2.6.0 stable tapasztalatok

Kezdőlap Fórumok Vegyes felvágott 2.6.0 stable tapasztalatok

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 26
  • Szerző
    Bejegyzés
    sede
    Felhasználó
      rushmoon
      Felhasználó

Hello!

A hup-on találtam egy linket, az átállást fontolgatóknak hasznos lehet (izé, átállás mínz váltás 2.6-os kernel-re, nehogy rosszra gondoljatok :)). Bár a cikkíró redhat-et használ, de általános problémákat is megemlít. Pl.: sysfs, module-init-tools, usb, stb…

Jó olvasást, kellemes karácsonyt, és linuxban gazdag újévet kívánok mindenkinek! 🙂

gabcsi
        Felhasználó

Hali mindenkinek!

Nem telejesen ide illõ problémám van, de leírom mégegyszer ide:

– bin.-bõl felteszem a NVidia-t a 2.4.23 kernel alá -] minden nagyon jó 😛 kernel forrás természetesen marad fenn!
          – lefordítom az NVidia-t (milliószor leírt módon) a 2.6.0 kernel alá -] most is minden nagyon OK! 😆 kernel forrás marad
          – reoot kernel-2.4.23 az NVidia nem mûködik, viszont a boot 2.6.0 mûködik! 😕
          Semmi baj 2.4.23 alá megint felteszem binbõl az NVidiat! Reboot 2.4.23 OK!
          – Boot 2.6.0 NVIDIA nincs sehol??

Egy forum tag egyszer azt írta, hogy a külömbözö kernelekhez kölön megy a driver!
          De mégsem!? 😯

Hogyan is van ez?

A másik problémám a BTB848 chipes TV kártya, olvasta feljebb, hogy megy a TV-is !
          Nekem nem? Azt olvastam vhol, hogy ez még nincs portolva a 2.6-ba, de lehet hogy még vmelyik 2.5-nél maradt meg az emlék!
          Tehát, ha leírnád nekem, hogyan izzítottad be, nagyon megköszönném!

Ja, van mégy egy dolog a LIRC!

sede
          Felhasználó

Hello!

A /lib/modules házatáján kellene szétnézni elõször, ide pakolja a különbözõ kernelek moduljait. Itt lehet valami gáz. Ez alatt van egy build nevû link, amelyik a megfelelõ kernelre kell mutasson. Ez sokszor nincs, vagy egy másik linkre mutat, amit átállítottunk közben.
            Mégegyszer átgondolva a probléma az lehet, hogy mindig ugyanazt a module-t írja felül, valószínü a két kernelnek ugyanaz a neve.

A bttv megy a 2.6-on, csak module-ként kell fordítani és úgy meghívni. Nem tudom, hogy megy ez debianon, de ha beírod, hogy
            modprobe tuner type=5 #vagy ami van
            modprobe bttv card=37 #vagy ami van
            Akkor mennie kell.

_lwe_
            Felhasználó

Ha két különbözõ kernelt akarsz használni Nvidia driverrel, akkor a következõket kell tenned.
              Ha van modjuk egy 2.4.23-mas kerneled, akkor feltelepíted rá a drivert, majd a /lib/modules/2.4.23/kernel/drivers/nvidia.o
              fájlt lemásolod valahova, mert a következõ telepítéskor az Nvidia telepítõje mániákus módon le fogja törölni az elõzõ telepített drivert.
              Ezután feltelepíted a 2.6-os kernelre is az Nvidia drivert, majd visszamásolod az eredeti helyére az nvidia.o nevû fájlt. Csak az adott kernelen fordított drivert szabad visszamásolni a helyére.
              2.6-os kernellel még nem próbáltam, de van fent a 2.4.20-as verziótól öt különbözõ fent, és mindegyiken megy az nvidia is.

gabcsi
              Felhasználó

Köszi, ez nagyon vadállat!
                Igy már OK! 😆 😆

Még van egy kis gond, a 2.4.x-ekhez fenn a NVidia-5xxx legújabb, viszont a 2.6.0-hoz a 4496-ot akarom feltenni de vmi hibádzik neki!
                Elsõ körben el akartam távolítani az nvidiat -] modprobe -remove nvidia -] közölte, hogy nem lehet!
                Kiszedtem az nvidia.ko-t a megfelelõ helyrõl, így folytatódott a telepítés, de vmi a frissen fordított 2.6.0-ból hiányzott neki (vmi. include cucc)!
                Pedig már egyszer ment a 2.6.0 alatt ugyanez az NVidia! 😡 😡

köszi!

hugo
                Felhasználó

Elsõ körben el akartam távolítani az nvidiat -] modprobe -remove nvidia -] közölte, hogy nem lehet!

Nem futott közben az X? 😉

Kiszedtem az nvidia.ko-t a megfelelõ helyrõl, így folytatódott a telepítés, de vmi a frissen fordított 2.6.0-ból hiányzott neki (vmi. include cucc)!  
                  Pedig már egyszer ment a 2.6.0 alatt ugyanez az NVidia! 😡  😡  

Kicsit foltozni kell a forrást, hogy leforduljon. Nézz utána a http://www.minion.de címen!

gabcsi
                  Felhasználó
                    admin
                    Adminisztrátor

make xconfig
                      linux multimedia support
                      video support
                      video for linux
                      bt848

Ezeket nezegesd at …

admin
                      Adminisztrátor