2.6 kernel + mount ?

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 38
  • Szerző
    Bejegyzés
    lacix
    Felhasználó

Hello

Ja, bocs azt elfelejtettem, hogy az uhci-hcd is be van fordítva (egy régi vacak viás alaplapom van). Hibaüzenet nincs, csak egyszerûen nem tudom hogyan kell mountolni, mert nincs eszköz. De a /proc/bus/usb/… (lehet nem jól írtam) az egyik fájlban vmi devices, írja, hogy egy flash disk csatlakoztatva van, és usb mass storagét hasznal.

L a c i

pointux
      Felhasználó

Van olyan hogy /dev/sdax x helyén egy szám?

lacix
        Felhasználó

Nincs. (de ezt már egyszer ítram)

pointux
          Felhasználó

Bocs! ‘cat /proc/partitions’ mit listáz ki?

lacix
            Felhasználó

Ezt most nem tudom leírni, mert nem otthonról netezek. De majd megnézem. Egyébként mit kellene kiírnia, ami segítene a probléma megoldásában.

pointux
              Felhasználó

Elég hihetetlen módon a partíciókat (eszközöket) és a blokkméreteket. 😆

lacix
                Felhasználó

Na ezt magamtól sose találtam volna ki! De én, arra gondoltam, hogy a pendrive adatait is kellene írnia, vagy csak sikeres mountolás után?

gUHU
                  Felhasználó

ahogy néztem nálam tök mindegy, hoyg mountolva van-e a cucc vagy sem, ugyanaz a kimenetet kapom

nézd meg még az lsusb paranccsal is, az azt írja ki, hogy mi van usb-re csatlakoztatva…

pointux
                    Felhasználó

Ilyeneket fog kiírni

3 0 2156465 hda
                      3 1 5245 hda1

3 6 5856566 hdb

Most a számok nem valósak, csak pl. (remélhetõleg az egyik utalni fog az flash kártyára is. Ha nincs más ide meghajtókon kívül, akkor sda, sda1 … nak kellene lennie.
                      Mivel az olvasót felismerte (megkérdezte, hogy ki vagy) és nincs mégsem meghajtó, valószínûleg nincs driver hozzá. De ezt kiírja az elején illentve a /var/log messages, syslog, kern.log valamelyikében benne kell lenni.
                      (Meg kell esetleg nézni, hogy melyik kernel támogatja az olvasót, esetleg patch kell hozzá.)

lacix
                      Felhasználó

A gyári 2.4-es kernellel simán ment, bár tudom ez agyon van patchelve.

10 bejegyzés megtekintése - 21-30 / 38
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.