Kezdőlap › Fórumok › Vegyes felvágott ›
- This topic has 30 hozzászólás, 13 résztvevő, and was last updated 19 years, 1 months telt el by
Gyuszk.
-
SzerzőBejegyzés
-
2006-05-15-21:46 #2059928
nastjakam: tehát akkor nincsen olyan lehetõség, hogy Windows+Java?
2006-05-15-21:55 #2059929Nincs.
Csomo ideig kerestem neked ezt a pdf file-t, ahol fel vannak sorolva, hogy belinkelhessem, de nem talaltam meg. Majd holnap meg utananezek, hatha jonnek ujabb otletek a fejembe, hogy hol talalhato 🙂2006-05-16-07:49 #2059930OldMan01 wrote:„Sztem nem érdemes nagy mellénnyel oo-t választani, ha msword az oktatott anyag!”ezzel egyet értek.. én is inkább az m$ termékét választottam.. és most azt ismetelgetem.. én azon gondolkodtam hogy ha ne adj uristen de vmi probléma lép fel a programmal.. mennyi az esély arra hogy vanott vki aki érte hozzá??.. az M$ office nál azért erre több az esély…
Már ne is haragudj, de miért is kell neked félni? Azért, mert bal@ a rendszargazda? Neked feladatot kell megoldanod, kontrollálni szakembernek kell. Hja, hogy nem szakember? A magyar képzési rendszer hiányossága…
2006-05-16-14:03 #2059931wladek wrote:Már ne is haragudj, de miért is kell neked félni? Azért, mert bal@ a rendszargazda? Neked feladatot kell megoldanod, kontrollálni szakembernek kell. Hja, hogy nem szakember? A magyar képzési rendszer hiányossága…Ez eddig ötös, csak ha mûszaki hiba miatt nem tudod megoldani, akkor is lehúzzák a jegyed…
2006-05-16-14:17 #2059932xcut wrote:wladek wrote:Már ne is haragudj, de miért is kell neked félni? Azért, mert bal@ a rendszargazda? Neked feladatot kell megoldanod, kontrollálni szakembernek kell. Hja, hogy nem szakember? A magyar képzési rendszer hiányossága…Ez eddig ötös, csak ha mûszaki hiba miatt nem tudod megoldani, akkor is lehúzzák a jegyed…
Nem húzzák le .. ok, hogy „fejbõl” ez jut eszedbe, azonban:
a vizsga megkezdése elõtt kapsz idõt hogy megnézhesd hogy minden általad kért progi rendben és könnyen elérhetõen elindul-e
ha valamilyen probléma adódik (önhibádon kívül) akkor szólni kell, felveszik jegyzõkönyvbe hogy mikor szakítottad félbe a dolgot, és hívni lehet a rendszergazdát. az idõ egészen addig áll amíg meg nem oldódik a probléma.
elolvastam a fogadó iskolák rendszergazdáinak és felügyelõ tanárainak szánt hivatalos papírokat (amúgy om.hu) és egészen megnyugodtam.2006-05-16-17:56 #2059933Gyuszk wrote:Nem húzzák le .. ok, hogy „fejbõl” ez jut eszedbe, azonban:
a vizsga megkezdése elõtt kapsz idõt hogy megnézhesd hogy minden általad kért progi rendben és könnyen elérhetõen elindul-e
ha valamilyen probléma adódik (önhibádon kívül) akkor szólni kell, felveszik jegyzõkönyvbe hogy mikor szakítottad félbe a dolgot, és hívni lehet a rendszergazdát. az idõ egészen addig áll amíg meg nem oldódik a probléma.
elolvastam a fogadó iskolák rendszergazdáinak és felügyelõ tanárainak szánt hivatalos papírokat (amúgy om.hu) és egészen megnyugodtam.ez tavaly még biztosan nem volt, de ha hoztak ilyen rendelekzést, akkor jó…
2006-05-16-18:27 #2059934Azert azt hozzateszem, hogy nagyon remelem nem lesz semmilyen gixer, az kihat az ember idegrendszerere, akar all az ido, akar nem ….
Xcut – holnap vizsga utan bongeszek majd neked tovabb.2006-05-16-20:17 #2059935találtam egy ilyet: http://www.om.hu/letolt/okev/doc/ketszintu_erettsegi_2005_2006/szoftverlista_2006.pdf
de ha ez a helyzet, akkor nagyon el vagyok keseredve, mert VB6-ot kell választanom, vagy Perl-t (azokhoz értek csak)…2006-05-16-20:39 #2059936Azaz, ezt kerestem.
2006-05-23-16:54 #2059937No, lassan már egy hét eltelt azóta, de azért leírom, mi volt.
Egy nagy terembe tereltek bennünket ahol középen egy elhúzható fa válaszfal volt, tehát két termet összehoztak emeltszintesekbõl. A városból valszeg ide jött az összes emelt infós emberke (kb 50 fõ, az én sulimból 2-en voltunk.)
Ezen 50 fõbõl egyedül én küldtem Linuxxal. A rendszergazda egy teljesen jó és amúgy friss Sarge -ot hozott össze (gondolom tasksel -el választotta a graf desktopot, mert kaptam egy teljes gnome-os felületet meg minden utility -t ami kell, pld. mc). A fószer gratulált hogy Linuxxal írom, aztán kezdtük.
A szövegszerkesztés illetve a táblázatkezelés teljesen jó volt, és a teljes vizsgára jellemzõ hogy tényleg törekedtek a platformfüggetlenségre. Problémám volt sajnos a Knoda -val, mivel egyrészt nem vágok minden SQL dolgot fejbõl, másrészt nagyon elavult verziót kaptam (sarge..). Ez negatívum.
Egyébként végig rootként dolgozhattam a gépen, net azonban „központilag” nem volt. Egyetlen gond az volt, hogy a fószer elfelejtette a forrásfájlokat feltenni, de gyorsan hozta a cd-t, meg hogy nem mûxött az egér görgõje, de nem volt nagy baj.
A programozás egyébként baromi nehéz volt, meg úgy komplette az egész. Amiért ezt leírtam. Aki jövõre, vagy valamilyen más vizsgaidõpontban a jövõben informatikából emelt szinten érettségizik, bátran válasszon Linuxot, persze csak akkor ha úgy érzi hogy megfelelõen ismeri a rendszert 🙂
A vizsgán Debian Linux 3 (Sarge), OpenOffice.org2 (FSF.hu build 2.0.2 magyar helyesírásellenõrzõvel), Knoda+MySQL, Mozilla Composer 1.7, Gimp 2.2, és Freepascal 2.0 állt a rendelkezésemre. -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz