Kezdőlap › Fórumok › SuSE Linux › SuSE haladó › 2.6.9-es kernel forítása SuSE alá
- This topic has 1 hozzászólás, 2 résztvevő, and was last updated 20 years, 8 months telt el by
fellow.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-11-13-02:48 #1983798
gammapiscium:
„Sziasztok!”
hi! (ezennel atmegyek interaktivba; neha felreutok, mert betadinos a kezem, sorry)„Egy kis segítséget szeretnék kérni a 2.6.9-es verziójú kernel fordításához.”
http://www.hup.hu/wiki/wiki.phtml?title=Li…nfigur%E1l%E1sa„Letöltöttem tgz-ben, és ki is csomagoltam. Elindítottam egy grafikus telepítõt hozzá, amiben rengeteg mindenben lehet finomhangolni a kernelt. Ezeknek a lehetõségeknek a felderítése számomra rengeteg idõ vesz igénybe, ezért olyanok segítségét szeretném kérni, akik már csináltak hasonlót.”
marpedig marhara nem fogod erteni, hogy hogy kell csinalni, ha egyszer nem kuzdesz meg vele; de te tudod, en meg figyelmeztetlek;„Kérem, azok ne írjanak ide, akiknek olyan gondolatai vannak, hogy olvassam el ezt meg ezt – az esetleg többórányi anyagot, aminek a felét nem is értem – oldalt.”
pedig direkt olvasmanyosra irtam;
najo:„Ami adott: egy AMD K7 processzor,”
processors type- proci family – duron„Asus A7v266E alaplap, VIA-s chipkészlettel,”
lspci megmondja milyen chipkeszlet kell a device drivers- ata / atapi / stb support – pci ide chipset alatt„Promise RAID0 vezérlõvel,”
sorry, de ebben nem tudoksegitweni;„nVidia GeForce2 400,”
device drivers – character devices – /dev/agpart kiakpcs, dri sem kell;
agpt inetz majd az nvidia binaris driver nvagpje (az jobb, trust me)„C-Media 8738,”
device drivers – asoud – alas . pci„rtl8029, rtl8139 (ethernet 100)”
device drivers – network – ethernet 10and100mbit„és egy SuSE 9.1 (qt3-devel, fordítók adottak).”
cool;„Egyszer már lefordítottam a kernelt, de olyan sokmindent bennehagytam, amit a büdös életben nem fogok használni. Láttam fordítás közben, mennyi mindent lefordít, amit nem kéne.”
cool too, par nap es letisztul a kep;„Amit mindenképp használni szeretnék: usb,”
passz, olyanom sincs, de asszem scsit kapcsold be, majd usbbol ami kell; mindekppo device drivers alatt;” iptables (csak ipv4),”
device drivres – network – network oprtions – netwok packet filetering – nefiletr – nyomass be mindent;” nfs.”
passz;„Az baj, ha isdn-t, pcmcia-, atm-, fddi-, mindenféle lemezvezérlõket kiszedem, hogy le se fordítsa? „
olvasd el a kernel_felkonfigot, abban benne van, hogy mi kell; (pintosabban amit nem kell kiszedni, arrol nem irom hogy ki kell szedni;-)„Egyrészt ez egy csomó idõ, másrészt helypazarló.”
helyes;„Volt egy olyan problémám is, hogy a subfs-t nem támogatta az új kernel,”
akkor ‘mount’?„és a cdírót csak root mountolhatta. Ezt hol lehet beállítani?”
a jogosztas alapjait meg a debian_dekstopban leirtam;„Még egyszer, kérem, olyanok írjanak, akiknek segítõ gondolatai, tapasztalatai vannak! Köszönöm elõre is!”
remelem segitettem (es megtanulok balkez ket ujjal gwpelni 😉2009-12-04-19:56 #1877006Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a 2.6.9-es verziójú kernel fordításához.
Letöltöttem tgz-ben, és ki is csomagoltam. Elindítottam egy grafikus telepítõt hozzá, amiben rengeteg mindenben lehet finomhangolni a kernelt. Ezeknek a lehetõségeknek a felderítése számomra rengeteg idõ vesz igénybe, ezért olyanok segítségét szeretném kérni, akik már csináltak hasonlót. Kérem, azok ne írjanak ide, akiknek olyan gondolatai vannak, hogy olvassam el ezt meg ezt – az esetleg többórányi anyagot, aminek a felét nem is értem – oldalt.
Ami adott: egy AMD K7 processzor, Asus A7v266E alaplap, VIA-s chipkészlettel, Promise RAID0 vezérlõvel, nVidia GeForce2 400, C-Media 8738, rtl8029, rtl8139 (ethernet 100) és egy SuSE 9.1 (qt3-devel, fordítók adottak).
Egyszer már lefordítottam a kernelt, de olyan sokmindent bennehagytam, amit a büdös életben nem fogok használni. Láttam fordítás közben, mennyi mindent lefordít, amit nem kéne.
Amit mindenképp használni szeretnék: usb, iptables (csak ipv4), nfs. Az baj, ha isdn-t, pcmcia-, atm-, fddi-, mindenféle lemezvezérlõket kiszedem, hogy le se fordítsa? Egyrészt ez egy csomó idõ, másrészt helypazarló.
Volt egy olyan problémám is, hogy a subfs-t nem támogatta az új kernel, és a cdírót csak root mountolhatta. Ezt hol lehet beállítani?Még egyszer, kérem, olyanok írjanak, akiknek segítõ gondolatai, tapasztalatai vannak! Köszönöm elõre is!
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz