2.6.5+grsec gubanc

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
  • Szerző
    Bejegyzés
    PcZolee
    Felhasználó

Errõl már volt szó, ez a grsec miatt van, néhány dolgot be kell konfigolni, és már jó is lesz! Nézz el ide: http://fellow.linuxforum.hu/
      Itt le van írva, hogy mit, és hogy, de a fórumon is rákereshetsz!

fellow
      Felhasználó

1. ugyanez a kernel forras, de kapcsold ki a grsecet, hogy kiszurd, tenyleg ez-e a hiba;
        majd low, majd medium, stb;
        2. mi fut?
        ‘lsof | sort | uniq > perc0’
        ezt percenekent, amig nem agy (vagy persze tuljutsz a kritikus ioszakon);
        3. CONFIG_GRKERNSEC_KMEM idegelenesen szedd le;

kl223
        Felhasználó

Amint tudom, kipróbálom.
          kl223

kl223
          Felhasználó

Hi!
            Bocs, hogy csak most reagálok, de nem volt idõm kipróbálni!

Szóval: grsec nélkül vígan megy, és most már grsec-kel sem indul újra, hanem a szöveges konzol megy, de a grafikus dolgok nem.
            Nem t’om, most miért nem indul újra, de én minden fordításnál másképp configolom a kernelt, úgyhogy mindegy. Gyanaxom arra, hogy most azért nem indul újra, mert kikapcsoltam a „Local APIC support for uniprocessors” pontot, de nem biztos.

Még néhány apróság: ugye ha nvidia drivert akarunk, mindenképp bele kell fordítani a modulok támogatását a kernelbe, hiszen az nvidia modult szállít, nem?

Felraktam a .config és a .config.cmd fájljaimat ide:
            http://www.tar.hu/kl223/konfig.tar.bz2
            (egyébként ezt meg lehet nézni úgy is, hogy pl. vki berakja az ugyanilyen kernel könyvtárába, aztán make menuconfig, nem?)

Gyanítom, hogy vmit bekapcsoltam a grsec-résznél, amit nem tolerál az X, de hiába nézem, nem látom, hogy mit. Ezért is kérem, hogy vki nézze meg a konfig-fájljaimat!

Köszi elõre is!

kl223

fellow
            Felhasználó

„Szóval: grsec nélkül vígan megy, és most már grsec-kel sem indul újra, hanem a szöveges konzol megy, de a grafikus dolgok nem. „
              kene egy /var/log/XFree86.0.log miutan a problema jelentkezik;
              „Nem t’om, most miért nem indul újra, de én minden fordításnál másképp configolom a kernelt, úgyhogy mindegy. Gyanaxom arra, hogy most azért nem indul újra, mert kikapcsoltam a „Local APIC support for uniprocessors” pontot, de nem biztos. „
              ha tamogatja a procid, akkor kapcsold be; egyem nem, ugyhohy kikapcsolva hagytam mindig; anno egy 2.4-wolk igenyelte a acpi tamogatshoz, de aztoa semmi;

„Még néhány apróság: ugye ha nvidia drivert akarunk, mindenképp bele kell fordítani a modulok támogatását a kernelbe, hiszen az nvidia modult szállít, nem? „
              igen;

„Felraktam a .config és a .config.cmd fájljaimat ide:”
              oke, meg fogom nezni;

„Gyanítom, hogy vmit bekapcsoltam a grsec-résznél, amit nem tolerál az X”
              X ezekkel nem mukodik egyutt:
              abs nem: disable privileged io
              pax felulbiralasaval megy: non-exec dolgok
              binaris nvidiaval nem mukodik egyutt: disallow elf text relocation
              neha gondot okoz: deny writing /dev/(k)mem

csaba
              Felhasználó

Hi!
                Megpróbáltam fordítani 2.6.5-ös kernelt grsec patchhel. Nem ment,
                a köv. a gondom: nem indítja el a grafikus felületet. Na, jó, oké,
                belépünk az 1-es terminálon. Be is lép, de kb. 2 perc után se szó, se
                beszéd – újraindítja a gépet!
                UHU 1.1.1

Gépem:
                Abit BH7 deszka, intel celeron1.7Ghz proci, 256MB DDR ram, 80GB vinyó.

Semmi mással nem csinálja ezt. Biztos, hogy a kernellel van a gond,
                mert a gyári kernellel megy rendesen. Azonkívül nem lehet a memória sem
                hibás, mert volt már olyan, hogy kernelt fordítottam+zenét hallgattam+
                intenzíven másolgattam (tehát rendet raktam a vinyómon) és nem volt gond,
                az akkor lefordított kernel ment rendesen (az egy vanilla 2.6.2 volt)

Itt vannak a fõbb beállításaim: http://www.tar.hu/kl223/konfig.tar.bz2

Vmikor olyasmit hallottam, hogy azért indítja újra mert nem ismeri fel a procit,
                de akkor boot közben indítja újra, nekem meg bootol, és kb. 2 perc múlva
                resetel.

Az lspci kimenete:

Code:
                00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 82845G/GL [Brookdale-G] Chipset Host Bridge (rev 03)

00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 82845G/GL [Brookdale-G] Chipset AGP Bridge (rev 03)

00:1d.0 USB Controller: Intel Corp. 82801DB USB (Hub #1) (rev 02)

00:1d.1 USB Controller: Intel Corp. 82801DB USB (Hub #2) (rev 02)

00:1d.2 USB Controller: Intel Corp. 82801DB USB (Hub #3) (rev 02)

00:1d.7 USB Controller: Intel Corp. 82801DB USB2 (rev 02)

00:1e.0 PCI bridge: Intel Corp. 82801BA/CA/DB/EB PCI Bridge (rev 82)

00:1f.0 ISA bridge: Intel Corp. 82801DB LPC Interface Controller (rev 02)

00:1f.1 IDE interface: Intel Corp. 82801DB Ultra ATA Storage Controller (rev 02)

00:1f.3 SMBus: Intel Corp. 82801DB/DBM SMBus Controller (rev 02)

00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801DB AC’97 Audio Controller (rev 02)

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV34 [GeForce FX 5200] (rev a1)

A dmidecode kimenete túl hosszú volt, ezért inkább felraktam ide:
                http://www.tar.hu/kl223/dmidecode.txt

Ja, és ezeket a gyári kernel alatt futtattam.

Remélem, vkinek van vmi tippje

Ja, és (bár ez nem hinném, hogy fontos) ez a kernel eredetileg a vanilla 2.6.4 volt, úgy patcheltem
                2.6.5-re, aztán grsec-kel.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
              • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.