Kezdőlap › Fórumok › Debiannal kapcsolatos kérdések › 2.6.0 kernel modulok
- This topic has 6 hozzászólás, 4 résztvevő, and was last updated 21 years, 5 months telt el by
frank.
-
SzerzőBejegyzés
-
2003-12-29-10:58 #1926276
Nekem is ez volt a gondom., de sikerült megoldanom.
Nem tudom pontosan mitõl javult meg,. Lehet hogy elõbb kell letölteni a module-init-toost, és csak utána a forgatás, de én még biztos ami biztos a gcc-t is frissítettem , majd újra forgattam a kernelt, és jó lett.2003-12-29-11:09 #1926277A probléma oka, hogy a module-init-tools -ban levõ modprobe nem a modules.conf -ot használja, hanem a modprobe.conf -ot. Az /etc -ben levõ modules.conf -ot a module-init-tools forrásban levõ generate-modprobe.conf -fal lehet átkonvertálni:
#2003-12-29-12:34 #1926278Koszi a tippet Gabaman, de sajna nem mukodott, hiaba generaltam le az /etc/modprobe.conf-ot a module-init-tools forrasaban talalhato generate-modules.conf script-tel (vagy valami ilyesmi a neve), de nem segitett. Eleve a file letrehozasanal minden entry-t WARNING-gal olvasott be, valami olyasmi a baja, hogy
blablabla.o WARNING MODULE NOT TRANSLATED ❗Egyebkent a hibauzenet pontosan a kovetkezo, a modprobe alatt.
modprobe sis900 ] QM_MODULES: FUNCTION NOT IMPLEMENTEDHELPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!
Frank
2003-12-29-12:56 #1926279Ezt a hibaüzenetet a régi modprobe generálja. Mit ír ki a
$
Ennek kellene lennie:
Code:module-init-tools version 0.9.142003-12-29-13:12 #1926280Koszonom a segitseget, valszeg en voltam bal*****, vagy a kernel nem fordult le normalisan, de egy make modules es egy make modules_install az /lib/modules/2.6.0/build konyvtarban megoldotta a problemat. Csak azt nem tudom, hogy a kernel forditaskor a make miert nem csinalta meg, es ha jol emlekszem akkor kiadtam ezeket az utasitasokat!
MIndegy a lenegy, hogy mukodik…
Amikor kilepsz a menuconfigbol, aszondja, hogy futass make-t, az utan kell meg make modules es modules_install mert csak a make dep es bzImage-t helyettesiti, vagy minden meg kellene csinalnia?
Udv: Frank
2003-12-29-13:13 #1926281Koszonom a segitseget, valszeg en voltam bal*****, vagy a kernel nem fordult le normalisan, de egy make modules es egy make modules_install az /lib/modules/2.6.0/build konyvtarban megoldotta a problemat. Csak azt nem tudom, hogy a kernel forditaskor a make miert nem csinalta meg, es ha jol emlekszem akkor kiadtam ezeket az utasitasokat!
MIndegy a lenegy, hogy mukodik…
Amikor kilepsz a menuconfigbol, aszondja, hogy futass make-t, az utan kell meg make modules es modules_install mert csak a make dep es bzImage-t helyettesiti, vagy minden meg kellene csinalnia?
Udv: Frank
2009-12-04-19:55 #1872124Hi,
remelem talalkozott mar valaki a kovetkezo problemaval ❗
Lefordul rendesen a 2.6.0 de bootolas utan nem tud/hajlando betolteni egyetlen modult sem. Olvastam, hogy a legujabb module-init-tool es modutils kell hozza, de az mar fent van, de semmit…
Unable to load „QT_MODULE”
Ezzel gyakorlatilag hasznalhatatlanna teve a gepet, mivel a amit csak lehet ugye modulban tartok.
Van koztetek olyan, akinek normalisan megy ez a verzio, mert akiket en kerdeztem senkinek sem sikerult meg mukodesre birnia!
Ez emberi bal*****sag lenne, vagy kezdeti „gyermekbetegsed” (ahogy a cimboram mondana).Elore is koszonok minden segitseget, es aki tudja a valaszt az legyen szives irjon, mert amig ez nem mukodik nem tudom elvezni azuj kernel adottsagait.
Frank
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz