Kezdőlap › Fórumok › UHU Linux › Általános UHU problémák, javaslatok › 2.6 kernel + mount ?
- This topic has 37 hozzászólás, 8 résztvevő, and was last updated 20 years, 10 months telt el by
lacix.
-
SzerzőBejegyzés
-
2004-08-24-14:36 #1964578
„De a /proc/bus/usb/… (lehet nem jól írtam) az egyik fájlban vmi devices, írja, hogy egy flash disk csatlakoztatva van, és usb mass storagét hasznal. „
Bár ezt azért nézd meg kicsit jobban, mert az hogy mûködik-e, vagy csak csatlakoztatva van kiderülhet.
ua. lsusb., vagy a logok, vagy betöltés alatt a képernyõ (csak ezen utóbbi 2 esetén, elõfordulhat, hogy szövegesen, angolul kiírja, hogy sorry nem mûködik, legalábbis pl a scannereknél kiírja.)2004-08-24-14:53 #1964579Még valami eszembe jutott, hogy scsi emulációra szükség lehet? Mert ez nekem nincs belõve.
2004-08-24-15:11 #1964580Még valami eszembe jutott, hogy scsi emulációra szükség lehet? Mert ez nekem nincs belõve.
Hát az eléggé elképzelhetõ, fõként 2.4 alatt. Azt hiszem 2.6 alatt is, de a fene tudja CD íráshoz sem kell már, bár mondjuk nem is változik akkor a device.
2004-08-24-15:13 #1964581Végül is minden ilyen soros adattárólót scsi(ként)/(n) keresztül kezel a linux scsi, sata, usb stb.
2004-08-25-12:08 #1964582Hello
Na végre sikerült megcsinálnom! Tegnap kb. a 20. kernel fordítás után rájöttem, hogy azért nem volt /dev/sda*, mert nem volt belefordítva a scsi harddisk support. Most már értem is, hogy minek kellett ez, az elõzõ hozzászólás alapján.
Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni.
Már csak egy kérdés, hogy miután umountolom, azután is villog a pendrive, ez így jó, és miden adatot ráment? Mert win alatt leválasztás után ilyet nem csinál, vagy csak egyszerûen ne hasonlítsam win-hez?L a c i
2004-08-25-14:02 #1964583Hello
Na végre sikerült megcsinálnom! Tegnap kb. a 20. kernel fordítás után rájöttem, hogy azért nem volt /dev/sda*, mert nem volt belefordítva a scsi harddisk support. Most már értem is, hogy minek kellett ez, az elõzõ hozzászólás alapján.
Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni.
Már csak egy kérdés, hogy miután umountolom, azután is villog a pendrive, ez így jó, és miden adatot ráment? Mert win alatt leválasztás után ilyet nem csinál, vagy csak egyszerûen ne hasonlítsam win-hez?L a c i
Ha kiadod a sync, vagy a umount parancsot, akkor már biztonsággal lehet állítani, hogy adataid, már teljes mértékben a médián vannak. (Csak az umount le is választja, vagyis a továbbiakban a programok számára láthatatlan lesz.) Amennyiben ez a program befejezõdött. De ez a program, nem áramtalanítja az usb eszközt, melyet biztosan meg lehet tenni, viszont valószínûleg teljesen fölösleges, mert elvileg az usb-t erre találták ki. (Vagyis folyamatos áramellátottság, figyelés, hogy valami bedugódott-e, az eszköz leválasztása ugyanígy történik. A leválasztás is azért kell, hogy az átmeneti tároló kiürüljön, ill. a rendszerben tudatosuljon, hogy az eszköz már nincs bent.) Az áramtalanítás ugyan nem árthat, de nem tudom hogy kell.
Hogy miért villog nem tudom. Amelyik usb drive nálam volt az úgy mûködött, hogy ha áramalatt volt világított, adatátvitelnél villogott, de valószínû ezt usb drive-ja válogatja.2004-08-25-14:33 #1964584Kössz!
2009-12-04-19:56 #1875617Hello!
Felpakoltam forrásból egy 2.6.8.1-es kernelt (kernel.org-ról van). Az UHU 1.1 simán automatikusan mountolta a partíciókat, cd-t, usb-t, floppy-t, még a 2.4-es saját kernelével. Ez jó lenne, hogy ha a 2.6-tal is mûködne. A partíciókat (fat32, ntfs) mountolja, de csak root-ként tudom olvasni, cd-t, floppy-t már nem hajlandó automatikusan, csak kézzel.
Tud valaki a témában segítséget adni, hogy miket kell átírni, hogy úgy menjen a dolog, mint az alap UHU 1.1-el?
Kössz,
L a c i -
SzerzőBejegyzés
- Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
legutóbbi hsz