Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE haladó › 2.6.2-es kernel élesztésnél:
- This topic has 16 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 21 years, 4 months telt el by
fellow.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-02-10-06:15 #1929397
1. hálókártyát felismeri, viszont IP címet egy szerverrõl kapok, DHCP-n keresztül, valamint proxy is van (a szerveré). elvileg legalábbis így van, a gyakorlatban rámszól, hogy rossz proxykiszolgáló (nem rossz!) és hogy ellenõrizzem. megnéztem a boot logot, a DHCP beállás failed.
Hali!
A netet fel tudod hozni
# dhcpcd eth0 -valHa nem kapsz a servertõl IPt, akkor én megnézném, hogy nem csúszott-e ki kábel meg ilyesmik. Esetleg modem restart.
Ha ezek után sem megy, akkor a MAC-addresst ellenõrizd le, mert egyes szolgáltatók erre a címre rögzítik a netet, és ha mondjuk van két hálókarid, és a 1. -ra van rögzítve, akkor a káblet átdugva nem fog menni a 2.-kártyán.Ezt a címet könnyen változtathatod:
#ifconfig ethX hw ether xx:xx:xx:xx:xx:xxether-kartya tipusa(ne változtasd)
ethX-kartya(0,1 stb)…
xx:xx:xx:xx:xx:xx-HW address, amire rögzítve van a net. Ha ilyen neted van, akkor ügyfélszolg.Ha ezek után sem kapsz IPt, akkor nem tudom mi baj. Esetleg egy LiveCD-rõl bootolj be, hogy úgy megy-e.
Ha kapsz IP-t, de nem látsz ki a netre, akkor elõször is
# ping google.com
Ha nem megy, akkor ellenõrizd az /etc/resolv.conf -ot. Ide írd be a névszerverek nevét, ha nincsenek bent(esetleg hozd létre, ha nem létezik 😉Remélm, azért segített valamit…
EDIT:
nameserver 213.46.246.51
nameserver 213.46.246.52
Ezek a chello name serverei, használd egészséggel 😉2004-02-10-08:46 #1929398Szia Gege!
köszi, de nem egészen itt a baj. a hálókártaya fent van, de nem látja a kinti szervert. (egy szobával odébb van egy p1-es, az osztja meg a datanet ADSL-t három gépre. debian van rajta, és nem piszkálom, mert nem az én dolgom, de megy jól. 🙂 )
2.4-es kernel alatt megy minden jól, majd váltok 2.6ra, ott meg valamiért nem látja a szerver gépet. (igazából az egész hálózatot nem látja.)
kábel be van dugva, hálókártya csak egy van és semmi baja (különben nem tudnék írni itten…)azt esetleg nem tudjátok, hogy lehetne megoldani, hogy kétféle nvidia driver legyen fent a két kernelnek?
2004-02-10-09:26 #1929399😀 😀 😀 nvidia legyûrve. elég volt neki egy -K csati, és újra kellett fordítanom mindkettõhöz, úgyhogy mostmár minkettõnek van sajátja.
rájöttem az alap problémám, hogy ha az egyik kernel alatt átállítok valamit, azt átállítja a másikon is. így ha átállítom a netet 2-6 altt, akkor nem megy 2.4s alatt (sem…) viszont a jelenleg (2.4 alatt) jó beállítást nem szereti. 🙄
hogy lehetne teljesen különválasztani ezeket a config beállításokat?
2004-02-10-14:16 #1929400Nézd csak meg, a SuSe marketinges anyagában szerepel, hogy a SuSe 9 már fel van készítve a 2.6-os kernel fogadására. Hogy ez nem így van, kérd számon a SuSe ügyfélszolgálaton.
„Itt a 2.6 verziójú tesztrendszermag
Az új SUSE LINUX-ban megtalálható a legfrissebb, 2.6 verziójú tesztrendszermag is. Ennek használatát elsõsorban a tapasztaltabb felhasználóknak ajánljuk, mivel a rendszermagnak még van néhány apróbb problémája: nem fut minden hardveren, illetve néhány hardver-specifikus alkalmazást adaptálni kell 2.6 verziójú rendszermag alá. Ezért a SUSE LINUX 9.0 alapértelmezetten a 2.4.21 rendszermag optimalizált változatát használja, amely tartalmazza a 2.6-os rendszermag néhány újdonságát is, például a továbbfejlesztett ütemezõt, ACPI támogatást és az Advanced Linux Sound Architecture-t is.”
http://www.linuxforum.hu/modules.php?name=…rticle&sid=14812004-02-10-15:53 #1929401már egy ideje gondolkozom, hogy átállok debianra, csak nem éreztem magam elég felkészültnek hozzá, többek közt ezért kezdtem bele a kernel fordításba is. még most sem érzem magam felkészültnek, de lehet most jött el az ideje. (nem állítom, hogy nem az én kernelemmel van a baj, de ez a beállítás dolog furcsa. 2.6 alatt nincs sem hangom, sem netem. a beállítások elvileg jók, 2.4 alatt minden ok.)
2004-02-11-00:24 #1929402„már egy ideje gondolkozom, hogy átállok debianra, csak nem éreztem magam elég felkészültnek hozzá”
ha ezeket kiolvasod, akkor nem lesznek kulonosebben problemaid: http://fellow.uw.hu/index.html#debian-altalanos – „Szertnék többet tudni a Debianról!”2009-12-04-19:55 #1872586Sziasztok!
SuSE 9, 2.4.21-166-os kernel alapból, fordítottam egy 2.6.2 -t a kernel.org-ról.
beállítottam grub-ba, indításnál az alábbi hibaüzenetet kaptam:Loading kernel/fs/reiserfs/reiserfs.o
insmod: error inserting ‘lib/modules/2.4.21-166-athlon/kernel/fs/reiserfs/reiserfs.o:-1 invalid modul format’
root -NFS -no NFS server avaiable, giving upkernel panic: VFS: unable to mount root fs on fd0
a grubban az alábbi bejegyzés tartozik ide:
title Linux2.6.2
kernel (hd0,3)/boot/bzImage root=/dev/hda4/host0/bus0/target0/lun0/part1 quiet
initrd(hd0,0)/boot/initrdvalaki esetleg meg tudná mondani mi nem jó?
a gyökérpartícióm a hda4 -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz