2.6.6-os kernel?

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 33
  • Szerző
    Bejegyzés
    Bbt
    Felhasználó

http://www.kernel.org/

2.6.6 a legújabb stabil.

mulder
      Felhasználó

még valami:nekem a 2.6.5-ös fordításának leírása van meg,az használható a 2.6.6-hoz?mert most csinálnám elõször a kernelfordítást.

fellow
        Felhasználó

„még valami:nekem a 2.6.5-ös fordításának leírása van meg,az használható a 2.6.6-hoz?”
          igen, egetrenegto valtozas nem szokott lenni;
          milyen iras?

„mert most csinálnám elõször a kernelfordítást.”
          kernel_felkonfigban van par tucat jotanacs (grub floppy, /boot rendbentartasa, …)

sede
          Felhasználó

Fölraktam ezt a legújabb kernelt, kis gondom van a hanggal és a szenzorokkal, de biztos könnyedén megoldható. A tv, internet, és 3d is megy.

pointux
            Felhasználó

Fölraktam ezt a legújabb kernelt, kis gondom van a hanggal és a szenzorokkal, de biztos könnyedén megoldható. A tv, internet, és 3d is megy.

fkosa
              Felhasználó
                sede
                Felhasználó

A baj ezzel az egésszel az, hogy mindent belerakok a kernelbe amit csak lehet, de az uhu indítását teljesen át kell variálni. Vagy hagyjátok, hogy rengeteg hibaüzenet érkezzen?

Egyébként régen még a 2.6 bétánál sokat forgattam ezt a kernelt, így hamar beállítom, de millió opció van és az ember felejt, mindig elolvasni mi mire való az elég fárasztó. Tudjátok a network résznél mennyi almenü és beállítás van… 🙂

Az elõbbi link nem mûködik, nem csak azért mert az ftp el van írva… De azért utánakeresek! 🙂

sede
                  Felhasználó

Mit is tud pontosan ez a patch? A honlapján nincs leítás….

fkosa
                    Felhasználó

Bocs! A jó url:
                      http://sourceforge.net/project/showfiles.p…lease_id=111888

Amúgy ez nem 1 patch, hanem 1 gyûjtemény. Benne van a supermount patch, a squashfs patch (ezt a file-rendszert használja az UHU intrd – de nem árt gzippelni, mert ez az alapértelmezett a 2.6-os kernelnél…), cdfs (ettõl a hang cd-k sávjait wav-ként látod), splashscreen 🙂 ami hasít – grafikus konzol csillivilli, meg ilyenek. Neked a legfontosabb a supermount és a squashfs.
                      Javaslom, hogy úgy kezd a kernel-forgatást, hogy elõször is csomagold ki a /usr/src könyvtárba, hozz létre egy linux symlinket, a /usr/src/linux/include alkönyvtárban hozz létre egy asm symlinket ami az asm-i386-ra mutat, patcheld meg a wolk3.0 patch-el, és másold át a /usr/src/linux könyvtárba az UHU 2.4.x – hivatalos kernelének config-ját (a /boot könyvtárban is meg kell lennie, de az UHU forrásban biztos benne van) ezután jöhet a szokásos ‘make menuconfig’

sok sikert!
                      [/url]

fellow
                      Felhasználó

fkosa:

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 33
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.