2 GB-nál nagyobb fájlok

Kezdőlap Fórumok Vegyes felvágott 2 GB-nál nagyobb fájlok

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 24
  • Szerző
    Bejegyzés
    admin
    Adminisztrátor
      laxy
      Felhasználó

Nos az hót biztos, hogy 2 gb-nál nagyon fájlokat nem lehet kezelni (tapasztalat) de hogy a kernel hibája-e, vagy nem-e, azt nem tudom biztosra. Mintha egyszer régebben olvastam volna egy cikket, amiben arról volt szó, hogy a kernel nem tudja kezelni a 2 GB-nál nagyobb fájlokat, de ez nem tuti.

Nekem most 2.4.20-as kernel van fenn. és rajta csücsül egy sid és így nem tud 2 gb-nál nagyobb fájl-t létrehozni… 🙁

gabaman
        Felhasználó

„A probléma az, hogy a kernel nem támogatja a 2 GB-osnál nagyon fájlokat (legalábbis alapban).”
          Akkor hogyan lehet pl. a dvd-t lejátszani? lol

A történet ott kezdõdik, h a jelenlegi processzorokon a 32bites változókat gyorsabban lehet feldolgozni mint a 64biteseket. Fordításkor a gcc-nek add meg a -D_LARGEFILE_SOURCE -D_LARGEFILE64_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 opciókat, és egy darabig nem lesz gondod a fájlok méterével.

[Szerkesztve: 2003/2/17 gabaman]

gabaman
          Felhasználó

„Nos az hót biztos, hogy 2 gb-nál nagyon fájlokat nem lehet kezelni (tapasztalat)”
            Nem lehet vagy nem tudsz? Nem mindegy.

admin
            Adminisztrátor

„A probléma az, hogy a kernel nem támogatja a 2 GB-osnál nagyon fájlokat (legalábbis alapban).”
              Akkor hogyan lehet pl. a dvd-t lejátszani? lol
              A történet ott kezdõdik, h a jelenlegi processzorokon a 32bites változókat gyorsabban lehet feldolgozni  mint a 64biteseket. Fordításkor a gcc-nek add meg a -D_LARGEFILE_SOURCE -D_LARGEFILE64_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 opciókat, és egy darabig nem lesz gondod a fájlok méterével.

[Szerkesztve:  2003/2/17  gabaman]
              [align=right][snapback]10170[/snapback][/align]

izé, a dvdn felvannak ált darabolva a fájlok egy gigásra.. (nézd csak meg a vob fájlk méretét)

admin
              Adminisztrátor

Nekem most 2.4.20-as kernel van fenn. és rajta csücsül egy sid és így nem tud 2 gb-nál nagyobb fájl-t létrehozni… 🙁
                [align=right][snapback]10168[/snapback][/align]

Dehogynem támogatja. A fat 32 nem támogatja. Téptem is a halyamat ,hogy a 4.7 Gb-os dvd image fileokat darabolhattam szét mikor m$-re töltöttem át.

Qcsaba
                Felhasználó

Dehogynem támogatja. A fat 32 nem támogatja. Téptem is a halyamat ,hogy a 4.7 Gb-os dvd image fileokat darabolhattam szét mikor m$-re töltöttem át.
                  [align=right][snapback]95338[/snapback][/align]

A FAT32 is támogatja 4Gb-ig.Most is tele van a csere FAT32-es partíciom 4Gb-os MJPG AVI állományokkal.

admin
                  Adminisztrátor

A FAT32 is támogatja 4Gb-ig.Most is tele van a csere FAT32-es partíciom 4Gb-os MJPG AVI állományokkal.
                    [align=right][snapback]95398[/snapback][/align]

Lehet 4 giga ,már nem emléxem. Az biztos a dvd image nem ment át.

xcut
                    Felhasználó

Lehet 4 giga ,már nem emléxem. Az biztos a dvd image nem ment át.
                      [align=right][snapback]95423[/snapback][/align]

a fat kapacitása max 4gb, ez igaz, de a DVD-k azok 4,7gb-osak ^^
                      gyakorlatban viszont 4,6-nál többet nem bírtam rájuk írni… ^^

admin
                      Adminisztrátor

Bár nem igen értek hozzá, de nekem is problémát okozott, hogy 2G ig mozog az állomány.
                        UHU-t használva letöltöttem a frugalware dvdisot-t, de nem tudtam dvd-re irni linux alól, (a cdisot kiirja, a dvd-t meg nem.) nem akartam tökölni vele, ezért át akartam másolni a Win-es progi alá, de 2Gb-nál megáll mindíg.

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 24
                      • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.