Kezdőlap › Fórumok › UHU Linux › Általános UHU problémák, javaslatok › 2.6 kernel + mount ?
- This topic has 37 hozzászólás, 8 résztvevő, and was last updated 20 years, 10 months telt el by
lacix.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-08-23-17:18 #1964558
Ha már az usb-s eszközökrõl van szó, megkérdezném, hogy miként mountoljak egy fényképezõgépet akkor, ha az automount nincs fenn (kiszedtem). Azért kérdezem, mert a /dev alatt nem találok az uhu-ban sda(x)-et, így nem tudom, hogy csatoljam az /mnt-be.
2004-08-23-17:33 #1964559„médiák” helyett ajánlatos a médiumok használata, egyrészt szebben hangzik, masreszt igy helyes.
Bocsi 🙂
Ja, ebben igazad van, viszont „nagyságrendekkel” rövidebb :lol:.
2004-08-23-17:41 #1964560Ha már az usb-s eszközökrõl van szó, megkérdezném, hogy miként mountoljak egy fényképezõgépet akkor, ha az automount nincs fenn (kiszedtem). Azért kérdezem, mert a /dev alatt nem találok az uhu-ban sda(x)-et, így nem tudom, hogy csatoljam az /mnt-be.
Amennyiben támogatja a kernel ua. mass storage (valószínûleg kevés gyártmányt támogat, de a nevesebb gyártók nem túl új gépeivel nem lesz gond, de utána lehet nézni, hogy mit támogat) a „ludas” a dologban.
2004-08-23-17:53 #1964561Amikor ment az automount akkor csak csatlakoztatni kellett a fényképezõgépet és már meg is jelent az /mnt könyvtárban, de most hogyan? Esküszöm, vagy én vagyok vak, vagy… de tényleg nem találok semmi sda(valahány)-hoz még csak hasonlót se a /dev könyvtárban. 😳
Ez csak uhu sajátosság, hogy nincs ott?2004-08-23-18:01 #1964562„médiák” helyett ajánlatos a médiumok használata, egyrészt szebben hangzik, masreszt igy helyes.
Bocsi 🙂
Tudom, de en is megkaptam suliban az agymosást 🙂 es elnezest a helyreigazitasert, csak kicsit bantja mar a fulem 🙂
2004-08-23-18:59 #1964563„médiák” helyett ajánlatos a médiumok használata, egyrészt szebben hangzik, masreszt igy helyes.
Bocsi 🙂
Tudom, de en is megkaptam suliban az agymosást 🙂 es elnezest a helyreigazitasert, csak kicsit bantja mar a fulem 🙂
A media és medium tulajdonképpen adathordozót jelent, számítástechnikában, azzal a különbséggel, hogy a media-nak nincs ill. ugyanaz a többesszáma. Egyébként jelent sajtóban, rádióban, televízióban dolgozó embereket és megjelenõ adatokat, nem véletlenül hiszen adathordozók. A számítástechnikában egyébként a media kifejezés a gyakoribb lásd: /mnt/media vagy removable media, talán azért mert a medium azt is jelenti, hogy közepes (vagy leginkább.). Magyarországon a média viszont leginkább a sajtót jelenti, bár igaz, hogy a médium meg a parajelenségekkel van kapcsolatban. Tehát kategórikusan kijelenteni, hogy a média nem helyes vagy továbbmegyek nem a leghelyesebb nem célszerû, különösen abban a tudatban mondom ezt, hogy a számítástechnika nyelve sajnos angol és tudomásul kell venni. (Nem mintha, az angol kifejezések a legtöbb esetben többet jelentenének, de elfogadottak, amíg a magyar kifejezések gyakorta rosszul fordítottak és igen gyakran egy dologra nem kizárólag egy szó van, ami keveredést okozhat.)
Erre kicsit hosszan ezt tudom reagálni. (Azért egyeztem bele, hogy egy angol nyelvû számítógépes ismeretekkel nem rendelkezõ embernek a media szó a sajtót bizonyára jobban jellemzi, de nem helytelen, hanem a nagyvilágban gyakrabban használt.)
Ezt nem felháborodásból írom, hanem a véleményemet a dolgok tisztázása végett.
2004-08-23-19:05 #1964564Az iskolának meg azt üzenem, hogy a teljesen elfogadott nemzetközi kifejezéseket meg ne írtsák ki, még akkor sem ha van rá másik, esetleg teljesen elfogadott egyértelmû magyar, mert akkor azt célszerû szerintem használni.
De ezek után a tanítványok egy „/mnt/media” könyvtárnál, vagy egy „no removable media found” üzenetnél igen tanácstalanok lennének. „Mit nem talál a közvetítõ kocsit, vagy a kézikamerát, vagy mit?” Jó persze ez vicc, de láttam már hasonló példát.2004-08-24-12:44 #1964565Hello
Nekem az usb mass storage és a scsi is be van állítva, igaz nem modulként. Akkor majd kipróbálom modulként is, de ezt nem értem, hogy így miért nem mûködik, és miért lesz majd esetleg jó ha modulba pakolom.
L a c i
2004-08-24-12:50 #1964566Hello
Nekem az usb mass storage és a scsi is be van állítva, igaz nem modulként. Akkor majd kipróbálom modulként is, de ezt nem értem, hogy így miért nem mûködik, és miért lesz majd esetleg jó ha modulba pakolom.
L a c i
Ha fixen van az is jó! Persze az más kérdés, hogy usb xhci driver is be van-e fordítva, vagy támogatja-e az usb-t vagy magát az eszközt a driver.
2004-08-24-12:52 #1964567Sose árt valami hibaüzenet, hogy éppen mi nem mûködik és miért.
-
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz