2.6.13-mas kernellel az intializing udev leáll

Kezdőlap Fórumok Slackware, Slax problémák 2.6.13-mas kernellel az intializing udev leáll

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
  • Szerző
    Bejegyzés
    jbekesi
    Felhasználó

hello!
      letöltöttem(mert biza már adsl-m van 😀 ) a 2.6.13-mas kernelt, mert a 2.6.8.1 már kezd régi lenni.

goraki
      Felhasználó

Hála jbekesi-nek rájöttem, hogy nem adtam ki a make modules_install-t. Elõtte nem volt /lib/modules/2.6.13-mas könyvtár. Miután kiadtam lett. De még mindig lefagy az udev elõtt/után/közben… :angry:

jbekesi: Nem, külön ki kell adni a make modules_install-t is 😀

admin
        Adminisztrátor

Hála jbekesi-nek rájöttem, hogy nem adtam ki a make modules_install-t. Elõtte nem volt /lib/modules/2.6.13-mas könyvtár. Miután kiadtam lett. De még mindig lefagy az udev elõtt/után/közben… :angry:

jbekesi: Nem, külön ki kell adni a make modules_install-t is 😀
          [align=right][snapback]148702[/snapback][/align]

Ez is jó! 😉

make(elkészül a kernel és a modulok is 🙂 ) &&make install(telepiti a kernel imaget -vmlinuz-néven,
          de nem írja felül a régit ha az make menuconfig alatt adsz külön nevet, vagy számot 😉 )&&make modules_install(telepiti a modulokat)

„De még mindig lefagy az udev elõtt/után/közben.”

biztosan kimaradt a kernelbõl! 🙂
          config?

goraki
          Felhasználó

Ez is jó! 😉

make(elkészül a kernel és a modulok is 🙂 ) &&make install(telepiti a kernel imaget -vmlinuz-néven,
            de nem írja felül a régit ha az make menuconfig alatt adsz külön nevet, vagy számot 😉 )&&make modules_install(telepiti a modulokat)
            [align=right][snapback]148704[/snapback][/align]

Egy próbát megér… Mindjárt ki is próbálom! (bár make és modules_install már volt, marad a make install)
            Ui.: Kínomban már a hup-on is megkérdeztem…

goraki
            Felhasználó

A make install-lal se sikerült életre keltenem, bár a lilo.conf miatt panaszkodott…

goraki
              Felhasználó

A hupon kezdünk haladni: várni kell sokat, és akkor tovább megy. De ha mindig várnom kell, inkább maradok a 2.6.8.1-esnél :angry:

goraki
                Felhasználó
                  goraki
                  Felhasználó

Hello! Sikerült megoldanom, hála a slackware.hu -nak:
                    -letöltöttem a 10.1-es udevjét(050-est) innen: http://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-10.1/slackware/a/
                    -átmenetem 2.4-es kernel alá, majd installpkg udev-050-i486-1.tgz
                    -rebootkor már kegyetlenül gyorsan elindult. és a man is megy(új udev-vel)

Most már csak az ldconfig kivételén gondolkozom. 😀

csaba
                    Felhasználó

hello!
                      letöltöttem(mert biza már adsl-m van 😀 ) a 2.6.13-mas kernelt, mert a 2.6.8.1 már kezd régi lenni.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9
                    • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.