2.6.10 -es kernel & SuSE 9.0

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 2.6.10 -es kernel & SuSE 9.0

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 17
  • Szerző
    Bejegyzés
    fellow
    Felhasználó

2.6 alatt nem kell scsiemu;
      reszletek a kernel_felkonfigban;

pomm
      Felhasználó

Az, hogy a kernellel gondjaid vannak még nem ok arra, hogy ne vedd észre az uhu-s és suse-és topic közötti különbséget…
        Téma átmozgatva…linket hagytam…
        Amúgy sztem már a 2.6.9-es sem használt emu az atapi cuccokhoz, de lehet, hogy tévedek…
        A süsünek szét van patchelve a kernele, te milyet fordítottál? Vanillát?

lvil
        Felhasználó

Igazad van Pomm!
          Figyelmetlen voltam, sorry!

Vannilát fordítottam!
          Kb. fél éve, nem tudom pontosan az idejét, amikor megjelent a 2.6-os kernel akkor is ez volt a problémám hogy a cd-írás nem mûködött.
          Azt nem tudom, hogy ha a kernelbe egyáltalán nem fordítok SCSI cuccot akkor hogyan veszi SCSI-nak a cd-írót???
          Nem igazán értem ezt a részét a kernel mûködésének tud valaki használható linket vagy leírást a témával kapcsolatban?

Köszi a segítséget!

lvil

pomm
          Felhasználó

Feljebb fellow linkje, az nagyon tuti, csak kicsit száraz 😀
            Amúgy megprószálhatod a köv parancsot:
            cdrecord -scanbus

lvil
            Felhasználó

Pomm!

Ezekkel a leírásokkal van egy kis problémám!
              Az a bajom velük hogy akárhányat olvas el az ember az annyiféleképpen közelíti meg a dolgokat!

Egy-két dolog!
              Alakryon fórumában és Fellow fórumában!

Alakryon: Ha az ACPI és az APM is be van kapcsolva, akkor az fog mûködni, amelyik elõbb
              betöltõdik.

Fellow: acpit vagy apmt használj, egyszerre a kettõ nem megy; acpi modernebb

Alakryon: RAM disk support mindenképp kell, kapcsoljuk be.

Fellow: RAM disk support = N – fix méretû területet lefoglal a memóriában

Ezeken kívûl még voltak ellentmondások, de nem is az a baj!
              Mind a két variáció alapján az én rendszeremre ûltetve csináltam kernelt és satu!
              Elszáll az egész már akkor amikor a reiseres partíciót akarja mountolni és az automount is be van kapcsolva meg a reiser támogatása is!
              Még szórakozok egy keveset a dologgal szerintem de akkor ha egyszer jó lesz majd örülni fogok! 🙂

Ha van valakinek ötlete akkor légyszi írjon!

Köszi: lvil

pomm
              Felhasználó

Nos ezzel egyetértek… 🙂
                Mit adott a cdrecord -scanbus parancs?
                Ram disk nem árt ha be van kapcsolva! Tapasztalat.
                ACPI APM:
                Nos csak tudod, mit használ a géped, azt kell beleforgatni! Ha APM-nél a haltra nem kapcsol ki, akkor ACPI. Kettõt együtt soha nem használtam…

lvil
                Felhasználó

Pomm!

cdrecord -scanbus :

[attachmentid=254]

lvil
                  Felhasználó

[attachmentid=255]

a két kép amit feltettem az az eredeti kernel (2.4.21-266-smp4G) mellett készült.
                    ezt az állapotot kellene 2.6.10 alatt is produkálni, ha nem használ scsi-emut akkor mit???

lvil

lvil
                    Felhasználó

[attachmentid=256]

ez a helyzet 2.6.10-es kernel alatt, én sajnos még mindig nem értem!
                      cdrecord -scanbus parancs hatására ugyanaz jelenik meg mint az eredeti 2.4-es kernel verzióban. (ez a parancs sztem csak megnézi a feltételnek megfelelõ eszközöket — lehet hogy tévedek)

Induláskor van még egy probléma: a hotplug cuccoknál faild jelenik meg. A hotplug eszközöknél megint csak zavaros a kép. Nekem a klasszikus hotplug eszköz a szerverekben használt hotplug winchesterek, pci eszközök. Nálam természetesen ilyenek nincsenek.

pomm
                      Felhasználó

Ok, megnézem nálam mi a helyzet…estig letesztelem…

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 17
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.