Kezdőlap › Fórumok › Zenwalk Linux › 2.6.20 devel
- This topic has 42 hozzászólás, 6 résztvevő, and was last updated 18 years telt el by
uzsolt.
-
SzerzőBejegyzés
-
2007-06-02-11:33 #2113043
Az volt a gondja, hogy nem talált az általa használt kernelhez devel, kernel esetén azt a forrásfa(csomagot), amelyből a kernel fordítva lett.
Ezt megoldhatta volna azzal, hogy letölti a legfrissebb Linux kernelforrást, fordít egyet (aminek egyébként más gyakorlati haszna is van), és fent hagyja a forrásfát, lehetőleg a /usr/src/linux link alatt.
Nehéz rálelni arra a nagy F betűre, ami a full source-ot jelenti, felteszem.
2007-06-02-11:33 #2113044Az volt a gondja, hogy nem talált az általa használt kernelhez devel, kernel esetén azt a forrásfa(csomagot), amelyből a kernel fordítva lett.
Ezt megoldhatta volna azzal, hogy letölti a legfrissebb Linux kernelforrást, fordít egyet (aminek egyébként más gyakorlati haszna is van), és fent hagyja a forrásfát, lehetőleg a /usr/src/linux link alatt.
Nehéz rálelni arra a nagy F betűre, ami a full source-ot jelenti, felteszem.
2007-06-02-11:36 #2113045Lehet, hogy én értettem félre, de szerintem szimplán nem találta a 2.6.20-as verziót, és nem az, hogy nem ismeri a make menuconfig, make oldconfig, make, stb. mágikus kernelkészítő parancsokat.
2007-06-02-11:36 #2113046Lehet, hogy én értettem félre, de szerintem szimplán nem találta a 2.6.20-as verziót, és nem az, hogy nem ismeri a make menuconfig, make oldconfig, make, stb. mágikus kernelkészítő parancsokat.
2007-06-02-11:38 #2113047pamach wrote:😀 Nem nem átverés 😀 Csupán csak addig jutottam ebben a listában hogy a 2.6.2 után a 2.6.20.1 következik. Nekem logikus volt hogy köztük kellene lenni a 2.6.20 nak. Ezért itt fel is hagytam a kereséssel. Sajnos csak most látom hogy a 2.6.20 alább van. (mondjuk most sem értem miért, de jogos, tényleg ott van)Kukukk:
sajnos tényleg nem elég a devel, kell a source is a virtualboxnak.2007-06-02-11:38 #2113048pamach wrote:😀 Nem nem átverés 😀 Csupán csak addig jutottam ebben a listában hogy a 2.6.2 után a 2.6.20.1 következik. Nekem logikus volt hogy köztük kellene lenni a 2.6.20 nak. Ezért itt fel is hagytam a kereséssel. Sajnos csak most látom hogy a 2.6.20 alább van. (mondjuk most sem értem miért, de jogos, tényleg ott van)Kukukk:
sajnos tényleg nem elég a devel, kell a source is a virtualboxnak.2007-06-03-18:00 #2113049kösz hogy így kitárgyaltok, de csupán annyi bajom volt hogy nem találtalm a 2.6.20 -forrást, és ismerem a make menuconfig stb. parancsokat, mert ha visszaolvatok első körben egy új kernel fordításával oldottam meg. Egyébként a problémám meoldódott, kis segítséggel, leírtam azt is hogy hogyan, szal szerintem a topic zárva:D
2007-06-03-18:00 #2113050kösz hogy így kitárgyaltok, de csupán annyi bajom volt hogy nem találtalm a 2.6.20 -forrást, és ismerem a make menuconfig stb. parancsokat, mert ha visszaolvatok első körben egy új kernel fordításával oldottam meg. Egyébként a problémám meoldódott, kis segítséggel, leírtam azt is hogy hogyan, szal szerintem a topic zárva:D
2007-06-03-18:09 #2113051Egyébként, mivel kb 2001-2 -ben (redhat 6.0 talán) telepítettem az első linuxot, és ismerem a régi hozzáállást (is) nagyon nem tetszik hogy az összes elvileg kezdő linuxosoknak szóló fórumon, jól megmondó nagyokos én vagyok a sztár hozzászólások burjánzanak, a régi gyere öreg segítek ha valamit nem értesz helyett. Tudom hogy valszeg a fiatalos én vagyok a nagyokos hév gerjeszti ezeket a hozzászólásokat, de nem emlékszem hogy fellow vagy vector ilyet valaha is megengedett volna magának. Márpedig ha ők voltak olyan kedvesek hogy türelmesen magyaráztak, szerintem senkinek nincs joga az én vagyok az ász te meg a hülye kis kezdő és örülj hogy linuxot használhatsz hozzászólásokhoz.
Egyébként akinek nem inge ne vegye magára.
2007-06-03-18:09 #2113052Egyébként, mivel kb 2001-2 -ben (redhat 6.0 talán) telepítettem az első linuxot, és ismerem a régi hozzáállást (is) nagyon nem tetszik hogy az összes elvileg kezdő linuxosoknak szóló fórumon, jól megmondó nagyokos én vagyok a sztár hozzászólások burjánzanak, a régi gyere öreg segítek ha valamit nem értesz helyett. Tudom hogy valszeg a fiatalos én vagyok a nagyokos hév gerjeszti ezeket a hozzászólásokat, de nem emlékszem hogy fellow vagy vector ilyet valaha is megengedett volna magának. Márpedig ha ők voltak olyan kedvesek hogy türelmesen magyaráztak, szerintem senkinek nincs joga az én vagyok az ász te meg a hülye kis kezdő és örülj hogy linuxot használhatsz hozzászólásokhoz.
Egyébként akinek nem inge ne vegye magára.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz