan nem volt, de ha hoztak ilyen rendelekzést, akkor jó…

nastjakam
                Felhasználó

Azert azt hozzateszem, hogy nagyon remelem nem lesz semmilyen gixer, az kihat az ember idegrendszerere, akar all az ido, akar nem ….
                  Xcut – holnap vizsga utan bongeszek majd neked tovabb.

xcut
                  Felhasználó

találtam egy ilyet: http://www.om.hu/letolt/okev/doc/ketszintu_erettsegi_2005_2006/szoftverlista_2006.pdf
                    de ha ez a helyzet, akkor nagyon el vagyok keseredve, mert VB6-ot kell választanom, vagy Perl-t (azokhoz értek csak)…

nastjakam
                    Felhasználó

Azaz, ezt kerestem.

Gyuszk
                      Felhasználó

No, lassan már egy hét eltelt azóta, de azért leírom, mi volt.

Egy nagy terembe tereltek bennünket ahol középen egy elhúzható fa válaszfal volt, tehát két termet összehoztak emeltszintesekbõl. A városból valszeg ide jött az összes emelt infós emberke (kb 50 fõ, az én sulimból 2-en voltunk.)
                        Ezen 50 fõbõl egyedül én küldtem Linuxxal. A rendszergazda egy teljesen jó és amúgy friss Sarge -ot hozott össze (gondolom tasksel -el választotta a graf desktopot, mert kaptam egy teljes gnome-os felületet meg minden utility -t ami kell, pld. mc). A fószer gratulált hogy Linuxxal írom, aztán kezdtük.
                        A szövegszerkesztés illetve a táblázatkezelés teljesen jó volt, és a teljes vizsgára jellemzõ hogy tényleg törekedtek a platformfüggetlenségre. Problémám volt sajnos a Knoda -val, mivel egyrészt nem vágok minden SQL dolgot fejbõl, másrészt nagyon elavult verziót kaptam (sarge..). Ez negatívum.
                        Egyébként végig rootként dolgozhattam a gépen, net azonban „központilag” nem volt. Egyetlen gond az volt, hogy a fószer elfelejtette a forrásfájlokat feltenni, de gyorsan hozta a cd-t, meg hogy nem mûxött az egér görgõje, de nem volt nagy baj.
                        A programozás egyébként baromi nehéz volt, meg úgy komplette az egész. Amiért ezt leírtam. Aki jövõre, vagy valamilyen más vizsgaidõpontban a jövõben informatikából emelt szinten érettségizik, bátran válasszon Linuxot, persze csak akkor ha úgy érzi hogy megfelelõen ismeri a rendszert 🙂
                        A vizsgán Debian Linux 3 (Sarge), OpenOffice.org2 (FSF.hu build 2.0.2 magyar helyesírásellenõrzõvel), Knoda+MySQL, Mozilla Composer 1.7, Gimp 2.2, és Freepascal 2.0 állt a rendelkezésemre.

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 31
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.