2.6.5 kernel — nem megy a mouse

Kezdőlap Fórumok Vegyes felvágott 2.6.5 kernel — nem megy a mouse

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 22
  • Szerző
    Bejegyzés
    rushmoon
    Felhasználó

ezt nem értem: akkor most benne van vagy nincs?  
      fordítok egyet 🙂

Szerintem benne van, írtam már: úgy tudom el sem indul az uhu nélküle, nem hogy X-et töltene…

Az /usr/src/linux/.config-ot nézted?

gUHU
      Felhasználó

hasznald a ketszeresen javitott gyari kernelt sztem. tobbre mesz vele

igazad van, ellenben a kíváncsiság hajt csak megint 🙂

pomm
        Felhasználó

ezt nem értem: akkor most benne van vagy nincs?  
          fordítok egyet 🙂

Szerintem benne van, írtam már: úgy tudom el sem indul az uhu nélküle, nem hogy X-et töltene…

Az /usr/src/linux/.config-ot nézted?

biztos, hogy nem indul el nélküle! Ez miatt hullott a hajam amikor kernel forgatásra adtam a fejem anno elösszö… 😆

killall
          Felhasználó

elhiszem, de uhu ala felesleges forgatni.
            slack ala mar inkabb, bar ottis egeszjo a gyari 🙂
            esetleg probalj egy 2.6.7-et, az a legujabb 🙂
            en tegnap forditottam deb ala 2.4.24-et, es bizony elegge sokat szivtam vele, kihagytam a direktbeforditott scsiemulaciot eloszor, meg hasonlo 🙂
            mondjuk mar csaknem feleve nem forditottam, ugyhogy szintentartas vegett tenyleg nemrossz forditgatni 🙂

gUHU
            Felhasználó

azt hiszem, hogy ezt most félbe fogom hagyni, mert sok a más dolog…
              de meg fogom valamikor oldani 🙂
              ha más nem a jövõ héten,mert rakom fel a slack 10-t

viszont egy kérdésem van:

régebben 2.6.5 kernellel futott az uhum, aztán fogta magát az egész és szétesett, nekem meg nem volt türelmem összerakni, hanem telepítettem mindent elölrõl. a bzImage265 fájlt megtartottam, de a grafikus felület nem indult, mivel induláskor nem tudta behúzni az nvidia modult (modprobe nvidia) a /lib/modules/2.6.5/xxx dolgokat hiányolta. hát nem is voltak meg, mert le lettek tolva.
              a kérdés: ha frissen rakok egy uhut (talán megint) akkor fogom ezt a /lib/modules/2.6.5/xxx könyvtárat, elmentem, majd bemásolom és indítok a kernellel akkor fog menni a cucc rendesen, vagy ez leányálom?

killall
              Felhasználó

elvileg mukodnie kene de nem egy „szep” megoldas 🙂

gUHU
                Felhasználó

sejtettem, mi a „szép” megoldás, azon kívül, hogy a gyári kernelt használom?
                  🙂

rushmoon
                  Felhasználó

🙂

Hi!

Felrakod az uhut, telepíted az nvidia drivert, majd használod azt a 2.6.5-ös bzImage-t.
                    (amennyiben mást nem raktál modulba, ha igen akkor azokat újrafordítod, vagy a ‘nem szép’ megoldást választod…)

killall
                    Felhasználó

🙂

hat a szep megoldas az az, hogy forgatsz egy kernelt, ami muxik is 🙂
                      de sztem ha annyira ragaszkodsz a 2.6-hoz, akkor a legujabbal probalkozz. persze hasznalhatod a 2.6.5 configjat is hozza.
                      en pl. a 2.4.24-hez a 2.4.18-bf2.4 nevu eredeti debiankernel konfigjat hasznaltam, aztan persze rendesen atis modositottam 🙂

gUHU
                      Felhasználó

köszönöm a válaszokat!

10 bejegyzés megtekintése - 11-20 / 22
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.