2 ADSL felfûzése

Kezdőlap Fórumok Vegyes felvágott 2 ADSL felfûzése

4 bejegyzés megtekintése - 11-14 / 14
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor

Hmm… ez engem is érdekelne 😀

Mondjuk én hasonló esetre a sibling proxy-s megoldást agyaltam ki (igaz csak elméletben, és nekem az az érzésem, hogy nem igazán mûxene), de jobb lenne a két Internetes lábat valahogy „egyesíteni”.
      [align=right][snapback]80662[/snapback][/align]

Ha két külön szolgáltató netét talán a dns szerint könnyebb lehetne, de csak találgatok! :rolleyes:

lightning
      Felhasználó

nem megoldható a szélesebb sávszélesség, mivel ha emelm a sávszélt (ezt még lehet egy darabig) akkor letöltés megnõ, de feltöltés nem növekszik arányosan és az is kell! szóval marad a több ADSL, mivel az elérhetõ… jelenleg 2… késõbb talán több…
        szóval erre kellene mindenféleképpen valamilyen megoldás!

lightning
        Felhasználó

valaki, valamit?!
          Csak bennetek bízom, nagy linux guruk ne hagyjatok cserben!

lécciii

csaba
          Felhasználó

Sziasztok!

A következõ problémám van!
            Adott 2 ADSL vonalam, mindegyiken 1-1 dsl modem, azok mögött 1-1 dsl router, azok után pedig 1-1 eth kártya (eth0, eth1)
            eth2 megy a LAN-ra, ahol userek élik sima hétköznapjaikat és neteznének. a helyzet, hogy egy adsl már nem elég, ezért van 2. de mivel minden user más más sávszélességet kap (shaper -el limitálok) ezért azt akarom megoldani, hogy IP-k alapján tudjam irányítani az usert az egyik ill. másik adsl-re.
            hogyan lehet ezt megcsinálni?!?!?!

amivel próbálkoztam az SNAT volt
            a helyzet a következõ lett:
            ugyebár interfaces file-ban deklarálva van mind három eth kártya, ebbõl a 2 adsl-esnek deklarálva van a gw-e is (mindegyiknek a saját routerja)
            innen kezdve route táblában 2 def. gw van.

namármos

ha az IP-met eth0-ra SNAT-olom, de a route táblában az eth1-es def. gw. szerepel elõbb, mint a et0, akkor eth1-en megy ki SNAT-os irányítás ellenére… ugyan ez fordítva…
            szóval valahogy nem jó az egész

Van valakinek valamilyen ötlete, hogy miként lehetne ezt az egészet korigálni vagy megoldani?!

Nagyon hálás lennék a segítségért, mert nagy szükségem lenne rá.

Amúgy debian r3 woody -t használok

Elõre is köszönet mindenkinek!

4 bejegyzés megtekintése - 11-14 / 14
          • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.