2.6.0 kernel modulok

Kezdőlap Fórumok Debiannal kapcsolatos kérdések 2.6.0 kernel modulok

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Nekem is ez volt a gondom., de sikerült megoldanom.
      Nem tudom pontosan mitõl javult meg,. Lehet hogy elõbb kell letölteni a module-init-toost, és csak utána a forgatás, de én még biztos ami biztos a gcc-t is frissítettem , majd újra forgattam a kernelt, és jó lett.

gabaman
      Felhasználó

A probléma oka, hogy a module-init-tools -ban levõ modprobe nem a modules.conf -ot használja, hanem a modprobe.conf -ot. Az /etc -ben levõ modules.conf -ot a module-init-tools forrásban levõ generate-modprobe.conf -fal lehet átkonvertálni:
        #

frank
        Felhasználó

Koszi a tippet Gabaman, de sajna nem mukodott, hiaba generaltam le az /etc/modprobe.conf-ot a module-init-tools forrasaban talalhato generate-modules.conf script-tel (vagy valami ilyesmi a neve), de nem segitett. Eleve a file letrehozasanal minden entry-t WARNING-gal olvasott be, valami olyasmi a baja, hogy
          blablabla.o WARNING MODULE NOT TRANSLATED ❗

Egyebkent a hibauzenet pontosan a kovetkezo, a modprobe alatt.
          modprobe sis900 ] QM_MODULES: FUNCTION NOT IMPLEMENTED

HELPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!

Frank

gabaman
          Felhasználó

Ezt a hibaüzenetet a régi modprobe generálja. Mit ír ki a
            $
            Ennek kellene lennie:

Code:
            module-init-tools version 0.9.14
            frank
            Felhasználó

Koszonom a segitseget, valszeg en voltam bal*****, vagy a kernel nem fordult le normalisan, de egy make modules es egy make modules_install az /lib/modules/2.6.0/build konyvtarban megoldotta a problemat. Csak azt nem tudom, hogy a kernel forditaskor a make miert nem csinalta meg, es ha jol emlekszem akkor kiadtam ezeket az utasitasokat!

MIndegy a lenegy, hogy mukodik…

Amikor kilepsz a menuconfigbol, aszondja, hogy futass make-t, az utan kell meg make modules es modules_install mert csak a make dep es bzImage-t helyettesiti, vagy minden meg kellene csinalnia?

Udv: Frank

frank
              Felhasználó

Koszonom a segitseget, valszeg en voltam bal*****, vagy a kernel nem fordult le normalisan, de egy make modules es egy make modules_install az /lib/modules/2.6.0/build konyvtarban megoldotta a problemat. Csak azt nem tudom, hogy a kernel forditaskor a make miert nem csinalta meg, es ha jol emlekszem akkor kiadtam ezeket az utasitasokat!

MIndegy a lenegy, hogy mukodik…

Amikor kilepsz a menuconfigbol, aszondja, hogy futass make-t, az utan kell meg make modules es modules_install mert csak a make dep es bzImage-t helyettesiti, vagy minden meg kellene csinalnia?

Udv: Frank

csaba
                Felhasználó

Hi,

remelem talalkozott mar valaki a kovetkezo problemaval ❗
                  Lefordul rendesen a 2.6.0 de bootolas utan nem tud/hajlando betolteni egyetlen modult sem. Olvastam, hogy a legujabb module-init-tool es modutils kell hozza, de az mar fent van, de semmit…
                  Unable to load „QT_MODULE”
                  Ezzel gyakorlatilag hasznalhatatlanna teve a gepet, mivel a amit csak lehet ugye modulban tartok.
                  Van koztetek olyan, akinek normalisan megy ez a verzio, mert akiket en kerdeztem senkinek sem sikerult meg mukodesre birnia!
                  Ez emberi bal*****sag lenne, vagy kezdeti „gyermekbetegsed” (ahogy a cimboram mondana).

Elore is koszonok minden segitseget, es aki tudja a valaszt az legyen szives irjon, mert amig ez nem mukodik nem tudom elvezni azuj kernel adottsagait.

Frank

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
                • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.