8 bejegyzés megtekintése - 11-18 / 18
  • Szerző
    Bejegyzés
    pointux
    Felhasználó

„1. Sendmail. Semmilyen level nem jut ki a geprol, egyik mail klienssel sem.”
      A szolgáltatód engedélyezi a portot?
      Mert win bizt. okokból nálunk pl. letiltották. (Persze nem szóltak… egyszer csak nem mûködött… „véletlenül” derült ki.)
      (A korrekt tájékoztatás. :))

„2. Sikerult mar valakinek az mplayeren kivul BARMILYEN GUI-val rendelekzo medialejatszot leforditania RedHat 9-re?!”
      igen: vlc, kaffeine, kmplayer, xine, gxine…
      De feltétlen kell fordítani?

„Mert eddig a natur Mplayer van, de jo lenne valami GUI – az Mplayer nem hajlando beforditani 🙁 )”
      A gtk felület engedélyezési configure paraméter megvolt?

colt
      Felhasználó

Hello!

Hat nekem regebben ment az SMTP is (winnyoz alol) meg a sendmail is (Uhu 1.1 alol) (UHU azert lett lecserelve mert sok volt a gepnek + sztem nem egy jo darab). Szoval a protokoll az nem gaz. Amugy meg Matav meg Freestart a ket szolgaltato, modemes net…

Forditani azert probalok, mert rpm-bol eddig mindnek olyan fuggosegei voltak, hogy elegitse az valaki ki… Toltogettem le azokat amiket a lejatszok igenyeltek, de nem nagyon mentek fel, mert ezek is igenyeltek masokat… Valahol mindegyik elakadt, es meguntam.
        Igazabol azert lenne jo forditani, mert eleg gyenge a gep, es ahhoz hogy jol menjenek a videok, erosen optimalizalni kene.

(A gepen a Skype is static binary, mert maskepp egyszeruen nem lehetett felnyomni… Ellenben MUKODIK.)

Amugy az mplayer a –enable-gui -val ugy kiakad forditas kozben mint a taxiora. (Meg volt neki adva minden lehetseges helyen a skin meg a font…)
        Amikor leakad akkor a GUI egyik fuggvenyere hivatkozik (mar nem emlekszem melyikre) hogy nem tudja ertelmezni.
        GUI nelkul viszont jol lejatszik mindent…
        (JA! libXine-t is megprobaltam feltenni, az se ment fel…)
        (Kaffeine-t me nem lattam hogy valamit is lejatszott volna, meg a totemet sem, legalabbis a Suse 10-es gepemen a koliban nem ment, csak oda felment az Mplayer+KMplayer.)

Sajnos az online frissites a modemes net miatt ki van zarva…. :-/

Hat ez van, ha valakinek van megoldasa video player forditasara (vagy RPM is jo nekem…) akkor kivancsian varom…
        Azert koszi az eddigieket is!

colt
        Felhasználó

Valaki tud az SMTP-s marhasagra megoldast…? kovetkezo hetvegen jo lenne ha meg tudnam oldani…
          Koszi ha igen…

admin
          Adminisztrátor

„kiakad forditas kozben mint a taxiora.”

Semmi hibaüzi?

„Valaki tud az SMTP-s marhasagra megoldast…?”

qmail?
            postfix?
            vagy a netszolgáltató smtp-je.

colt
            Felhasználó

Na varj csak… Szoval annyira azert meg nem vagyok guru 🙂

Qmail es Postfix azok nincsenek. Javits ki ha tevedtem… toltok le ha nem felejtem el, ha jol emlexem nem resze a disztribnek.

Hibauzenet az nincs ha sendmail-t hasznalok. SMTP-t beallitva van csak mar nem emlekszem mi – mindenesetre annal hogy „Az uzenetet nem sikerult ekludeni” semmivel sem bovebb… 🙁

Amugy tuti nem a levelezoprogi a rossz mert letolteni mind a 3 tud es kuldeni meg egyik sem…

kisbetu
              Felhasználó

Jól titkoljátok, hogy mirõl szól a topik.

Nem lenne illendõ a címben a témát megjelölni?

colt
                Felhasználó

Akkor meg errol szolt… 🙂 Bocsi…

csaba
                  Felhasználó

Hello!

Redhat 9.3 alatt (500MHz Intel PII) -en az Mplayer-t nem tudom leforditani GUI-val mert segmentation faulttal leall… a fontok es a default skin fenn van, amugy ha jol emlekszem (nem az altalabani gepem) az egyik menu megnyitasi fuggvenynel akad el…

Amugy az mplayer magaban megy, de nemelyik meretu videot csak kis meretben hajlando lejatszani (full screen es kozepen egy kis video…) masokat meg teljes kepernyon. -vm, zoom kapcsolok nem sokat ernek (a zoom nagyit, de levagja a kep szelet…)

Harmadik gondom hogy az ekezetes fileneveket nem tudom elohozni… Es ugye ekezetes karaktereket tartalmazo fileokat igy nem tudok megnyitni… 🙁

Ha valaki tud segiteni akkor koszi!

ColT

8 bejegyzés megtekintése - 11-18 / 18
                  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.