2.6.10 -es kernel & SuSE 9.0

Kezdőlap Fórumok SuSE Linux SuSE kezdõ 2.6.10 -es kernel & SuSE 9.0

7 bejegyzés megtekintése - 11-17 / 17
  • Szerző
    Bejegyzés
    lvil
    Felhasználó

Pomm!

Várom tapasztalataidat, mert én nem jutok elõre! 🙂 :blink: 😆

lvil

pointux
      Felhasználó

Attól, hogy a scsi részben nem engedélyezel semmilyen eszközt, még az ide-scsi bennt lehet, mert az a ata alatt található.
        Az ide-scsi támogatás megszüntetéséhez töröld teljesen a BLK_DEV_IDESCSI paramétert.
        (Egyébként nem tudom, hogy áll-e még az, hogy 2.6 alatt sem tud a cdrecord udf struktúrát létrehozni scsi emuláció nélkül.)

lvil
        Felhasználó

Vizsla!

Ez a megoldás se jó sajnos:
          [attachmentid=261]

most legalább van változás!

Amikor az eredeti kernellel bootolok akkor : attachment ide-scsi

Ha kiveszem az új kernelbõl akkor: ide-scsi module loading faild, de ha az ide-scsi bent van úgy se jó 🙂

azért köszi

fellow
          Felhasználó

lvil:
            „Alakryon fórumában és Fellow fórumában!”
            elobbi mit takar?

„Alakryon: Ha az ACPI és az APM is be van kapcsolva, akkor az fog mûködni, amelyik elõbb
            betöltõdik.

Fellow: acpit vagy apmt használj, egyszerre a kettõ nem megy; acpi modernebb”
            egyszerre ugyis csak az egyik megy, ugyhogy teljesen felesleges min2t berakni; raadasul ha van acpid, akkor minek apm?

„Alakryon: RAM disk support mindenképp kell, kapcsoljuk be.

Fellow: RAM disk support = N – fix méretû területet lefoglal a memóriában”
            mire jo a ramdisk? initrd, bootsplash, egyeb /verz dolgok; teljesen jol megleszel nelkule;

„Elszáll az egész már akkor amikor a reiseres partíciót akarja mountolni és az automount is be van kapcsolva meg a reiser támogatása is!”
            kapcsold ki az automountot es nezd at az fstabot (vagy rakd ki es megnezzuk);

cdiras:
            ha feltoltod vhova a .configod, akkor megnezzuk;

pomm
            Felhasználó

fellow-nak igaza van… Nálam nincs gebasz a cd-vel… Kéne a configod…

lvil
              Felhasználó

Sziasztok!

Megoldódott a cd probléma! SCSI cuccokat is befordítottam így most jó lett! köszi a segítséget

A hotplugos dolgokban is tudnátok segíteni? Bootnál amikor tölti akkor faild jelenik meg!

Ntfs partíciómat gond nélkül mountol a fat32-est pedig nem,az nls,iocharsetre iso8859-2 állítottam be a codera pedig 852-t, itt mi lehet a baj?

köszi a segítséget!

lvil

csaba
                Felhasználó

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni!

SuSE 9.0 linuxot használok!
                  Elhatároztam hogy frissítem a kernelt (2.6.10 -re), beállítottam lefordítottam és mûködik egy apró hibát leszámítva.
                  Plextor Premium CD íróm van a gyári kernel scsi (sr0) eszköznek jelzi, gondolom ez amiatt van mert CD író és a linux SCSI emu-t használ az íráshoz. (de lehet hogy rosszul gondolom)
                  Az új kernellel viszont már csak sima (hdc) CD meghajtóként kezeli a rendszer. Mit kell beállítani a kernelbe hogy ugyanúgy mûködjön mint a gyári kernellel? (SCSI eszköz nincs a gépemben)

Elõre is köszi a segítséget!

7 bejegyzés megtekintése - 11-17 / 17
                • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.